Slik dekoderer du A & # 039; Næringsmerke

Beskrivelse

Du har sikkert hørt som gjør deg kjent med fakta og figurer på siden av pakkede matvarer er en god ide for helsen din. Faktisk, når den nåværende ernæringsmessige etiketten ble etablert for første gang i 1990, ble det forstått som et verktøy for å informere amerikanere om ingrediensene og næringsstoffene som maten vår inneholder & # 8211; og for Kontroller helseindikasjonene de matene kunne gjøre.

Nå, med en restyling til sin design (og til noen av dine ernæringsmessige opplysninger) Kommer i 2021, Det er en god tid å stille noen avgjørende spørsmål om vår nåværende ernæringsmessige etikett.

Virkelig hjelper amerikanerne til å gjøre bedre valg? Vi forstår det nok til å gjøre en god bruk, eller vi slår av det som om vitenskapen ble divinert?

Og fokus på en liste over tall kan ta oss ut av veien fra et generelt helsekonsept, fôring av spiseforstyrrelser?

Ærlig og gjennomsiktig distribusjon De fleste har ingen utdannelse på hvordan man leser dem, kan hjelpe folk med å bekrefte eller motbevise abstrakte markedsføringserklæringer om hvordan det passer inn i det generelle kostholdet som er nyttig for å håndtere helsemessige forhold som ikke alltid er enkle å tolke folk som gjør bedre matvalg, kan være et problem for folk med å spise eller rotete lidelser som spiser

Her er en rask dukkert i de viktigste fordelene og ulemperne ved debatten på # 8217; ernæringsmessige etikett:

PRO: Det du ser er hva du får

L’ærlighet og åpenhet er viktige verdier i mange sektorer av livet og maten er ikke noe unntak. L’Ernæringsmessige etikett fungerer som en slags sannhetsserum for mat, og forteller oss nøyaktig hva vi får.

Med regjeringens tilsyn som krever nøyaktighet & # 8211; og lister over næringsstoffer opp til milligram & # 8211; Etiketter tilbyr forbrukere lett tilgang til informasjon som de kan telle på.

Når vi blir seriøse for å finne ut hva C’det er virkelig i maten, kan vi oppdage at den bærer lysende resultater.

Dietitian Jeanette Kimszal, RDN, forteller ofte at kundene skal begynne å legge merke til mengden sukker i vanlige matvarer.

Jeg finner at mange kunder kommer tilbake, og de vil fortelle meg at jeg har funnet mye sukker i hverdagsprodukter de brukte & # 8221; sier.

Den enkle utviklingen av etikettlesende vane kan ta oss til en bane av fornyet bevissthet og bevissthet om hva som er i maten vår.

Cons: Vi savner instruksjonene for å lese dem riktig

Mens du vet hvordan å tolke næringsdata kan føre til et bedre kosthold, kan mangel på forståelse gjøre etikettene unødvendige.

& # 8220; Når jeg snakker med mine shopping- og lesing av etiketter, sier noen av dem: & # 8221; Jeg leser etikettene, men jeg er ikke alltid sikker på hva jeg skal se etter & # 8220; & # 8221; Lisa Andrews, Med, RD, LD.

Dette er ikke overraskende, siden da Søket viser at forbrukerne finner etikettene av forvirret mat, villedende eller vanskelig å tolke.

De fleste av oss sannsynligvis ikke satt på en pedagogisk økt om hvordan du bruker næringsdata og kan ofte fokusere på elementene i # 8217; etiketten som ende opp med å ta oss av veien.

Et vanlig eksempel, sier dietten Diane Norwood, MS, RD, CDE, er det & # 8220; mange med diabetes går direkte til sukker når de trenger å vurdere totale karbohydrater & # 8221;.

Selv om vi har solid kunnskap om ernæringsmessige etiketter, avhenger det av oss hva de skal gjøre med vår kunnskap. (Som han demonstrerte den nevnte studien, er motivasjon en viktig faktor bak de beste helsetikettene.)

Mange andre utdanning De har også vist at næringsinformasjon om restaurantmenyer ikke gjør noe for å presse skyldig til å velge sunnere forretter. Hvis miljømessige signaler som visning og # 8217; lukt av en saftig burger hersker over vår motivasjon, er det mye mindre sannsynlig at vi gjør sunne valg.

PRO: Sannhet (eller løgner) i reklame

Detaljert informasjon om etikettene kan bekrefte eller noen ganger nekte, helseindikasjonene som tilbys av selve produktet.

Kanskje frokostblandingen som definerer seg selv & # 8220; høyt proteininnhold og # 8221; Er alt 8217; Høyde på denne erklæringen bare hvis serveres i tillegg til 8 gram melk. Eller kanskje de tortilla chips med en & # 8220; klype & # 8221; av salt har mer natrium enn du foretrekker for kostholdet ditt.

