Slik forhindrer du tørrkontakt etter tannutvinningen: 6 tips

COS’er tørr?

Når en tann er fjernet, utvikler en blodpropp på fjerningsstedet for å beskytte og helbrede de underliggende ben- og nerveendene. Denne blodproppen bør forbli på plass til tannkjøttet er helbredet og munnen kommer tilbake til normal.

Noen ganger kan klumpen komme av. Hvis dette skjer, vil du oppleve den smertefulle komplikasjonen kjent som en tørr alveolus eller alveolær osteitis. L’tørr alveolitt er irriterende og forsinkelser helbredelse. Det er viktig å prøve å unngå det.

6 tips for å forhindre tørrgrep

Blodproppen som dannes etter fjerning av en tann, beskytter bein og nervesvev. Det hjelper også tannkjøttet til å helbrede, så du vil at det skal være på plass til du gikk helbredet etter intervensjonen.

Tørket tar vanligvis oppstår fordi noe beveger seg eller oppløses blodpropp fra grepet. Noen ganger oppstår det tørre grep når blodproppen aldri er utviklet for å starte.

Her er noen måter å forhindre tørrgrep på:

1. Unngå stråene

Sugemåling av kinnene og musklene ved bruk av et halm kan fjerne blodpropp. Du bør unngå å bruke stråene i en uke etter ekstraksjonen.

2. Unngå å røyke og tobakk

Folk som røyker og bruker tobakk, driver en mye høyere risiko for å utvikle tørkede alveoles etter tannutvinningen. En studie har detektert at et tørt grep skjedde 12 prosent av folk som røykt etter utvinning av en tann. Bare i forhold 4 prosent Av de som ikke røyker, har utviklet et tørt grep.

Den raske innånding av røyking kan fjerne blodproppen. Dette gjelder for røyking alt, ikke bare sigaretter. Dette skyldes at kjemikaliene som er tilstede i andre tobakksprodukter, kan forhindre helbredelse og forårsake en «8217;.

Reduser tobakkinntaket i et par uker før planlagt kirurgi. Hvis du trenger hjelp til å unngå tobakk under gjenoppretting, eller hvis du vil bruke din dental kirurgi som en måte å starte et røyking stopp program, kan en’appen kan hjelpe deg. Tannlegen din kan også kunne gi ressurser eller hjelpe deg med å utvikle en røykeprogram.

Hvis du ikke er interessert i å slutte å røyke, kan følgende forslag hjelpe deg med å redusere risikoen for tørr griping:

 • Bytt til en nikotinplaster.
 • Vent minst 48 timer etter røykingintervensjonen før. Når de fortsetter å røyke, inhalerer det veldig forsiktig.
 • Spør tannlegen poengene på ditt kirurgiske nettsted.
 • Hold en gasbind på plass over kontakten mens du røyker.
 • Unngå nikotin dekk eller tygge tobakk.
 • Når du røyker normalt, distrahere deg selv med en ny vane.

Hvis du forventer å gjenoppta tobakkforbruket etter intervensjonen, spør du tannlegen eller oral kirurgen når du får lov til å starte.

3. Myk mat

Den første dagen etter intervensjonen, spiser bare myke matvarer som epler saus, yoghurt og potetmos. Den andre dagen kan du prøve litt mer betydelige matvarer, men du bør gå tilbake til myke matvarer hvis du føler deg smerte.

Unngå suppe, som kan forårsake juice som kan fjerne blodpropp. Evtoid selv valnøtter, frø, sprø mat som sjetonger og klebrig mat som kan bli sittende fast i grepet.

4. Spør om farmakologiske interaksjoner

Noen utdanning Vis et bånd mellom L’tørr bane og orale prevensjonsmidler. Spør tannlegen din om du er i fare. Andre stoffer kan forhindre dannelsen av en ekte blodpropp.

5. Riktig oral hygiene

Å holde munnen din ren er en av de viktigste måtene å forhindre tørralveolitten. L’Oral Hygiene bidrar til å forhindre brudd på blodpropp fra bakterier og infeksjoner.

Spør tannlegen din hvordan du skal vaske tennene etter intervensjonen. De kan ganske enkelt foreslå at du skyller munnen din på den første dagen og deretter børster veldig forsiktig på den andre dagen.

En antibakteriell munnvann kan foreskrives for bruk etter operasjonen. Bruk bare gasbind som angitt av legen.

Ta vare på tannutvinningsstedet

Følg legen din instruksjoner om riktig oral hygiene etter operasjonen for å forbedre utvinningen. De fleste føler seg mye bedre tre dager etter intervensjonen og helbredet helt innen en uke.

Forslag til postminingpleie av tannen inkluderer:

 • Hold munnen din ren med et saltvann skyller et par ganger om dagen.
 • Vask tennene dine veldig forsiktig.
 • Drikke mange væsker.
 • Unngå mat, drikke og aktiviteter som truer blodproppen din.
 • Hvile så lenge som mulig fra en anstrengende jobb.
 • Behandler hevelsen eksternt holder en isbryter på kinnet.

Tegn på tørket grep

Det normale ubehaget etter at tennene i tennene kan inkludere hevelse og smerte. Bør håndteres med benk smertestillende og helt forsvinne tre dager etter operasjonen.

Hvis smerten din blir verre, kan du ha et tørket grep. Siden den tørre alveolus utsetter bein og nervøst vev, kan smerte brenner eller kalde til nerver.

Symptomene på det tørre grepet inkluderer:

 • Intens smerte noen dager etter # 8217; intervensjon
 • Synlig tomt å ta med manglende eller delvis manglende blodpropper
 • smerte som utstråler fra grepet til resten av ansiktet og hodet
 • Dårlig ånde eller dårlig lukt i munnen
 • Synlig bein i grepet

Hva du bør gjøre hvis du mistenker at du har et tørt grep?

Hvis du mistenker at du har den tørre bane eller føle sterk smerte etter oral kirurgi, ring din tannlege umiddelbart. Selv etter kontoret, har mange leger en tjeneste som kaller en watchtail.

L’tørr alveolus er behandlet. Legen kan skylle alveoluset, bruke narkotika og foreskrive smertestillende midler. Etter å ha sett legen, bør du føle deg bedre nesten umiddelbart og fortsette å forbedre i de kommende dagene.

Du kan gjenoppta normale aktiviteter når munnen og # 8217; tørket bane er helt helbredet. Healing Tider varierer sterkt, men de fleste føler seg helbredet etter en uke.