Slik infiserer du te som ekspert

En deilig kopp te kan kjøre ut vinterkulden, lade deg i løpet av dagen eller slapp av om natten.

Å forberede te, fordyp det i varmt vann. Maceration er prosessen med utvinning av smaken og sunne forbindelser fra faste stoffene som brukes til å fremstille te.

Denne artikkelen forklarer de beste måtene å infuse te, slik at du kan nyte en perfekt kopp hver gang.

Del på Pinterest

Sann eller urtete

Ikke alle te er de samme og infusjonsteknikkene varierer avhengig av hvilken type du forbereder.

Sann te kommer fra Sinensis Camellia-anlegget og inkluderer svart, grønn, oolong og hvit te. Deres smaker, farger og antioksidantinnhold varierer avhengig av hvordan bladene oksyderes før de tørkes (1).

True te er tørket, både i store blader og teposer.

Herbal te, også kalt urtete, er ikke ekte te. I stedet er de infusjoner eller avkok basert på røtter, blader, stengler eller blomster av urter og planter, som hibiskus, peppermynte, rooibos, kamille, gurkemeie eller ingefær.

Ofte bruker du tørre ingredienser, men du kan også forberede urtete med ferske ingredienser.

Den grunnleggende makeringsteknikken er den samme for begge typer, men mengdene som trengs for å forberede en kopp, varierer mellom tørre og ferske ingredienser. Selv macerationstiden og temperaturen på’vann som trengs for å trekke ut de beste smaker kan variere.

Start med ferske ingredienser

Hvis du forbereder en urtete med ferske ingredienser, som urter eller ingefær eller gurkemeie rot, er det bedre å bruke dem umiddelbart etter å ha blitt kuttet eller kjøpt.

Tørket teblader har et langt liv hvis de lagres tørre i en hermetisk beholder og vekk fra direkte lys. Imidlertid kan langvarige konserveringstider negativt påvirke kvalitet, smak og aroma (1).

Ekte te inneholder polyfenoliske antioksidantforbindelser kalt katechins, teflaviner og tearubiginer. De er ansvarlige for mange av fordelene for tehelse, men nedbrytes over tid (1, 2).

Forskere som har overvåket antioksidanter i grønn te bevart ved 68 ° C (20 ° F) har oppdaget at katekinnivåene ble redusert med 32% etter 6 måneder (3).

Kvaliteten på vannet ditt påvirker også smaken av teen din. L’kranvann rik på mineraler eller behandlet med klor vil gi en ubehagelig smak, så ideelt sett bør du bruke friskt, kaldt og filtrert vann under forberedelsen.

Tid og temperatur

Å infuse te, hell varmt vann på ingrediensene og la dem hvile i noen minutter. Det er ikke en eksakt vitenskap, og du bør eksperimentere for å finne det som er riktig for deg. Når det er sagt, her er noen generelle retningslinjer.

En varmere temperatur eller en lengre macerationstid er ikke nødvendigvis bedre. For eksempel, i studier, har grønn te forberedt på denne måten fått lavere score når det gjelder farge, smak, aroma og generell aksept (4).

D’Andre del, hvis tiden for bratt er for kort, ikke fjern nok aromaer og antioksidanter.

Forskerne analyserte den totale mengden av polyfenoliske antioksidanter ekstrahert over tid med svart te og fant at det tar 6-8 minutter å trekke ut maksimumsmengden (5).

Det er også verdt å huske på at koffeininnholdet øker med en lengre redulert tid. Ekte te har variable mengder koffein. En 6-unse kopp (178 ml) svart te inneholder 35 mg koffein, mens den samme delen av grønn te har 21 mg (6, 7).

La te i infusjon i et minutt mer øker koffeininnholdet opptil 29% og «8217; bruk av vann ved kokende temperatur øker opptil 66% (8).

