Slik induserer du en syklus: 12 måter

Beskrivelse

Det er riktig å si at få kvinner ikke ser tid til å ha syklusen, så det kan være overraskende at så mange har brukt metoder for å provosere det først.

Det er ulike grunner til at en kvinne kan ønske å indusere hennes menstruasjonssyklus. Kanskje han vil at sin syklus skal ende før en ferie eller en spesiell anledning. Kanskje det har en uregelmessig syklus og ønsker mer forutsigbarhet, slik at du kan planlegge en graviditet. Eller syklusen kan bli forsinket, noe som gjør det til å føle seg stresset eller bekymret.

Uansett årsak, er det en rekke metoder som kan hjelpe.

Grunner til at perioden din kunne bli forsinket

En typisk menstruasjonssyklus vurderes fra 21 til 35 dager.

L’Fravær av menstruasjon kalles amenoré. Jenter som ikke har startet syklusen ALLE’alder av 15 og kvinner som hoppet over tre eller flere perioder nedenfor, har amenoréen.

Det er flere mulige årsaker til forsinkede eller manglende perioder:

 • understreke
 • Lav eller høy kroppsvekt
 • & # 8217 syndrom; polycystisk eggstokk (PCOS)
 • Hormonelle prevensjonsmidler
 • Kroniske forhold som diabetes eller cøliaki
 • Skjoldbruskproblemer
 • overgangsalder
 • svangerskap

Farer ved å prøve å indusere en syklus i tilfelle av graviditet

Stoffene som kan bidra til å indusere en periode kalles Emmenagoger. Husk at noen Emmenagoger også er abortive. En abortiv er et stoff som kan forårsake spontane aborter i svangerskapet.

Hvis du prøver urter, kjøp fra en pålitelig kilde. FDA overvåker ikke urter som de gjør med mat og rusmidler, og det kan være problemer med kvalitet eller renhet, spesielt hvis urter produseres utenfor USA.

Hvordan akselerere syklusen

C-vitamin

Noen tror at vitamin C, også kalt askorbinsyre, kan indusere syklusen. Men det er ingen pålitelig vitenskapelig bevis for å støtte denne utsagnet.

Det antas at vitamin C kan øke østrogen nivåer og lavere progesteron nivåer. Dette betyr at livmoren er bidratt til livmorens livmor, og bringer til begynnelsen av menstruasjonen.

For å prøve denne metoden, kan du ta vitamintilskudd eller bare spise mange matvarer som inneholder vitamin C.Sitrusfrukter, bær, svart currant, brokkoli, spinat, brusselspirer, røde og grønne paprika og tomater er alle gode kilder til vitamin C .

Hvis du tar kosttilskudd, vær forsiktig med å holde seg innenfor den anbefalte sikkerhetsgrensen: for mye vitamin C kan være farlig.

Ananas

L’ananas er en rik kilde til bromelina, et enzym som antas å påvirke østrogen og andre hormoner.

TIL 2017 Studio antyder at bromelin kan bidra til å redusere betennelse. Dette betyr at det kan hjelpe årsakene til uregelmessige perioder knyttet til betennelsen.

Det er imidlertid ingen vitenskapelig bevis som tyder på at ananas eller bromeline kosttilskudd induserer en syklus.

Ingefær

Ginger er et tradisjonelt middel for Induksjon av perioder Og det antas at det fører til uterine sammentrekninger. Dette har imidlertid ikke blitt demonstrert av vitenskapelig forskning.

Ginger er ubehagelig å spise rå, så den enkleste måten å ta det på er å forberede ingefærte. For å bruke denne metoden, koker du et nytt stykke skrelt og skiver ingefær i en potte d’vann for xnumx-xnumx minutter. Filter te og legg til honning eller sukker å smake før du drikker.

Persille

Persille inneholder høye nivåer av vitamin C og Apiol, som kan bidra til å stimulere livmor sammentrekninger. Det er imidlertid også apiol giftig I visse mengder og er spesielt farlig for gravide kvinner. Du bør ikke drikke te til Persille Hvis du er gravid, ammer du eller du har nyreproblemer.

For å forberede te på persille, hell bare en kopp kokende vann på et par spiseskjeer med fersk persille og la den være i infusjon i omtrent fem minutter før du drikker.

Gurkemeie

Gurkemeie er et annet tradisjonelt middel som vurderes av noen a Emmenagogue. Det skal fungere ved å påvirke østrogen og progesteronnivå, selv om vitenskapelig forskning mangler.

