Slik kjører du RCP: bare hender og munn munn

Betydningen av HLR

Kardiopulmonal resuscitation (RCP) er en livreddende teknikk. Målet er å holde blod og # 8217; oksygen strømmer gjennom kroppen når hjertet og pusten av en person stoppet.

RCP kan utføres av en utdannet person. Disse er eksterne thorax-kompresjoner og kunstig pust.

RCP utførte innen de første seks minuttene fra # 8217; hjertestans kan holde noen opp til livet til ankomsten av & # 8217;.

Selv om kunstige pusteteknikker har blitt brukt til å gjenopplive drukne ofrene Allerede i det XVIII århundre, Det var ikke før 1960 som Ekstern hjertemassasje Han har vist seg å være en effektiv oppvåkningsteknikk. L’American Heart Association (AHA) har derfor utviklet et formelt RCP-program.

Selv om det ikke er noen erstatning for RCP formell opplæring holdt av sertifiserte instruktører, har AHA nylig anbefalt til folk som ikke har mottatt RCP-opplæringen for å starte RCP & # 8220; med de eneste hender & # 8221;. Denne metoden fjerner kunstig åndedrett og er lett å utføre, han har vist seg å redde menneskeliv og bedre enn å vente på det trente hjelpen for å ankomme.

RCP utførelse med bare hendene

Folk uten RCP-trening kan kjøre RCP med de eneste hendene som følger følgende trinn.

1. Undersøke scenen

Pass på at det er trygt for deg å nå den personen som trenger hjelp.

2. Kontroller personen for reaktivitet

Rist skulderen og spør høyt: & # 8220; du har det bra?& # 8221; For en nyfødt, berører den den nedre delen av foten og verifiserer tilstedeværelsen av en reaksjon.

3. Hvis personen ikke svarer, ser du etter umiddelbar hjelp

Ring 911 eller lokale beredskapstjenester hvis personen ikke svarer. Du kan også spørre noen andre å ringe. Hvis du er alene og tror at personen er et offer for å drukne, eller hvis personen som ikke svarer, er et barn i alderen 1 og 8, starter først RCP, utfører den i to minutter, så ring nødtjenester.

4. Sjekk hjertet med en ekstern automatisk defibrillator (DAE)

Del på Pinterest

Hvis en DAE er lett tilgjengelig, bruk den til å kontrollere personen hjerterytme. Maskinen kan også indikere å levere en elektrisk utslipp til hjertet før du starter thoracic-kompresjonene.

Hvis personen er et barn i alderen mellom 1 og 8 år, kjør først RCP i to minutter før du sjekker hjertet med en Dae. Bruk enhetens pediatriske elektroder, hvis tilgjengelig.

L’Bruk av en DAE hos barn under 1 år er ikke avgjørende eller sterkt anbefalt.

Hvis en DAE ikke umiddelbart er tilgjengelig, ikke kast bort tid på å søke etter enheten. Thorax-kompresjoner starter umiddelbart.

5. Finn posisjonen til hånden

Del på Pinterest

Hvis personen er en voksen, plasser palmen til en av hendene i midten av brystet, blant nipplene. Sett den andre hånden over den første. Intertwine fingrene slik at de blir trukket opp og håndflaten forblir på brystet.

For barn fra 1 til 8 år, bruk bare en av hendene i midten av brystet.

For nyfødte, legg to fingre i midten av brystet, litt under brystvorten.

6. Start komprimeringer

For å starte kompresjonene på en voksen, bruk overkroppen til å skyve ned på brystet på minst 2 tommer. Utfør med en hastighet fra 100 til 120 komprimeringer per minutt. La brystet rene seg mellom kompresjonene.

For barn i alderen mellom 1 og 8 år, trykk ned på brystet på ca 2 tommer med en hastighet på 100-120 komprimeringer per minutt. La brystet rene seg mellom kompresjonene.

For en nyfødt, trykk ned på 1 ½ tommers bryst med en hastighet på 100-120 komprimeringer per minutt. Igjen, la brystet anvendt mellom kompresjonene.

7. Fortsett kompresjonene

Gjenta kompresjonssyklusen til personen begynner å puste eller kommer medisinsk hjelp. Hvis personen begynner å puste, la henne ligge på hennes side i stillhet til hun når den’medisinsk hjelp.

Utfør munn-til-munn-gjenoppliving

Når AHA har revidert sine retningslinjer for RCP i 2010, kunngjorde at thoracic komprimeringer bør utføres før de åpner personens luftveier. Den gamle modellen var ABC (luftvei, pust, komprimering). Dette ble erstattet av drosje (komprimering, luftvei, puste).

I de første minuttene av hjertestans, C’det er fortsatt oksygen i lungene og i blodet av personen. Start første thoraxkompresjoner på noen som ikke svarer eller ikke puster normalt, kan bidra til å sende dette kritiske oksygenet til hjernen og til hjertet uten forsinkelse.

Hvis du er opplært til RCP og møter noen som ikke svarer eller har problemer med å puste, følg trinnene for RCP med hendene bare for 30 brystkompresjoner.

Utfør deretter følgende handlinger:

1. Åpne luftveiene

Del på Pinterest

Sett håndflaten på forsiden av personen og vipp hodet på # 8217; tilbake. Løft forsiktig haken fremover med den andre hånden.

For babyer og barn fra 1 til 8 år, vil bare en tilt av hodet ofte åpne sine luftveier.

2. Gjør redning pusten

Del på Pinterest

Hjelpepustet er passende for alle som er 1 år gammel. Med åpne antenne gater, stram neseborene lukket og dekk munnen til personen med en ansiktsmaske for RCP for å lage en tetning. For nyfødte, dekker munn og nese med masken. Hvis en maske ikke er tilgjengelig, dekk munnen til personen med deg.

Kjør to redningspuster, hver som varer ca. 1 sekund.

Se på brystet står opp hvert pust. Ellers, reposisjon masken og prøv igjen.

3. Alternativ redning med thoracic komprimering

Fortsett å bytte 30 kompresjoner med to redningsstøt til personen begynner å puste eller opp til ankomsten av’medisinsk hjelp.

Hvis personen begynner å puste, gjør det rolig på hans side til han når den’medisinsk hjelp.

Trening for RCP og DAE

Mange humanitære og ideelle organisasjoner gir opplæring på RCP og DAE. Det amerikanske Røde Kors tilbyr kurs i HLR og kombinert HLR / AED teknikker, så vel som AHA.

DAE kan oppdage uregelmessigheter i en persons hjerterytme og, om nødvendig, lever en elektrisk utladning til brystet for å gjenopprette den normale rytmen i hjertet. Dette er kjent som defibrillering.

Plutselige hjertearteringer skyldes ofte en rask og uregelmessig hjerterytme som begynner i de nedre rommene i hjertet, eller ventrikler. Dette er ventrikulær fibrillering. En dae kan bidra til å gjenopprette hjertets normale rytme og til og med å gjenopplive en person hvis hjerte har sluttet å fungere. Finn ut mer om hvordan hjertet fungerer.

Med trening er en DAE enkel å bruke. Hvis det brukes riktig sammen med RCP, øker enheten sterkt overlevelsesmulighetene til en person.