Slik forhindrer du rynker: De beste 8 tipsene for å begrense hudens aldring

Del på Pinterest

Ikke c’det er ikke noe galt i # 8217; har rynker. Noen ansikts linjer kan være fengslende og legge til ansiktet ditt. Men det er ikke en hemmelighet at mange av oss foretrekker å holde dem under kontroll.

Uten medisinsk eller kirurgisk inngrep, kan det være vanskelig å reversere rynker når du har dem. Men det er skritt du kan gjøre og endres i livsstilen du kan gjøre for å senke deres utseende.

I denne artikkelen vil vi se nærmere på åtte måter som støttes av bevis for å holde rynker i sjakk.

Hva forårsaker rynker?

Huden i alle aldre, og derfor er huden på et lite barn og det på et nitti år gammelt utseende.

Huden mister elastisitet med alderen i alderen fordi produksjonen av kollagen bremser seg over tid. Denne prosessen kan forverres av en rekke faktorer, inkludert L’Soleksponering, L’forurensning og noen livsvaner.

Aldring, selv huden din har en tendens til å bli mer subtil og tørr. Når huden din ikke lenger har L’hydrering eller volum av fortiden, kan det også gjøre det mer underlagt rynker.

Hva kan du gjøre for å hindre rynker?

Genetikk kan spille en rolle i måten huden din i alderen over tid. Dette er kjent som Intrinsic Aging.

Men selv om familien din har huden som har en tendens til å blinke lett, har du fortsatt en god kontroll over huden din og hvordan det aldre.

Selv om det er uunngåelig at rynker presenteres raskere eller senere, ta vare på huden din, kan gjøre mye for å holde det uten rynker så lenge som mulig.

Nedenfor er åtte livsstilsfaktorer som kan bidra til å holde huden frisk og ung.

1. Beskytt deg mot solen

Det er velkjent at solens eksponering kan skade huden, forårsaker for tidlig aldring og rynker.

Ifølge en 2013 studie, L’Vanlig bruk av solkrem har evnen til å sakte tegn på huden; hud aldring.

For å beskytte huden mot den skadelige ultrafiolette (UV) av solen, er det viktig å bruke en SPF mellom 30 og 50 hver dag, selv om den er dekket. UV-stråler kan fortsatt trenge inn i skyene, så ikke hopp over solkrem bare fordi det ikke er Solen.

For ekstra beskyttelse, bruk en bred brimmed lue, lyse klær som reflekterer solen og solbrillene med UV-beskyttelse.

2. Bruk en retinoid

Retinoider, som er avledet av vitamin A, Jeg er en av de mest studerte anti-aging ingrediensene. Noen ganger referert til som retinol, har retinoider muligheten til å øke kollagenproduksjonen, noe som bidrar til å repulpere huden.

Retinoider oppfordrer også hudregenerasjon og kan favorisere opprettelsen av nye blodkar, noe som kan bidra til å forbedre hudens utseende og konsistens av huden.

Det er fem hovedtyper av retinoider, hver med litt forskjellige strømgrader. Noen er tilgjengelige i kremer og geler som du kan kjøpe fra disken, mens andre bare er tilgjengelige på medisinsk resept.

Dermatologer anbefaler deg å starte med en liten mengde for å teste hudtoleranse mot produktet og bruke det til alternative dager for å unngå gjerde.

Snakk med dermatologen din for å finne ut hvilket alternativ som er riktig for huden din.

3. Fuktighet

En fuktighetskrem virker som en slurk i ansiktet.

Fuktighetsgivende kremer bidrar til å nærme og fukte huden. Dette er spesielt viktig når du blir eldre og huden din blir tørrere, noe som gjør det mer underlagt rynker.

Forskning viser at bruken av en fuktighetskrem som inneholder hyaluronsyre Og C-vitamin De er spesielt effektive for å hindre opplæring eller # 8217; grundig studie av rynker.

Spør ditt hudlege produkttråd for huden din.

4. Hold deg hydrert

L’drikkevann er viktig for god helse. Kroppen din trenger vann for nesten alle funksjonene det utfører.

I tillegg til vitale funksjoner, hvordan å eliminere giftstoffer fra kroppen, oppmuntre fordøyelsen og justere kroppstemperaturen, kan vann også bidra til å holde huden frisk og hydrert av det indre.