Varm maceration

Våt te med varmt vann er den raskeste måten å forberede en deilig kopp. Her er noen retningslinjer for den beste tiden og temperaturen for ulike populære te (9, 10):

Teatimetemperature Tea White4-5 minutter175 ° F (79 ° C) Grønn Te3-4 minutter175 ° F (79 ° C) Te Ooolong3-5 minutter195 ° F (91 ° C) Te Black3-4 minutter195 ° F (91 ° C) Tørket urtete (s. es., Tørket kamille, peppermynte, hibiskus, Melissa) opptil 15 minutter eller i henhold til produsentens instruksjoner 212 ° C (100 ° F) Frisk urtete (s. es. Friske urter, ingefær, gurkemeie) Holding urter, 5-15 minutter for hakkede eller revet røtter15 ° F (30 ° C)

Generelt er grønn te den mest delikate, mens svart te og urtete mister mer når det gjelder temperatur og macerationstid.

Kald maceration

Hvis du har tenkt å drikke din kalde te, kan kald macerasjon være veien å gå. Infusjonste i kaldt vann eller ved romtemperatur oversetter til mindre bitter og mer aromatisk te med høyere antioksidantinnhold.

Imidlertid er lavere macerasjonstemperasjon, jo mer tid varer forberedelsen / # 8211; I de fleste tilfeller, opptil 12 timer.

Et studio fant at 8217; nedsenkning ved 40 ° F (4 ° C) i 12 timer ekstrahert og holder mer polyfenoler enn maceration i 3-4 minutter i varmt vann.

Studien fant også at maceration i 3-5 minutter ved 175 ° F (80 ° C) etterfulgt av tilsetning av is til en smak og antioksidantinnhold som ligner på den 12-timers kalde makeringsmetoden, noe som gjør den til en «8217; rask Alternativt (11).

Verktøy, teknikker og forslag

Selv om det er spesielle verktøy for å hjelpe deg med å forberede te, kan du også holde det enkelt og fortsatt bratt som ekspert.

På et minimum trenger du en teacup, en tepose og en vannkoker. Sett teposen i te-koppen. Fyll kjelen med friskt, kaldt og filtrert vann og ta det til koking, eller nesten hvis du forbereder grønn eller hvit te.

Deretter henter vannet på teposen i te-koppen. Dekk te-koppen med en tallerken er valgfri, men ved å gjøre så mange aromatiske forbindelser. La for å infuse i ca 5 minutter eller i henhold til din smak.

For løs te, vil du også trenge en metallkule eller en infuser for å inneholde blader. Mål 1 teskje tørket teblader eller 1 spiseskje med ferske ingredienser ⁠ per kopp fra 6-8 ml.

Sett bladene i teekulen eller i # 8217; infuser og fordyp den i en kopp varmt vann til rett tid.

L’bruk av løse blader krever noen ekstra verktøy for maceration, men i retur har du et bredere utvalg av varianter enn te i poser, slik at flere kombinasjoner av smak og helsemessige fordeler.

Videre kan de løse bladene reinfuse, noe som gjør dette alternativet billigere langsiktig. Faktisk har forskere oppdaget at mens te i poser var best for en enkelt infusjon, viste de fleste subeas-versjoner fortsatt antioksidantaktivitet etter den sjette infusjonen (12).

For kald te er det en god ide å forberede flere deler samtidig i en stor glassburk på grunn av den lange oppholdstiden. Fyll en krukke med friskt og kaldt vann og legg til 1 tepose eller 1 teskje tørket te i en infuser for hver 6 gram (177 ml vann).

Bunnlinjen

Infusjonste i varmt eller kaldt vann gjør at du kan trekke ut unike unormale smaker, aromaer og forbindelser fra tørkede blader eller andre tørkede eller ferske ingredienser.

Selv om det er tips for ideelle infusjonstider og temperaturer for ulike typer te, kan eksperimentere med infusjonsmetodene dine finne ut hva du liker best.

Hvis du liker te og ønsker å utvide ganen din, kan løse te legge til interessante smaker og helsemessige fordeler mens de er billigere og respektfulle for & # 8217;.