Slik låser du opp porene: Sikre metoder, hva du skal unngå og mer

Hva får porene som er blokkert?

Porene som er blokkert er resultatet av døde hudceller som forblir fanget i huden i stedet for å bli spredt i # 8217; miljø.

Porene er små åpninger i huden som frigjør olje og svette. Når porene er blokkert, kan de forårsake hudormer, kviser og akne.

Du kan forstå om porene dine er blokkert hvis de kjente hvite poeng, hudormer eller en generell opacitet av hudens hudfarge.

Selv miljøfaktorer bidrar til poreobstruksjonen. Disse faktorene inkluderer:

 • Toksiner i # 8217; luft
 • Ikke-komedogen sminke
 • Olje fra hendene som overføres når du berører ansiktet
 • svette

Fortsett å lese for å oppdage 10 vanlige metoder for å låse opp porene. Og sørg for at du alltid snakker med hudlege ditt før du prøver en ny hudpleie rutine.

5 metoder for å prøve

1. Pore ​​strips

Strimlene for porene, som strimlene for Pores Biore Deep Cleansing, er laget med et lim. Stripene er tilgjengelige i forskjellige former og størrelser, avhengig av den delen av ansiktet du vil bruke dem. De kan brukes til å fjerne:

 • hår
 • bakterie
 • olje
 • død hud
 • Noe forblir på overflaten av huden

Bruk:

 • Fukt limet stripe og bruk den på ansiktet
 • La opp fra 5 til 10 minutter
 • Koble langsomt fra huden
 • Skyll området med varmt vann for å fjerne rester som er igjen av stripen

Det er få vitenskapelige forskning på fordelene eller farene ved strimlene i porene. Noen dermatologer advarer om at de faktisk ikke renser huden. Videre kan de forårsake irritasjon og kan ikke fjerne blackheads.

Unngå Pores Strips hvis du har hudallergi eller sensitiv hud.

Hvis du bruker disse stripene, må du kontrollere at du følger alle indikasjonene på pakken. Det er viktig å våte huden før # 8217; bruk. Også, bruk det bare en gang i uken på de fleste og rengjør huden etter.

2. Karbonmasker

Aktivert trekull er en ingrediens for trendy hudpleie. Nå kan det bli funnet i ansikts- og kroppsvasker, scrubs og masker.

Som en ingrediens i et produkt for hudpleie kan aktivert karbon gi fordeler som å fjerne smuss, forurensning og toksiner fra porene. Flere søk er nødvendig for å verifisere effektiviteten.

Instruksjonene for aktiverte karbonmasker varierer avhengig av det spesifikke produktet. For de fleste masker må du skylle ansiktet ditt før … Jeg bruker og la masken stå i 5-10 minutter før du fjerner den.

Noen masker herdes og kan fjernes. Andre må skylles med vann.

Dermatologene advarer mot Bruker en berømt gjør-det-selv-ansiktsmaske som sirkulerer på nettet. Det er en hjemmelaget maske basert på kullpulver og lim som brukes og løsnes.

Denne kombinasjonen kan være farlig. Du kan fjerne den viktige overflaten av huden, slik at den tørker og er skadet. Verre stille, det kan faktisk hindre porene i stedet for å låse dem.

I stedet for å bruke en gjør-det-selv-maske, kjøp en aktivert karbonmaske på nettet eller på ditt lokale legemiddel- eller skjønnhetsbutikk. Du kan også spørre din hudlege A’trygt alternativ for hudpleie.

3. Ekstraksjoner

Under en ansiktsbehandling kan en hudpleie spesialist eller en hudlege tilby huden ekstraksjoner. Ved hjelp av en metalltraktor eller hendene, bruk manuelt trykket rundt porene som er blokkert. Dette utdrager innholdet i hudormer.

L’Ekstraksjon kan også utføres på kviser, hvis spesialisten mener at de kan låses opp.

Etter utvinningen gjelder spesialisten en antibakteriell eller antiseptisk å bringe huden tilbake til sin naturlige pH og forhindre utbrudd. De kan også bruke beroligende masker eller andre behandlinger.

Det er viktig å forlate ekstraksjoner til en hudpleie profesjonell. Utbruddene & # 8220; knitrende & # 8221; På hjemmeskinnet kan de faktisk skade porene og føre til flere utbrudd.

