Slik kutter du føttens negler: Detaljert instruksjoner

Den beste måten å kutte føttene på

Kutte riktig neglene på føttene er et viktig skritt for å forhindre smertefulle inngrodde negler, en tilstand der negler oppstår og vokse i huden, noe som ofte fører til smerte og noen ganger på infeksjoner.

Det er seks hovedkomponenter eller trinn for å kutte føttene riktig.

1. Nail Clipper

Det første trinnet er å bruke det riktige verktøyet for å kutte negler. Nail saks eller manikyr saks er passende. Unngå verktøy som vanlige saks eller kniver som ikke er spesielt designet for å kutte negler.

Du bør ha to klipper, en for fingrene og en for tærne dine. Fordi føttene neglene er bredere og tykkere, krever de en større klipper. Videre, å ha separate saks, redusere muligheten for overføring av bakterier eller sopp mellom føtter og hender. Pass på at du forsiktig rengjør saksene mellom bruk og # 8217; andre.

2. Skjærefrekvens

Det andre trinnet er frekvensen av kuttet. Føttene til de fleste vokser rundt 2 millimeter per måned, så det er hensiktsmessig å kutte dem hver seks til åtte uker. Når det er sagt, hvis du er en veldig aktiv person eller en idrettsutøver, spesielt en løper, føler du deg sannsynligvis mer rolig hvis du kutter dem oftere.

3. Våt eller tørr spiker skjæring

Den tredje passasjen består i å svare på et felles spørsmål: Jeg må kutte neglene mine før eller etter dusjen?& # 8221; I de fleste tilfeller er svaret & # 8220; First & # 8221;. Det er mindre sannsynlig at neglene av tørket føtter slå eller tåre når kuttene, så vil du få en renere kutt.

For folk med svært tykke negler, vil kuttet være lettere etter en dusj.

4. Tid mellom kutt

Det fjerde trinnet er å bestemme hvor lang tid å forlate føttene dine negler etter kutting. Dette er viktig, fordi kutting for korte tånegler kan øke risikoen for inngrodd negler. Hvis du forlater føttene dine nagler for lenge, er det mer sannsynlig å bli fanget og laferere.

Det er tilrådelig å holde føttene neglene i en lengde på ca 1-2 millimeter (fra 0.04 til 0.08 tommer).

5. Kutte Dell’negl

Det femte trinnet er den faktiske skjæringen. For å unngå smertefulle negler, kutte neglene på de rette føttene. For mange mennesker er dette lettere å gjøre i to kutt: Den første med saks litt ut på siden av # 8217; neglen for å skape et rettbrett; Den andre for å fjerne resten av # 8217; neglen etter den rette kuttlinjen.

6. Limare l’spiker

Den sjette og siste passasjen består av å ligge negler med en emerilla for å glatte de hakkede kantene som kunne bli fanget og potensielt rive neglen mens han vokser.

Hvordan kutte tykke negler

Neglene kan være tykke av flere grunner, blant annet:

 • Svampinfeksjon, som onychomycosis
 • Psoriasis, en hudtilstand som forårsaker en rask opphopning av celler på overflaten av huden
 • sår
 • Sko følger

For å kutte de tykke neglene riktig, følg disse trinnene:

 • Senk føttene i varmt vann i minst 10 minutter for å myke neglene dine, og bruk et håndkle for å tørke føttene helt og neglene helt.
 • Bruk en clippers, lage små kutt for å unngå chipping l’spiker og rett størrelse. For å redusere muligheten for at neglen forblir legemliggjort, må du ikke rulle opp hjørnene.
 • Bruk en kvern til å glatte kantene og hjørnene som kan bli fanget.
 • Hvis neglene på føttene tykkere er smertefulle eller ikke tror du kan kutte dem trygt uten hjelp, spør legen din.

  Hvordan å kutte føttene neglene med sopp

  Klipp føttens negler med sopp, ligner på prosessen for å kutte tykke negler. Hvis du forlater den ubehandlede sopp, vil neglene fortsette å tykkere og kunne nå en tykkelse som krever noen ekstra handlinger, inkludert:

  • Medisinsk nivå Nail Clippers, som standard saks kan ikke være i stand til å fullstendig kutte og skyve vekk fra # 8217; spiker og kutte huden
  • Lengre fotbad (20 eller 30 minutter i varmt vann)
  • Clipper desinfeksjon med alkohol eller fortynnet blekemiddel

  Hvis du tror du har en soppinfeksjon, fikser en avtale med legen din.

  L & # 8217;

  Klipp føttens negler ser ut som en enkel oppgave, men hvis det gjøres feil, kan det forårsake inngrodd negler, kutte hud eller spre sopp.

  For å korrigere føttene riktig, klipp av neglen, bruk de riktige verktøyene og rengjør de nøye med disse verktøyene mellom en bruk og # 8217; andre. Hvis du har neglene til føttene uvanlig tykk eller du har en sopp, betaler særlig oppmerksomhet når du skjærer neglene dine.

  I mange tilfeller må du snakke med din leder lege.