Slik fjerner du poeng: Hva du kan forvente

Det er en medisinsk posisjon på hjemmets fjerning?

Poeng brukes etter mange forskjellige typer kirurgiske inngrep for å lukke skader eller graveringer. Begrepet & # 8220; poeng & # 8221; Det refererer faktisk til den lukkede medisinske prosedyren for skader med suturpoeng. Suturer er materialene som brukes til å lukke gravering.

Selv om poengene er vanlige, krever det fortsatt spesiell medisinsk behandling. Fjern dine poeng innebærer risiko. De fleste leger foretrekker at poengene fjernes i studioet, men ikke alle lytter til dette rådet.

Hvis du bestemmer deg for å fjerne poengene dine, er det viktig å huske på noen ting. Her, la oss analysere når poengene vanligvis er fjernet, advarselen signerer at noe er galt og hva de skal gjøre hvis fjerningen av poengene ikke virker.

Det er trygt å prøve det hjemme?

Generelt er det ikke en god ide å fjerne poengene dine. Når leger fjerner poeng, søker de tegn på infeksjon, riktig helbredelse og lukking av såret.

Hvis du prøver å fjerne poeng hjemme, vil legen din ikke være i stand til å gjennomføre den endelige oppfølgingen. Noen velger imidlertid å fjerne sine poeng.

Du kan gjøre det, men sørg for at du diskuterer planene dine først med legen din. Legen din kan gi råd og instruksjoner for å fjerne poeng på riktig måte.

De kan også gi deg forslag til hvordan du kan forebygge infeksjoner eller arr hvis poengene fjernes for tidlig. Hvis du finner ut at såret ditt ikke er helbredet, må legen måtte gjenta poengene for å fullføre helbredelsen.

C’er noe jeg burde huske på?

Hvis du forventer å fjerne poengene dine, bør du holde disse forslagene i tankene:

Pass på at det er nå: Hvis du fjerner poeng for tidlig, kan såret reopive, du kan forårsake en infeksjon eller forverres på «8217;. Bekreft med legen din hvor mange dager du bør vente før du fjerner poengene. Hvis såret virker hovent eller rødt, må du ikke fjerne poengene. Kontakt legen din så snart som mulig.

Samle tilstrekkelig utstyr: Selv om du kanskje har bestemt deg for å hoppe til legen, bør du fortsatt behandle denne prosedyren med forsiktighet. Du trenger skarpe saks, pinsett, denaturert alkohol, bomullsputer og limbandasjer.

Få instruksjoner: Spør legen din eller din medisinske leverandør detaljerte instruksjoner for å fjerne poengene dine. Følg disse instruksjonene for ikke å skape ytterligere problemer.

I tilfelle tvil, be om hjelp: Hvis du har problemer med å fjerne poeng eller legge merke til noe uvanlig, avbryter du hva du gjør og konsulter en lege.

Hvordan poeng er fjernet?

Suturer, eller poeng, absorberes eller ikke absorberes. Absorberbare suturer brukes ofte til interne sømmer. Materialet i de resorberbare suturene er utformet for å bryte over tid og oppløses. Ikke-absorberbare suturer må fjernes. De vil ikke oppløse.

Prosessen for å fjerne ikke-absorberbare suturer er ganske enkelt å gjøre det alene eller gjøre det på et medisinsk kontor:

1. Samle materialene dine

Du trenger skarpe saks. Den kirurgiske saksen er de beste. Kuttere eller clippers kan også fungere. Samle pinsett, denaturert alkohol, bomullsputer og limbandasjer eller limstrimler. Du vil kanskje også ha en antibiotisk salve på fingertuppene.

2. Steriliser materialer

Ta en rask kok en pott d’vann. Skriv inn alle metallredskaper og la dem hvile i noen minutter. Fjern redskapene og tørk dem med et rent papirhåndkle. Hell en PO & # 8216; av denaturert alkohol på en bomullspute og rengjør redskapstipsene.

3. Vask og steriliser suturstedet

Bruk varmt vann og såpe for å vaske punktet der du har poeng. Tørk det med en ren klut. Hælder den denaturerte alkohol på en bomullspute og rengjør området.

4. Finn et bra sted

Sitt i A’område av ditt hjem hvor du tydelig kan se suturstedet. Hvis poengene er på en del av kroppen, kan du ikke lett nå, spør en venn eller et familiemedlem for å hjelpe deg.

5. Kutt og skyv poengene

Bruker pinsett, forsiktig heve hver knute. Kast saksene i forbipasset og kutt poenget. Trekk forsiktig tråden til suturen glir gjennom huden og gå ut. Du kan føle et lite trykk under dette, men å fjerne poengene er sjelden smertefullt. Ikke dra knuten gjennom huden din. Dette kan være smertefullt og forårsake blødning.

6. Stopp hvis du begynner å blødre

Hvis du begynner å bløe etter å ha fjernet et punkt, må du stoppe hva du gjør. Hvis såret åpnes etter at du har fjernet et punkt, stopp og bruk et klebemiddelbandage. Ring legen din kontor og be om indikasjoner.

7. Rengjør området

Når alle poengene fjernet, rengjør forsiktig sårområdet med en bomullsflads gjennomvåt i alkohol. Hvis du har en antibiotisk salve på fingertuppene, må du bruke det på området.

8. Beskytte såret

Du vil kanskje søke Limstrimler Gjennom såret for å hindre det i å gjenføre. Disse kan bli til de faller naturlig eller etter to uker. Å sette dem i varmt vann som smelter dem for å lette fjerning.

Huden rundt en’gravering er svært svak under helbredelse, men vil gjenvinne styrke over tid. Beskytt området som dekker det med et bandasje i minst fem dager.

Såret kunne svulme, bløde eller åpne hvis det er langstrakt eller rammet, og unngår aktivitetene som kan forårsake skade.

Hva jeg må gjøre etter å ha fjernet poengene?

Hold såret rent og tørt. Unngå smuss. Ikke utsett såret for direkte sollys. Huden rundt gravering er svært følsom under helbredelse. Det kan brenne og brenne lettere i solens lys enn resten av huden.

Noen leger anbefaler deg å bruke en lotion til vitamin E for å akselerere helbredelse og redusere arr. Før du bruker denne alternative behandlingen, kontakt legen din. Du kan være følsom overfor det, og du bør unngå det. Eller legen din kan ha en annen anbefaling.

Hvis du utvikler feber eller kjent rødhet, hevelse, smerte, røde striper eller drenering fra såret før eller etter å ha fjernet poengene, kontakt legen din umiddelbart. Du kan ha en infeksjon på 8217, som skal behandles.

Hvis såret gjenåpner etter at du har fjernet poengene, kontakt legen din så snart som mulig. Du kan trenge ekstra trinn for å hjelpe såret for å lukke igjen.