Det er mange måter å inkludere gurkemeie i kostholdet ditt. Du kan legge den til karri, ris eller vegetabilske retter. Eller du kan legge til alt / melk med andre krydder og søtningsmidler for en oppvarming.

Dong quai

Dong Quai er en’originalt gress i Kina og a Populær Herbal Remedy som ble brukt i hundrevis av år. Det antas å bidra til å indusere en syklus ved å forbedre blodstrømmen til kaien, stimulere musklene i livmoren og utløse livmor sammentrekninger.

Du kan kjøpe Dong Quai i kapsler eller pulver på nettet.

Svart Cohosh

Black Cohosh er et annet urte supplement som du kan kjøpe for å hjelpe til med å justere menstruasjonssyklusen. Det sies at det bidrar til å tone livmoren og fremme shedding av livmorbelegget.

Den svarte Cohosh er kjent for å samhandle med mange rusmidler. Det anbefales ikke for folk som har blodtrykk eller medisiner for hjertet eller har en historie om Leverproblemer.

Hvis det er trygt for deg, kan du kjøpe svart Cohosh online.

Slappe av

Stress kan noen ganger være årsaken til en forsinket eller savnet periode. Når vi føler oss stresset, kan vi produsere hormoner som kortisol eller adrenalin.

Disse kan hemme produksjonen av østrogen og progesteronhormoner, avgjørende for å opprettholde en vanlig menstruasjonssyklus.

L’stress motgift er avslapning. Det er mange måter å lindre stress og fremme avslapping og hva som fungerer best, varierer fra individ til individ. Forslagene inkluderer:

 • Redusere arbeidsbelastningen
 • Tilbring tid med venner og familie
 • trening
 • engasjere seg i en hyggelig hobby
 • Bruker meditasjon eller bevissthetsteknikker

Hot pakke eller bad

Et varmt bad kan gjøre mirakler for å slappe av avhandlingsmusklene og lindre følelsesmessig stress. Kanskje dette er grunnen til anekdotiske relasjoner som dette kan hjelpe deg med å ta med deg.

Prøv å legge til litt og slapp av duftende olje til et bad for en ekstra effekt. Du kan også prøve å bruke en varm pakke som en pose med varmt vann som bruker det på Abdomen.

Varmen er ikke bare avslappende. Det kan også øke blodstrømmen i området, og dermed forsiktig akselerere menstruasjonssyklusen.

Kjønn

L’Seksuell aktivitet kan bidra til å utløse syklusen på forskjellige måter.

Å ha en orgasme kan forårsake cervikal dilatasjon. Dette skaper et vakuum som kan senke menstruasjonsblodet. Dette inkluderer orgasme gjennom orgasmen gjennom den gjennomtrengende og ikke-penetrativ seksuell aktivitet.

Regelmessig kjønn kan også redusere stresseffekter og bidra til å fremme en sunn hormonell balanse.

Reduser den fysiske aktiviteten hvis du er en idrettsutøver

Overdreven trening kan forårsake uregelmessig, forsinket eller savnet menstruasjon. Løpere, vekter og andre idrettsutøvere som trener daglig, kan finne dette problemet. Dette skyldes at den fysiske øvelsen kan redusere østrogennivået og forårsake syklusavbrudd.

Prevensjon

En langsiktig løsning på problemet med uregelmessige perioder er å bruke et hormonelt prevensjonsmiddel. Kontrollere nivåene av hormoner i kroppen, kan disse prevensjonene gi en viss grad av sikkerhet over når menstruasjonen kommer fram.

Disse kan også ha bivirkninger. Snakk med legen din før du bestemmer deg for at dette er noe du vil prøve.

Når skal du se en lege

Det er viktig å huske at manglende eller forsinkede perioder kan være symptomer på et underliggende problem. Du bør konsultere en lege hvis:

 • mistenker å være gravid
 • Miste tre perioder nedenfor
 • Menstruasjon stopper før 45 år
 • Du har fortsatt perioder etter 55 år
 • Vi opplever blødning mellom perioder eller etter kjønn
 • dine perioder endres plutselig, de blir mye tyngre eller er mer uregelmessige
 • Postmenopausal blødning (blødning mer enn 12 måneder etter at menstruasjonen stoppet)
 • Vi opplever blødninger under hormonbehandling