Slik fjerner du hudkoder, årsaker og mer

Forstå grunnleggende

Skinetiketter er indolor og ikke-kreftvekst på huden. De er koblet til huden fra en liten og tynn stamme kalt peduncle. Hudetikettene er vanlige både hos menn og kvinner, spesielt etter 50 år. De kan vises hvor som helst på kroppen din, selv om de ofte finnes på steder der huden bøyer seg som:

 • armhuler
 • lyske
 • lårene
 • øyelokk
 • nakke
 • Sone under brystet

Hvordan hudetikettene er fjernet?

Små skinnetiketter kan løsne seg selv. De fleste hudetiketter forblir festet til huden. Generelt krever hudetiketter ingen behandling. Hvis hudetikettene kommer til deg eller plager deg, kan du velge å fjerne dem.

Legen din kan fjerne hudetiketter:

 • Kryoterapi: Frysing av’læretikett med flytende nitrogen.
 • Kirurgisk fjerning: Fjern hudetiketten med saks eller skalpell.
 • Elektrosurgery: Brennende hudmerket med høy frekvens elektrisitet.
 • Binding: Fjern skinnetiketten ved å binde den med en kirurgisk ledning for å avbryte blodet.

Fjernelsen av små hudetiketter krever vanligvis ikke # 8217; anestesi. Legen din kan bruke L’lokalbedøvelse mens du fjerner store eller flere hudetiketter.

Du kan også oppleve naturlige rettsmidler for å fjerne hudetiketter. Disse inkluderer Meleuca olje, epler eddik og sitronsaft. Husk at det ikke er vitenskapelig bevis for å støtte disse rettsmidler.

Det er ikke en god ide å prøve å fjerne hudetiketter alene. Mange nettsteder tilbyr gjør-det-selv-instruksjoner for å fjerne hudetiketter ved å binde dem med en streng eller bruke en kjemisk peeling. Selv i et sterilt miljø kan fjerning av kutane etiketter forårsake blødning, brannsår og infeksjoner. Det er bedre å la legen din ta vare på jobben.

Slik identifiserer du en’læretikett

Den viktigste måten å identifisere A’Leather Label er Peduncle. I motsetning til moles og noen andre hudvekst, henger hudetiketter fra huden fra denne lille stammen.

De fleste hudetiketter er små, generelt mindre enn 2 millimeter. Noen kan vokse opp til flere centimeter. Hudetikettene er myke til berøring. De kan være glatte og runde, eller de kan være rynket og asymmetriske. Noen hudetiketter er tråder og ligner risbønner.

Skinnetiketter kan være kjøttfarget. De kan også være mørkere enn den omkringliggende huden på grunn av Dell’hyperpigmentering. Hvis en’hud etikett vendinger, kan det bli svart på grunn av mangel på blodstrøm.

Hva forårsaker hudkoder?

Det er ikke klart nøyaktig hva skinsetiketter forårsaker. Siden de vanligvis presenterer seg i hudfolder, er L’Friksjon kan spille en rolle. Hudetikettene består av blodkar og kollagen omgitt av et eksternt lag av lær.

Ifølge en 2008 studio, Human Papillomavirus (HPV) kan være en faktor i utviklingen av kutane etiketter. Studien analyserte 37 kutane etiketter fra ulike kroppssteder. Resultatene viste DNA av’HPV i nesten 50 prosent av hudetikettene undersøkt.

Også motstanden mot insulinet, som kan føre til type 2 diabetes og prediaBete, kan spille en rolle i utviklingen av hudetiketter. Personer med motstand alle «8217; insulin absorberer ikke effektivt glukose fra blodstrømmen. Sekund 2010 studio, Tilstedeværelsen av flere hudetiketter var assosiert med motstand mot insulinet, en høy kroppsmasseindeks og høy triglyserider.

Skinetiketter er også en vanlig sikkerhetseffekt av graviditet. Dette kan skyldes hormonene i graviditet og alle gevinster. I sjeldne tilfeller kan flere hudetiketter være et tegn på hormonell ubalanse eller et endokrin problem.

Skinetiketter er ikke smittsom. Det kan være en genetisk forbindelse. Det er ikke uvanlig at flere medlemmer av familien har dem.

Risikofaktorer å vurdere

Du kan være mer utsatt for å få hudetiketter hvis:

 • Jeg er overvektig
 • jeg er gravid
 • Ha familiemedlemmer som har hudetiketter
 • lider av insulinresistens eller type 2 diabetes
 • har HPV

Skinetiketter blir ikke hudkreft. Kan forekomme irritasjon hvis de gni med plagg, smykker eller annen hud.

FORSIKTIG Med FORSIKTIG rundt hudetikettene. Barbering av en ‘8217; eniketten til huden vil ikke forårsake permanent skade, selv om det kan forårsake langvarig smerte og blødning.

Når skal du se en lege

Andre hudforhold som vorter og i kan ligne på huden etiketter. Siden noen moles kan være kreft, er det bedre å gjøre hudetikettene undersøkt fra en lege. Din hudlege eller familie lege vil kunne diagnostisere hudetiketter. De vil nok gjøre det gjennom en visuell undersøkelse. Hvis de er i tvil om diagnose, kan de også kjøre en biopsi.

Outlook

Hvis du utvikler en hud-tag, kan det ikke være en årsak til bekymring. For de fleste er hudetiketter bare en plage. Hvis de ikke bry deg, og du er sikker på diagnosen, kan du la dem være alene. Husk at hvor du har en hud-tag, kan de virke mer.

Noen hudetiketter er sta. Du kan trenge mer enn én behandling for å eliminere dem. Hvis en «8217; hudetikett er frossen eller bundet, kan de være nødvendige noen uker før du kommer unna. I noen tilfeller vil hudetiketter vokse opp og må fjernes igjen.

Hvis du er overvektig, vil å miste vekt ikke gjøre dine eksisterende hudetiketter forsvunnet. Kan bidra til å redusere risikoen for å utvikle mer.

Hvis du har en hudvekst som bløder, prude eller endrer farge, kontakt legen din umiddelbart. De må utelukke en alvorlig tilstand som hudkreft.

Les videre: Hva forårsaker denne lettelseprosessen på huden min? »