Slik lukker du porene: 7 metoder som fungerer

Pori: Din hud er dekket. Disse små hullene er overalt, som dekker huden i ansikt, armer, ben og hvor som helst på kroppen din.

Porene har en viktig funksjon. De tillater svette og alle «olje for å rømme gjennom huden, kjøling opp og opprettholde sunn hud ved å eliminere toksiner. Porene er også åpningene av hårsekkene. Selv om porene er viktige, liker noen mennesker ikke deres utseende, spesielt i kroppens områder hvor de ser ut til å tydelige, som nesen og pannen.

Ikke c’det er måten, og ikke engang grunn, for å lukke porene helt. Men det er måter å få dem til å se mindre fremtredende på huden din. Fortsett å lese for å finne ut trygge og effektive måter å ta vare på porene dine slik at huden din ser bedre ut. Ditt ansikt vil takke deg.

Hvordan å minimere porene

Det er mange måter å minimere L’Poriens utseende. Gi en titt på disse forslagene!

1. Vask med vaskemidler

Huden som ofte er fet eller har porene som er blokkert, kan dra nytte av [8217; bruk av et daglig vaskemiddel. EN Klinisk studie av 2006 viste at bruken av et vaskemiddel kan minimere noen symptomer på akne og holde porene rene.

Begynn å bruke et delikat vaskemiddel som du kan kjøpe fra disken. Søk etter A’etikett du angir at den ble opprettet for folk med normal hud til fett. Ingrediensene skal være oppført Glykolsyre. Vask ansiktet hver kveld før du går i seng, og vær oppmerksom på å ikke vaske ansiktet ditt for mye med vaskemiddel. Dette kan gjøre huden tørr.

2. Bruk topiske retinoider

Produkter med retinoidforbindelser & # 8211; Et fantasyord for vitamin A & # 8211; har blitt vist har forskjellige grader av suksess i å begrense porene. Du kan lese etikettene til ingrediensene i ditt supermarked og apoteksprodukter, på jakt etter kremer som har «tretinoin» oppført.

Vær oppmerksom på bruk av bruk. Disse produktene brukes vanligvis bedre en gang om dagen. L’For hyppig bruk av retinoider kan irritere huden, forårsaker rødhet, tørrhet og peeling, så vel som å gjøre solbrennen mer sannsynlig.

3. Sitte i et tyrkisk bad

Det kan virke counterintuitive sitte i et tyrkisk bad for å lukke porene. Tross alt åpner dampen porene og svetter kroppen din. Men det er mulig at porene dine virker dilatert fordi inne i de har forblitt skitne, olje eller bakterier.

Finn et tyrkisk bad og dedikere 5-10 minutter for å åpne porene før du tar et rent håndkle og vask deg forsiktig ut av rommet. Din hud kan virke mer brus senere.

Tyrkiske bad kan imidlertid være et utbrudd av bakterier og bakterier selv. Etter å ha brukt et offentlig tyrkisk bad, ta en ren klut og fordyp det i varmt vann før du bruker det i ansiktet i et minutt eller to mens det avkjøles. Dette vil hjelpe porene dine nærmere etter at dampen åpnet dem og forhindrer oppføring av nye bakterier.

4. Påfør en essensiell olje

L’bruk av essensielle oljer som hjemmemedisin er av god mote i disse dager, men i tilfelle krymping av porene kan det være noen tester i støtte.

Anti-inflammatoriske essensielle oljer, som krysse Og Kanel barkolje, har vist seg å forvise bakteriene fra huden. Det kan også gi deg en hud fra # 8217; balansert utseende og kanskje porene fra # 8217; mindre utseende.

Bland din aktive ingrediens med en delikat vektorolje, som mandeloljen eller # 8217; jojobaolje, før du bruker det på ansiktet. Ikke la blandingen posere i mer enn noen få minutter, og sørg for at du tørker ansiktet etter.

5. Exfolia huden

L’Exfoliating kan fjerne fanget giftstoffer som kan få de største porene til å se ut. En delikat ansiktsskrubb med aprikos eller beroligende grønn te er trolig den beste løsningen. Gni ansiktet, smuss eller forurensende midler på overflaten av huden vil bli feid bort, sammen med de døde hudceller som kunne ha akkumulert. Dette vil generelt gjøre ansiktet ditt jevnere, mer kompakt og ja, mindre porøst.

6. Bruk en maske alle’leire

En rask måte å redusere betennelsen og utseendet på akne arr er å bruke en maske alle’leire. I en klinisk studie av 2012 var utseendet på akne skader Redusert med 54 prosent Når deltakerne brukte en maske ALLE’leire blandet med jojoba olje bare to ganger i uken.

Leire masker arbeid for å minimere porene tørking sebum under porene, så vel som å holde seg til urenheter og trekke dem ut mens masken tørker opp. Prøv en maske alle’leire to eller tre ganger i uken som en del av ansiktsrengjøringsrutinen.

7. Prøv en kjemisk peeling

Hvis porene dine virker utvidet fordi huden din produserer for sebum, kan det være på tide å prøve en kjemisk peeling. Peels med hyaluronsyre kan hjelpe deg med å justere produksjonen av sebum og skrelle med salisylsyre Fremme veksten av nye hudceller for å erstatte eldre og skadede celler. Bruk disse skinnene i moderasjon, fordi de over tid kan gjøre huden din mer følsom for brenning.

Bunnlinjen

Det er mange hjemmeprodukter og rettsmidler som hevder å gjøre porene dine til å se yngre ut. Nøkkelen til å finne hva som fungerer for deg, kan avhenge av forståelse Hva dine dilaterte porene ser ut. Det er den fethuden? Svette? Miljøgiftsstoffer? Hud som må være exfoliat? Kanskje det er bare genetikk! Noen behandlinger vil fungere bedre enn andre, og opplever en bit & # 8216; til du finner det som fungerer for deg.

Uansett hva du gjør, vises dine dilaterte porer, husk at å ha porene og produsere svette er både helt naturlige og nødvendige for å fungere på kroppen din. De er tegn på at kroppen din fungerer som den skal. Hvorvidt porene dine er hyper synlige eller bare synes større enn du vil, er de en del av kroppen din og er avgjørende for det største organet i kroppen din: huden din.