Hvis du er interessert i ansiktsdraws, prøv profesjonelle behandlinger en gang i måneden for å få de beste resultatene.

4. Exfoliation

Begrepet & # 8220; exfoliation & # 8221; Det brukes til å beskrive en behandling som renser huden og fjerner de døde hudcellene. Dette kan hjelpe deg med å låse opp porene.

Det finnes forskjellige typer eksfoliering, inkludert mekaniske og kjemiske.

De mekaniske alternativene inkluderer:

 • Børster
 • skrubbe
 • Rensninger

Noen scrubs kan være aggressive på huden. Prøv produkter som bruker syntetiske perler hvis du har sensitiv hud.

Kjemiske alternativer inneholder alfahydroksysyrer (som glykolsyre), beta-hydroksysyrer (som salicylsyre), retinoler eller aktuelle enzymer for å rengjøre porene. Arbeid med en hudlege hvis du vil prøve L’kjemisk eksfoliering.

Noen kan være harde eller orm, så det er viktig å spørre en profesjonell hjelp. De kan også hjelpe deg med å bestemme frekvensen for å bruke disse behandlingene.

5. Damp

Steam matlaging er en typisk del av en ansiktsbehandling. En spesialist bruker en hudvaporizer for å slå sammen den varme og fuktige luften på ansiktet. Dette hjelper porene dine til å åpne opp.

Etter at porene er åpne, kan hudpleiepesialisten bruke bedre og lettere behandlinger som masker og fuktighetsgivende kremer fordi de absorberes mer dypt i huden. Dette kan tilby bedre resultater.

Hvis ansiktsbehandlinger gir fordelene til huden din, prøv en gang i måneden for å oppnå optimale resultater. Du kan også kjøpe en ansiktsvaporizer online hvis du er interessert i å prøve denne metoden alene.

2 metoder for å unngå

1. Natriumbikarbonat scrub

Tilhengere av naturlige hudpleie rutiner eller husmødre kan anbefale blanding av natriumbikarbonat med ansiktsrenser eller vann;. Men tenk på det to ganger før du prøver denne skrubben. Det kan tørke og irritere huden. Dette skyldes at pH-verdien av natriumbikarbonat er for alkalisk for ansiktet. Dette kan fjerne den naturlige barrieren av huden, noe som gjør den sårbar for miljøspenningsfaktorer.

Snakk med din hudlege av en alternativ behandlingsmetode for å frigjøre porer eller redusere akne.

2. Sitron

Naturlig hudpleie elskere kan anbefale sitron for å tørke akne og blekemiddel akne arr. Men vær oppmerksom på: sitronen er svært syre. Sett sitronen direkte på ansiktet kan endre det naturlige pH-nivået på huden. Dette kan forårsake tørrhet, irritasjon og til og med skade.

I stedet for å sette sitron på huden, bør du vurdere å klemme litt & # 8216; av sitronsaft i # 8217; vann og drikke hver dag. Dette kan hydrere huden og gi deg en dose sunne antioksidanter.

Når du ser en hudlege

Vennligst spør en hudlege dersom behandlingene for omsorgen på over telleren ikke fungerer, eller du fortsetter å bryte ut etter å ha prøvd noen av de ovennevnte metodene.

En hudlege kan evaluere hudtype og å anbefale bestemte produkter. I tillegg kan de tilby reseptbelagte legemidler, både aktuelt og muntlig, for å blokkere porene og redusere utbrudd.

Hvordan forebygge

Du kan bidra til å forhindre L’tilstopping porene som følger:

 • Følg en daglig behandling av hudpleie
 • Se etter en ansiktsrenser merket som & # 8220; ikke clog porer & # 8221; eller & # 8220; ikke-comedogenic & # 8221;
 • Fjern sminke på slutten av dagen
 • exfoliate regelmessig
 • Unngå å berøre ansiktet ditt

L & # 8217;

Det er mange behandlingsmuligheter for å avklogge porene, ved å vaske ansiktet daglig på aktuelt reseptbelagte legemiddel. Samarbeide med din hudlege for å bestemme et hudpleie regime som fungerer best for deg.

Rådfør deg alltid med legen din før du prøver en ny ansiktsbehandling eller en hjemmeoppløsning for å frigjøre porene.

Noen tips du finner på nettet, kan faktisk tørke eller skade huden din, så det er viktig å jobbe med en profesjonell for å avgjøre hva som er trygt for huden din.