Slik fjerner du plakett: Hjemmebehandlinger

Cos’er plaketten?

Har du noen gang lagt merke til at etter en tannrengjøring virker tennene dine glitrende og hvite, men over tid vises de mer ugjennomsiktig og gul? Den gullige fargen kommer fra plakettet, et filmstoff som består av bakterier. Platen akkumuleres på tennene både over og under gingivalkanten. Du kan finne den ubehagelig, men dessuten kan du skade tennene og tannkjøttet hvis det ikke er fjernet.

De beste måtene å fjerne plaketten på

Den enkleste måten å fjerne plakk er å pusse tennene minst to ganger om dagen. Du bør bruke en myk tannbørste for å bli erstattet minst hver tredje eller fire måneder, når børstene begynner å svinge. Du kan også vurdere å bruke en elektrisk tannbørste, som kan være mer effektiv i å fjerne plakk i forhold til en tradisjonell tannbørste.

Bruk tråden før børste for å oppløse matrester, slik at du kan pusse dem bort. Å passere tanntråden:

 • Ta ca 18 tommer floss, innpakning A & # 8217, ende rundt hver av dine medi.
 • Hold den strakte tråden mellom tommelen opp og indeksen, og skyv den forsiktig mellom de to tennene.
 • Flytt tanntråden til et skjema A & # 8220; C & # 8221; På siden av en tann.
 • Gni forsiktig tråden opp og ned, fortsetter å trykke mot tannen. Vær forsiktig så du ikke knytter eller bryter tråden.
 • Gjenta denne prosessen for alle tennene, ta vare å bruke tanntråd selv bak de bakre tennene.
 • Kjøp online floss online.

  Etter å ha passert tanntråd, bør du tilbringe to minutter for å vaske tennene hver gang. Puss tennene dine:

 • Legg mye tannkrem som en ert på tannbørsten. For barn bør mengden tannkrem være størrelsen på et kornkorn.
 • Hold tannbørsten på tennene med en vinkel på 45 grader i forhold til tannkjøttet.
 • Flytt børsten frem og tilbake med korte og delikate bevegelser av samme bredde på hver av tennene dine.
 • Børste alle de ytre, interne og tyggeflatene på tennene og ikke glem språket.
 • For de fremre tennene interiøret, vipp tannbørsten vertikalt og gjør små bevegelser opp og ned.
 • Dessverre akkumulerer plakettet igjen raskt etter å ha blitt børstet bort. Noen eksperter anbefaler andre hjem behandlinger for å fjerne l & # 8217;. Disse inkluderer behandlinger med olje og natriumbikarbonat.

  Utvinning av oljen;

  L’glitrende olje & # 8211; Vanligvis kokosnøttolje eller D’Olive & # 8211; I munnen kan det styrke tennene, forhindre karies, berolige de irriterte tannkjøttet og fjern plaketten.

  Å kjøre en & # 82220; Skyv om en spiseskje kokosnøtt eller olje d’oliven i munnen i 20-30 minutter (mye lenger enn du ville gjøre med en vanlig munnvann). Det antas at kokosoljen er spesielt gunstig fordi den inneholder fettsyrer som Laurensyre, et stoff med antiinflammatoriske og antimikrobielle effekter.

  Natrium bikarbonat

  Forskere de fant at folk som ble vasket tennene med en tannkrem som inneholder natrium bikarbonat har fjernet mer plakk og hadde mindre plakk regraved i 24 timer i forhold til de som ble vasket tennene med en tannkrem som ikke inneholder natron natrium.

  Natriumbikarbonat er effektiv for fjerning av plakk fordi det er et naturlig vaskemiddel og et slipemiddel, noe som betyr at det er flott for gnidning.

  Kjøp en tannkrem som inneholder natriumbikarbonat på nettet.

  Som plakettet forårsaker dannelsen av tartaren

  L’plaque akkumulering kan ha alvorlige helsekonsekvenser. Bakteriene i platen skaper syrefôringssukker i maten du spiser, noe som kan skade tennene dine og forårsake karies. Bakterier produserer også toksiner som kan forverre tannkjøttet, noe som fører til periodontale sykdommer (gingival sykdommer).

  Når tennene placch kombinerer med mineraler i spytt for å danne et hardt innskudd, kalles det tartar. Et annet navn for tartaren er beregningen. Som plakett kan tartaren danne seg både over og under gingivalkanten. Tartaren utgjør en fruktbar grunn for proliferasjonen av bakteriene i platen, slik at bakteriene av plakkene raskt multipliserer.

  I motsetning til plakaten, kan tartaren ikke fjernes børsting eller bruk av tanntråden. For å kvitte seg med det, må du besøke tannlegen din, du vil bruke spesielle verktøy for å fjerne det med en teknikk som heter & # 8220; skala og polering & # 8221;. Endre størrelse refererer til fjerning eller fjerning av tenner med tenner, mens polering bidrar til å glatte og polere tennene senere.

  Slik forhindrer du dannelsen av plakett og tartar

  Den beste måten å forhindre dannelsen av plakettet stikker til gode tannvaner. Vask tennene i to minutter minst to ganger om dagen (ideelt en gang om morgenen og en før du går i seng) og bruk den interdentale tråden minst en gang om dagen.

  De vanlige dentalavtale er også grunnleggende for å hindre plakk og tartarakkumulering på tennene. Tannlegen din vil ta opp og rense tennene dine slik at de er fri for plaque og tartar. De kan også utføre en fluorbehandling, som kan forhindre og redusere veksten av plakkbakterier og # 8217; tartarakkumulering på tennene. Dette bidrar til å forhindre karies.

  Forskning & # 8211; Undersøkelser antyder at sorbitol eller xylitol tyggegummi mellom måltider kan forhindre plaketakkumulering. Sørg for at du ikke tyg dekk med sukker, noe som oppmuntrer til veksten av bakterier på tennene. Spis et sunt lavt sukker tilsatt diett, D’annen del kan begrense veksten av tennene bakterier. Pass på at du spiser mange ferske produkter, hele korn og magert protein.

  Munnvannet eller verktøyet som en tannpirk, en interdental tannbørste eller tannpinne kan være nyttig for å hindre bakteriene fra måltider.

  Kjøp disse produktene på nettet:

  • munnvann
  • Dental Pletch
  • Innenriks tannbørste
  • Dental Stick

  Røyking og tygge tobakk favoriserer også veksten av tennerbakterier. Slutte å bruke tobakksprodukter og ikke start hvis du aldri har prøvd dem.

  Bunnlinjen

  Jo mer du tar vare på tennene dine, mindre plakk og tartar vil akkumulere på dem. Du bør vaske tennene minst to ganger om dagen og passere flossen en gang for å unngå dannelsen av plakett. Også, sørg for at du regelmessig besøker tannlegen din for forebyggende omsorg og fjerning av tartar. Ta vare på tennene dine vil holde deg i langsiktig helse.

  Hvis du tror at du har et korrelert tannproblem, Akkumuleringen av plakett eller tartar, løser du straks en avtale med tannlegen din. Før dentalproblemet er løst, er mindre skade sannsynlig at årsaker og enklere (og billigere) det vil bli behandlet.