Slik gjenoppretter du stemmen din når du har laryngitt

Hjelp! jeg kan ikke snakke

Når du mister stemmen din, er det veldig ofte på grunn av laryngitt. Laringite oppstår når strupehodet (stemmeboks) er irritert og betent.

Du kan irritere vokalboksen din når du bruker stemmen for mye eller når du har en & # 8217;. De fleste tilfeller av laryngitt er forårsaket av virusinfeksjoner, som for eksempel forkjølelse.

I din vokalboks er det dine vokale strenger. Når du snakker, åpner dine vokalstrenger og lukker uten problemer. Når luften krysser dem, vibrerer å avgi lyd.

Når vokalstrenger er hovent, endre måten luften krysser dem på og forvrenger stemmen din. Stemmen din kan virke hes eller bli for lav til å høre.

Laringite helbreder vanligvis alene, men noen ganger kan det bli kronisk (langvarig). For å få stemmen din så raskt som mulig, må du behandle betennelsen og # 8217; irritasjon i stemmekassen din.

Når du finner deg selv målløs, prøv en av disse 15 rettsmidler for å få stemmen din tilbake raskt.

15 Hushjelpemidler for å gjenopprette stemmen

1. Hvile din stemme

Det beste du kan gjøre for dine irriterte talestrenger, er å gi dem en pause. Prøv å ikke nevne i det hele tatt i en eller to dager. Hvis du trenger å snakke, gjør det stille. Dette virker fordi ofte irritasjonen og betennelsen bare trenger tid til å løse.

Overdreven bruk kan hindre helbredelsesprosessen. Så fremover og # 8216; til barn som dagens spill er: Hvem kan være stille lenger?& # 8221;

2. Ikke hviske

Whisper er faktisk vanskeligere på vokalstrenger med hensyn til normal tale. Når hvisking, er dine vokale strenger spente. Dette kan senke deres gjenoppretting.

3. Bruk OTC smertestillende midler

En benk analgetisk vil få deg til å føle deg mer komfortabel. Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer, som L’ibuprofen (Advil, Motrin) og naprovene (Aleve), kan bidra til å redusere hevelsen av vokalstrenger.

Kjøp Advil, Motrin og Aleve.

4. Unngå decongestantsene

Det er normalt at du vil ta en decongestant når du har dårlig kulde. Hvis kulden forårsaket laryngitt, er det imidlertid bedre å unngå disse benkene (OTC). Decongestantsene tørker opp halsen og nesene.

5. Snakk med en lege

Kortikosteroider er reseptbelagte legemidler som bidrar til å redusere betennelse. Hvis du er en person hvis arbeid avhenger av din evne til å snakke eller synge, kan legen din vurdere muligheten for å administrere en kort syklus av steroider.

Steroider har risiko og er ikke egnet for alle.

6. Drikke mange væsker

Laringite er oftere forårsaket av A’viral infeksjon. Hvile og drikke mange væsker vil hjelpe deg med å helbrede så raskt som mulig. Prøv å drikke minst 10 glass D’otto ounce vann per dag.

7. Drikk varme væsker

Varm væske som te, kjøttkraft eller suppe vil hjelpe deg med å berolige den irriterte halsen. Selv grønn te, som er rik på antioksidanter, kan hjelpe deg med å legge til rette for helbredelse. Drikk varme væsker fire eller fem ganger om dagen eller etter behov for å lindre smerte.

Unngå drinker som inneholder koffein som kaffe og svart te, siden de kan føre til dehydrering. Hvis du hopper over morgenkaffen er ute av diskusjon, sørg for at du reintegrerer væsker med vann eller urtete.

Kjøp grønn te.

8. Gargars med saltet vann

Tilsett 1 teskje salt til et glass varmt vann. Saltet vil bidra til å helbrede det irriterte halsen. Prøv å gurgle med saltet vann to eller tre ganger om dagen til stemmen din kommer tilbake.

9. Suge en tablett

En halspute kan berolige eller nummen i halsen på halsen. Suger noe øker også spyttproduksjonen, som vil holde halsen fuktig.

Prøv en blanding som inneholder honning, som har naturlige antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper.

Kjøp pads for halsen.

10. Ta en varm dusj

Steam av en varm dusj hjelper med å fukte vokale strenger og berolige ondt i halsen. Også L’å legge til en forfriskende essensiell olje, for eksempel eukalyptus, kan hjelpe.

Tampona A PO & # 8216; av essensiell olje på håndflatene og gni sammen. I dusjen, har han hendene til ansiktet og puster dypt.

Du kan også lage en dusjbukett. Hvis du henger på’friske eukalyptus fra dusjhode, vil damp trekke ut den helbredende essensielle oljen. Han vil også skanne badet ditt som et spa.

Kjøp Eucalyptus Essential Oil.

11. Få en luftfukter

Halsen tørker naturlig om natten. Når du sover, produserer du mindre spytt og bakteriene akkumuleres i munnen din. Her er hvor & # 8220; morgen pusten & # 8221;. Når munnen og halsen tørr, kan stemmekassen bli enda mer irritert.

L’Bruk av en luftfukter mens du sover, vil unngå at dette skjer og vil hjelpe deg med å maksimere healingstid. Finn ut alt om luftfuktere her.

Kjøp luftfuktere.

12. Kok vann; vann

A’alternativ til en varm dusj er å holde hodet over en pott med kokende vann. Damp vil legge til fuktighet i din irritert stemmeboks. Du kan henge et håndkle over hodet til direkte damp i luftveiene, men vær forsiktig så du ikke brenner deg selv.

Pust dypt gjennom munnen for xnumx-xnumx minutter. Gjør pauser hvis varmen blir irriterende.

1. 3. Chews litt & # 8216; gummi

Tyggegummi øker også produksjonen av spytt. Tygge gummi hele dagen for å holde halsen den mest fuktige.

Bruk en sukkerfri tannkjøtt for å unngå overflødige kalorier. Det er også spesielle dekk designet for behandling av tørr munn, som du vanligvis finner i ditt lokale apotek.

Kjøp sukkerfrie dekk.

14. Ikke røyking

Hvis du er en vanlig røyker eller en Vaper, kan du prøve å ta deg noen dager. Røyking og svapo irriterer halsen og nikotinen senker helbredelsen. Hvis du ikke klarer å avslutte nikotin umiddelbart, er det beste å bruke en nikotingummi.

15. Ikke drikk alkohol

Tenk på den tørkede munnen du har når du er i bakrus. Selv litt & # 8216; Alkohol kan forårsake dehydrering. L’Alkohol kan tørke halsen, noe som kan skade stemmen din i løpet av natten.

Når skal du se en lege

Laringite krever vanligvis ikke behandling. Det er nesten alltid forårsaket av en «-viral infeksjon», så antibiotika hjelper ikke.

Hvis du er en person hvis jobb avhenger av stemmen din, kan legen din være villig til å foreskrive kortikosteroider for å redusere betennelsen.

Hvis symptomene på laryngitt vare mer enn to eller tre uker, kontakt legen din. Du kan ha kronisk laryngitt eller laryngitt forårsaket av sur refluks. Legen kan utføre en fysisk eksamen og gi råd til en spesialist hvis nødvendig.