Slik bruker du munnvannet trygt og korrekt: hva du trenger å vite

Munnvannet, også kalt oral skylling, er et flytende produkt som brukes til å skylle tenner, tannkjøtt og munn. Inneholder vanligvis en antiseptisk å drepe skadelige bakterier som kan leve mellom tenner og språk.

Noen mennesker bruker munnvannet for å bekjempe halitosen, mens andre bruker det til å forsøke å forhindre karies.

Munnvannet erstatter ikke brash tennene eller bruker den interdentale tråden når det gjelder oral hygiene og er bare effektivt hvis den brukes riktig. Det er også viktig å forstå at ulike produktformler inneholder forskjellige ingredienser, og ikke alle sandere kan styrke tennene.

Les videre for å oppdage alt du trenger å vite om # 8217; bruk av munnvannet.

Hvordan bruke munnvannet

Produksjonsinstruksjonene kan variere avhengig av merket av munnvann du bruker. Følg alltid instruksjonene på pakken i forhold til det du leser i en artikkel.

Her er de grunnleggende instruksjonene for de fleste typer munnvann.

1. Vask tennene først

Begynn å pusse tenner forsiktig og passere flossen.

Hvis du børster med en fluor tannkrem, vent litt og # 8216; før du bruker munnvannet. Munnvannet kan vaske vekk konsentrert fluor i tannkremet.

2. Hvor mye munnvann bruker

Hell den foretrukne oral skyll i koppen som følger med produktet eller i et plastmål. Bruk bare mengden munnvann som er angitt av produktet. Generelt er det mellom 3 og 5 ts.

3. Klar, sett, skyll

Tøm koppen i munnen og agitere. Ikke svelg det. Munnvannet er ikke antatt å bli inntatt og vil ikke fungere hvis du drikker det.

Mens skyll, gjør Gargle i 30 sekunder. Du vil kanskje sette opp en klokke eller prøve å telle opptil 30 i hodet ditt.

4. Spytte ut

Spytt munnvannet i vasken.

Når du bruker munnvannet

Noen mennesker bruker munnvannet som en del av deres daglige tannrengjøringsrutine. Men du kan også bruke munnvannet i en klemme for å forvise halitosen.

Det er ingen stiv og rask retningslinje på når du bruker munnvannet for halitosen. Men det vil ikke fungere for å styrke tennene emalje eller bekjempe gingival sykdommer med mindre du bruker den umiddelbart etter børstet og forbi flossen.

For å få de beste resultatene, må tennene være rene friske før du bruker munnvannet.

Hvor ofte skal du bruke munnvannet?

Det er verdt å gjenta at munnvannet ikke er en erstatning for tannbørsten og flossen. Videre er det ikke nødvendig å bruke munnvannet for å holde munnen ren. De fleste av munnvannsprodukter anbefaler å bruke dem to ganger om dagen, etter å ha vasket tennene og forbi flossen.

Hvordan munnvannet fungerer?

Ingrediensene i hver munnvann formel varierer litt: forskjellige produkter arbeider for forskjellige formål.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Vis at munnvannet bidrar til å forhindre plakett og gingivitt. Men siden formlene varierer sterkt, og bruken av munnvannet er nært knyttet til en god rutine av oral hygiene generelt, er det vanskelig å si med sikkerhet hvor nyttig eller hvilken formel er den beste.

TIL 2010 studio I Skottland fant han ut at en’høy andel mennesker som bruker munnvannet daglig rapportert til å bruke den til å håndtere symptomene på tannkjøttsykdom, magesår eller hovne tannkjøtt.

Munnvannet dreper bakterier som bruker antiseptiske ingredienser som alkohol, mentol og eukalyptus. Disse ingrediensene trer inn i sporene mellom tennene og i vanskelige punkter for å nå som baksiden av munnen, dreper bakteriene som kan akkumulere der.

De kan virke litt harde og skarpere når de smaker dem. Det er derfor noen ganger brenner munnbanen når du bruker den.

Noen oral skylling hevder også å gjøre tennene emalje sterkere ved å inkludere fluor. I en 2007 studie av barns barn, orale skyllinger med tilsatt fluorid har redusert antall karies med over 50% sammenlignet med barn som ikke har brukt munnvannet.

Fluoridadditiver i munnvannet ligner på de orale skyllene som du kan få på slutten av en tannrengjøring (selv om det skal bemerkes at fluorprodukter som finnes i tannlegenes studio, inneholder et mye høyere nivå av fluor enn mengden funnet i munnvannet).

Disse ingrediensene er tenner og absorberes av tennene emalje, noe som bidrar til å gjøre tennene mer holdbare og motstandsdyktige mot platen.

Forholdsregler ved bruk av munnvannet

Munnvannet inneholder vanligvis et høyt volum alkohol og fluor. Begge disse ingrediensene bør ikke inntas i høye mengder, spesielt av barn. Av denne grunn, den American Dental Association Det anbefaler ikke munnvannet for barn under 6 år.

Ikke engang voksne bør være vane med å svelge munnvannet.

Hvis du har åpne skader eller muntlige skader i munnen, kan du prøve å bruke munnvannet for å drepe bakterier og akselerere helbredelse. Men du bør snakke med en tannlege før du bruker en oral skylling i munnen din hvis du har gjentagende orale lesjoner.

Sår i munnen kan skyldes underliggende helseproblemer og våt de sårene med fluor og antiseptisk kan gjøre mer dårlig enn bra.

Ta bort

Munnvannet kan brukes til å forhindre eller stoppe halitosen, så vel som å skylle plakettet og bekjempe gingival sykdommer. Munnvannet kan ikke brukes som en erstatning for normal børsting og interdental wire. For at munnvannet i munnen, skal den brukes riktig.

Hvis du lider av søkerens halitose eller mistenkelig for å ha en gingivalsykdom, kan munnvannet alene ikke kurere de underliggende årsakene. Snakk med en tannlege av tvil du har på kroniske orale orale helsemessige forhold.