Slik kontrollerer du deler med type 2 diabetes

Del på Pinterest

Kostholdet spiller en viktig rolle i styringen av type 2 diabetes. Blodsukkernivået reagerer på mat på forskjellige måter, avhengig av hva du spiser og enn du spiser under måltider.

Her er hva du trenger å vite om deler og deler når du har type 2 diabetes.

Forstå dimensjoner og deler av strømmen

Delene og delene refererer begge til mengden mat under et måltid. Men det er noen grunnleggende forskjeller å forstå.

Begrepet & # 8220; del & # 8221; Beskriver mengden mat du bestemmer deg for å spise for en matbit eller under måltider. Velg Tu’mengde som er i en del. For eksempel, en håndfull mandler, et glass melk eller en blåbærmuffin, kan alle betraktes som en del.

Siden det ikke er noen objektive målinger av en del, kan det være vanskelig å forstå hvor mange kalorier, karbohydrater og fibre er tilstede på en gitt mengde mat.

Forstå mer eller mindre hva C & # 8217 er i en gjennomsnittlig del av mat, som en mellomstor søtpotet, kan hjelpe deg med å anslå hvor mange karbohydrater som bruker.

Størrelsen på dosen, på den annen side, er en objektiv mengde mat eller drikke. Dette er vanligvis målt av en kopp, en eller en annen enhet, som en enkelt stykke brød. Dette gjør at folk kan måle mengden kalorier, sukker, proteiner og næringsstoffer til en bestemt mat mer nøyaktig.

Næringsetiketter på matpakker Oppgi størrelsen på delen for den 8217;. Vi anbefaler også deg å se hvor mange porsjoner det er i beholderen.

For eksempel kan en blåbærmuffin som kjøper i en minimarkett faktisk betraktes som to porsjoner. Dette betyr at antall kalorier, karbohydrater og andre komponenter som er oppført på # 8217; etiketten vil bli doblet hvis du spiser L’hele muffin.

Når du har type 2 diabetes, er det viktig å være oppmerksom på mengden karbohydrater, proteiner og fibre som forbruker til hver matbit og måltid.

Fiber kan bidra til å holde blodsukkernivået balansert. Mayo Clinic anbefaler folk med type 2 diabetes å se etter mat med Minst 3 gram fiber del.

L’å legge til proteiner til måltider og snacks kan bidra til å forbedre blodsukkerkontrollen og øke følelsen av fylde. Dette kan være spesielt nyttig for personer med diabetes som har overvekt til å miste.

Deler Kontrollstrategier for personer med type 2 diabetes

Vær oppmerksom på mengden mat du spiser kan hjelpe deg med å unngå høye nivåer av blodsukker. Her er noen delkontrollstrategier for personer med type 2 diabetes.

Telle karbohydrater

Begrensning av mengden karbohydrater du spiser kan bidra til å holde blodsukkernivået i målintervallet. Det er spesielt viktig å begrense kildene til raffinerte karbohydrater, for eksempel hvitt brød, søtet bakervarer og sukkerholdige drikker.

Snakk med legen din for å vite hvor mange karbohydrater du bør spise under måltider og totalt for dagen.

Så hold styr på karbohydrater ved hjelp av en notatbok, A’app for notater på telefonen eller et annet overvåkingsverktøy.

De Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) Det tilbyr en liste over karbohydrat teller og porsjoner for hverdagslige mat, for eksempel brød, bønner, frukt og grønnsaker. Dette kan hjelpe deg med å beregne karbohydratinntaket.

Oppvaskmetoden

Din tallerken kan gi et visuelt verktøy for å spise riktig mat proporsjoner.

Halvparten av parabolen skal fylles med ikke-stivelsesgrønnsaker, for eksempel grønne bladgrønnsaker, brokkoli eller courgette.

Den resterende halvdelen av parabolen bør være ganske deles mellom magre proteiner, som tofu eller kylling, og frokostblandinger eller stivelser, som poteter eller integrert ris. Eller du kan hoppe over stivelsen og gi deg en dobbel del av grønnsaker ikke amidaceae.

Du kan også legge til en del frukt på siden, som en liten pære.

For å hjelpe til med å håndtere blodsukker, er det bedre å drikke kalorier og karbohydratdrikker, for eksempel vann eller usøtet te.

& # 8220;Plate metode& # 8220; kan hjelpe deg med å følge et balansert kosthold og begrense sjansene dine for å spise rike karbohydrater ved et uhell som kan øke blodsukkeret.

Måle med hånden

Du tar en skala rundt? Ellers kan du bruke det nest beste for å måle deler når du spiser ute: hånden.

Din knyttneve har mer eller mindre størrelsen på en kopp eller en mellomstor frukt, som et eple.

Når det gjelder magre proteiner, er håndflaten (uten fingre) ekvivalent med ca 3 gram kjøtt, fisk eller fjærfe.

A’unse av ost eller kjøtt handler om lengden på tommelen.

Du kan estimere en håndfull valnøtter eller koppes chips fra ca 1 eller 2 gram.

Og hvis du prøver å måle fett, for eksempel smør eller avokado, er tommelfingeren om en skje, mens spissen av’indeksen er en teskje.

Selv om denne metoden ikke er akkurat hvordan du bruker en måle skala eller skala, kan hånden hjelpe deg med å spise deler av passende størrelse og holde blodsukkernivået i et normalt intervall.

Fordeler med delhåndtering for personer med type 2 diabetes

Riktig ernæring og delkontroll kan spille en viktig rolle i behandlingstype 2 diabetes.

Legen din kan tilby en personlig guide på hva du bør spise, inkludert mengden av bestemte grupper av mat du bør konsumere. L’Bruk av strategier knyttet til størrelsen på delen kan hjelpe deg med å respektere disse retningslinjene.

Spis en næringsrik og komplett kosthold, administrer deler og utfører en vanlig fysisk aktivitet, kan hjelpe deg med å holde sukkernivået i sunt blod. Det kan også støtte vekttap og vektvedlikehold og fremme god helse og generelt velvære.

L & # 8217;

Spise et næringsrikt kosthold og holde porsjonsstørrelsene under kontroll er viktig for styring av type 2 diabetes.

Strategier som karbohydrat telling, plate metode og hånd porsjon måling kan hjelpe deg med å unngå å spise for mange karbohydrater og kalorier. Dette kan hjelpe deg med å kontrollere vekten og blodsukkernivået.

Snakk med legen din om hva og hvor mye du bør spise hver dag for å styre type 2 diabetes.