Ta en titt på ernæringsdata kan gi deg den virkelige laven bak språket av salget opphøyet.

Label med ernæringsdata hjelper deg med å vite om uttalelsene på forsiden av # 8217; etiketten er sant eller ikke «8221;, observerer Julie Stefanski, RDN, dietitian og talsmann for’Ernæring akademi og diett.

Å være i stand til å dekryptere mellom de to er virkelig en & # 8217, utmerket ferdighet som kan hjelpe deg med å ta i besittelse av helsen din.

Cons: Jeg er litt og # 8216; abstrakt

Dessverre avhenger verdien av etikettene også på evnen til å forstå og vise størrelsen på delen.

De fleste har problemer med å forestille seg hvordan de er eller egentlig betyr 50 gram av dette eller det næringsrike i den virkelige verden og vår virkelige diett.

Av denne grunn, noen dieters direkte kunder å tenke i stedet for mer tilgjengelige målinger.

Jeg bruker bilder på kontoret mitt for å støtte å lese etiketter, for eksempel Meos eller Bruke hånden din for deler Størrelse & # 8221; Jessica Gust, MS, RDN.

Noen hevder også at næringsdata fjerner en generell helse tilnærming. & # 8220; L’Næringsmiddel er et forenklet øyeblikksbilde av næringsstoffer & # 8221; sier Yafii Lvova, Rdn.

Dette kan mate A & # 8217, oppmerksomhet for begrenset på visse næringsstoffer og verdier (ignorerer andre som, selv om det ikke er kritisk for helse). Mange helsepersonell foretrekker å oppmuntre til en visjon om hele matvarer, komplett kosthold og la etikettene bak.

PRO: Nyttig for helsemessige forhold

Næringsdatabaser er spesielt nyttige for de som lever med helsemessige forhold som krever endringer i kostholdet.

Mange får svært spesifikke parametere på mengden av visse næringsstoffer som kan og ikke kan ha.

Personer med nyresykdommer som må overvåke deres natrium, for eksempel, eller personer med diabetes som teller deres karbohydrater, kan kontakte etikettene for å avgjøre om en bestemt mat kan tilpasse seg kostholdet.

CONS: Et problem for A’disordinate strømforsyning

Selv om ernæringsskapet kan virke enkle fakta om kutt og tørket mat, for noen har informasjonen en følelsesmessig vekt.

Personer med spiseforstyrrelser finner ofte at næringsiketiketter utløse tendensen til å obsessere kalorier, fett eller sukker.

[8220; når de blir undersøkt gjennom linsen til bekymringen for mat, som i kronisk kosthold, en lidelse, kan informasjon lett ekstrapoleres fra kontekst og sier Lvova.

Hvis du har problemer med en uorganisert strøm eller du har en historie med ukontrollerte dietter, kan det være bedre å unngå å lese etikettene.

Siste ord: beste valg med en bedre utdanning

Til slutt reduseres effektiviteten av næringsskapene til utdanningen.

en studere Han oppdaget at kunnskapen og motivasjonen til folk var de to nøkkelfaktorene for å avgjøre om å lese næringsetikettene, faktisk forbedret deres diett. Når fagene visste hva de skulle se etter og presset for å gjøre sunne valg, tok de bedre beslutninger om mat.

Noen viktige begreper å huske å hjelpe deg med å bruke ernæringsmessige etiketter for sunne valg inkluderer:

  • Å vite at ditt kaloribehov kan variere fra grunnlinjen på 2000 kalorier om dagen på etikettene
  • Innse at ernæringsverdier på etikettene er oppført etter størrelsen på delen og holde styr på hvor mange deler som spiser
  • Forstå at etikettene ikke viser alle viktige næringsstoffer for god helse
  • Ser på prosentandelen av den daglige verdien i stedet for gram eller milligram

Hvis du er en flittig etikettleser, så. Med litt & # 8216; utdanning på hva du skal se etter, er du på den rette veien for å gjøre sunne mat valg.

D’Andre deler, hvis du finner forvirrede ernæringsdata, kanskje litt & # 8216; mer lesing kan gi en bedre forståelse! Videre, for de som foretrekker en mer intuitiv diettmat tilnærming, kan ernæringsmessige datasetiketter ikke være nyttige i det hele tatt.

Som med mange andre typer informasjon, er det opp til deg å bestemme hva du skal ta via & # 8211; eller forlat & # 8211; I esken i svart og hvitt til siden av maten din.

Sarah Garone, Ndtr, er en ernæringsfysiolog, freelance helseforfatter og matblogger. Han bor sammen med sin mann og tre barn i Mesa, Arizona. Truela mens han deler informasjon om helse og ernæring og (spesielt) sunne oppskrifter opp Et brev d’kjærlighet til mat.