Ifølge en 2015 Studio utført på en gruppe friske kvinner, er blitt fastslått at en større tilførsel av vann kan påvirke hudens hydrering og kan positivt påvirke hudens fysiologi.

En annen Studere fra 2017 Oppdaget at å drikke Melissa forlater ekstrakt, som typisk er i te, kan bidra til å styrke hudens elastisitet og korrigere vevskader.

5. Spis mat rik på vitaminer

Du har sikkert hørt ordtaket: Du er den du spiser / # 8221;. Når det gjelder hvor godt huden din, er dette spesielt sant.

En flott nederlandsk Studere fra 2019 at han hadde mer enn 2700 deltakere fant at spisevaner er forbundet med ansiktsrynker, spesielt hos kvinner.

Ifølge studien, kvinner som har en høy mengde rødt kjøtt og usunn snacks, har en tendens til å ha flere ansiktsrynker enn kvinner som inkluderer flere frukter i kostholdet.

Høyt innhold Foods av antiinflammatoriske egenskaper eller antioksidanter kan også forbedre hudens elastisitet og beskytte mot hudskade og fra / fra / pr for tidlig aldring. Noen matvarer og drikkevarer med disse egenskapene inkluderer:

 • grønn te
 • Olje d’oliven
 • laks
 • avokado
 • granatepler
 • linfrø
 • Grønnsaker, spesielt gulrøtter, gresskar, grønne grønnsaker, paprika og brokkoli

6. Sov på ryggen min

Ifølge en 2016 studio, Din posisjon under søvn kan ha en effekt på rynkeformasjonen. Fra studien viste det seg at folk som sover på den ene siden eller magen, er utsatt for mekaniske kompresjonskrefter, som kan akselerere rynkeformasjon og også forvrenge ansiktshuden.

En måte å unngå det, prøver å sove på baksiden i stedet for side eller mage.

Silke putevarer kan også være mer delikat på bomullshud, da de skaper mindre friksjon og bidrar til å forhindre hudens slitasje.

7. Ikke røyking

Tobakk røykskader kollagen og elastin, fibrene som gir huden din elastisitet og styrke.

Videre forårsaker nikotin i sigaretter innblanding av blodkar. Dette reduserer blodstrømmen til huden. Som et resultat mottar huden din ikke lenger oksygen. Det vil også begrense viktige næringsstoffer, for eksempel vitamin A, som kan komme til huden din.

Sekund Mayo Clinic, Varmen forbundet med sigaretter kan også forårsake rynker. Videre kan den gjentatte rippling av leppene for å inhalere føre til for tidlig rynker rundt munnen.

TIL 2013 studie Laget på 79 par av identiske tvillinger funnet at tvillingene som røyket hadde mange flere rynker enn deres kolleger som ikke røyket.

Hvis du for øyeblikket er røyk, snakk med legen din til et program for å slutte å røyke for å hjelpe deg med å stoppe.

8. Slapp av ansiktet

Gjentatte ansiktsbevegelser Hvordan klemme øynene dine, rynke eller rive leppene dine, kan akselerere rynkeformasjonen.

Hvis du skjønner at du klemmer øynene dine ofte, kan det være et tegn du trenger for å sjekke øynene dine, eller du trenger sterkere resept for brillene dine eller kontaktlinser. Å få en ny resept kan dra nytte av huden din og dine øyne.

Hvis du ofte innser øyenbrynene dine eller skremmer deg, kan du prøve måter å lindre stress på. Noen stressbehandling nyttige teknikker inkluderer:

 • Vanlig øvelse
 • Dype pusteøvelser
 • yoga
 • meditasjon
 • tankefullhet

L & # 8217;

Rynker er en uunngåelig del av aldring, men det er trinn som du kan påta seg for å redusere fremdriften og forhindre dannelsen av nye.

Faktorer knyttet til livsstil Hvordan følge en diett rik på vitaminer, drikke rikelig med vann, beskytte huden mot solen, ikke røyk og administrer stress Spill en nøkkelrolle når det gjelder å holde huden sunn og ung.

Selv l’bruk av en retinooid og en fuktighetsgivende krem ​​som inneholder hyaluronsyre og vitamin C kan være effektiv for å forhindre utseendet på rynker.

Hvis du har spørsmål eller tvil om produkter som kan bidra til å forhindre rynker, sørg for at du kontakter legen din eller dermatologen.