Slik bruker du kondomer: Ekstern eller intern, tanndam, smøremiddel og mer

Hva er det store problemet?

Kondomer er en av de den mest effektive måter å forhindre graviditet og beskytte mot seksuelle overføringsinfeksjoner (IST).

Men hvis de ikke brukes riktig, er det mer sannsynlig å oppleve brudd, tårer og andre problemer som kan sette deg i fare og din partner.

Fortsett å lese for å lære hvordan du skal bruke eksterne og interne kondomer og dental dammer, hva de skal gjøre hvis kondomet bryter og mer.

Hvordan bestemme at kondomet ditt er trygt å bruke

Du bør alltid kontrollere at barrieremetoden som er valgt, er trygt å bruke før du planlegger et seksuelt forhold.

Vær sikker på:

Sjekk utløpsdatoen. Alle kondomer eller dammer har en trykt utløpsdato på boksen eller på # 8217;. Ikke bruk kondom etter denne datoen. Utgitte kondomer kan rive eller bryte lettere.

Se etter tydelige feil. Hvis en kondom ser skjøre eller klebrig ut, start den og ta en ny. Hvis en kondom er misfarget, har den en lukt eller har en uvanlig konsistens, kaster den. Det er bedre å bruke kondom som du kan stole på.

Søk etter tegn på friksjon. Du vet sikkert at du ikke bør holde kondomer i porteføljen eller i vesken din, men noen ganger er det uunngåelig. I dette tilfellet, sørg for at du kontrollerer tilstedeværelsen av friksjonsskilt på # 8217; wrap. Hvis fargen er slettet, er det sannsynligvis også kondomet All’interiøret forbrukes. Dette betyr at det er mer sannsynlig å bryte, og deretter starte det og ta en ny.

Slik bruker du en ekstern kondom

Del på Pinterest

Eksterne kondomer er en barrierebeskyttelsesmetode. De dekker spissen og # 8217; Penis Rod og Capture Ejakulated som frigjøres under orgasme;.

En ekstern kondom kan brukes til vaginal, anal eller oralsex. Ikke bare kan det beskytte mot uønskede graviditeter, men det kan også forhindre passasje av seksuelt overførbare sykdommer og andre bakterier, som fecal materielle, blant partnere.

Slik bruker du en ekstern kondom på riktig måte:

 • Åpne nøye L’kondom wrap. Ikke bruk tenner eller saks, begge kunne ved et uhell rive eller pierce kondomet.
 • Sjekk for skader eller slitasje som kan gjøre kondomet ødelegget.
 • Hold kanten av kondomet i en hånd. Klem spissen av kondom med tommel og # 8217; indeks med L & # 8217;.
 • Ruller kondomet langs penis, slik at kanten er på utsiden. Hvis sirkelen er under og ruller ikke riktig, fjern den og kast den bort. Precumet kan være på kondomet og precumet kan inneholde spor av sæd.
 • Hvis du vil redusere friksjon, må du bruke et par dråper av en D & # 8217 base smøremiddel; vann alle’ekstern kondom. Smøremiddel kan også øke følsomheten.
 • Etter orgasmen eller ejakulasjonsorasmet, gå ut av partnerens kropp mens penis fortsatt er reist. Hold kondomet på plass med en hånd mens du trekker den ut. Å holde kondomet forhindrer glidning, som kan introdusere sæd eller væsker i partnerens kropp.
 • Slik bruker du en intern kondom

  Del på Pinterest

  Interne kondomer er større enn eksterne kondomer. Imidlertid kan de fleste fortsatt bruke dem komfortabelt og effektivt. Interne kondomer brukes hovedsakelig til vaginalsex, men kan også brukes til analsex.

  Som eksterne kondomer, er interne kondomer svært effektive for å hindre graviditet og redusere risikoen for å dele seksuelt overførbare sykdommer hvis det brukes riktig.

  Slik bruker du en intern kondom:

 • Fjern kondomet fra pakken. Ikke bruk tenner eller saks, fordi de kunne rive eller rive kondomet.
 • Ta en komfortabel posisjon. Vurdere l’ide å ligge på sengen eller hvile på en avføring.
 • Pizzica l’Mindre interiørring Ligger ALLE’lukket ende av kondom mellom tommel og # 8217; indeks. Bruk den andre hånden til å trekke tilbake brettene på leppene dine rundt skjeden. Skyv den interne ringen knust i skjeden din.
 • Skyv indeksen, mediet eller begge i # 8217; åpen ende av kondomen til du når den lukkede enden av kondomet. Skyv forsiktig kondomet videre inn i skjeden til du kommer til livmorhalsen.
 • Lener l’ekstern kondomring på det ytre hullet / vagina. Hold det på plass under rapporten. Hvis den ytre ringen kommer inn i hullet / vagina under penetrasjon, trekk den ut.
 • Skriv inn penis i kondomet, slik at du går inn i hullet / skjeden og ikke mellom kondomet og hullet / vaginaen.
 • Etter orgasmen eller ejakulasjonsorasmen, vri kondomet og delikat ut av skjeden, er det forsiktig med å ikke helle sperma.
 • Slik bruker du en tanndam eller en ekstern kondom for oralsex

  Del på Pinterest

  En tanndam er et ark med latex eller polyuretan som kan brukes under vaginal oralsex eller analsex for å beskytte seg mot spredningen av IST. En ekstern kondom er den beste barrieremetoden for oral penis sex.

  Slik bruker du en tanndam for oralsex:

 • Åpne forsiktig pakken av dental dammen. Ikke åpne den med saks eller åpne den med tennene dine. Dette kan rive eller rive dammen.
 • Åpne dammen, se etter hull eller skade som kan gjøre det mindre effektivt.
 • Legg dammen på vaginal eller analområdet. Smøremiddel på dammen eller den naturlige statisk elektrisiteten vil holde dammen i posisjon. Under oralsex bør du holde dammen på plass for å hindre at de slipper for mye.
 • Etter oralsex, brett dammen og kast den bort.
 • En ekstern kondom kan brukes til oral penis sex. Bør brukes før oralsexet starter. Bruk kondomet å gjøre for vaginal eller analsex. På samme måte, etter en orgasme eller A’ejakulasjon, bør du fjerne kondomet, være forsiktig så du ikke spilder noe frø.

  Legge til smøremiddel eller spermicid i blandingen

  Du kan bruke smøremiddelet med kondomer. Kan redusere friksjonen og øke følelsen.

  Du bør bruke et vann eller silikonbasert smøremiddel hvis du bruker en latex, polyuretan eller polyisopren kondom. Oljebaserte smøremidler, inkludert vaselin, lotion eller olje for barn, kan bryte ned disse kondomene, noe som kan føre til feil under forholdet.

  Spermicidet kan også brukes med kondomer. Faktisk bør du bruke en barriere metode med spermicidet for maksimal beskyttelse nivå mot uønskede graviditeter. Du kan bruke spermicidet på utsiden av en ekstern kondom, alle interiør i en intern kondom eller direkte i skjeden før sex.

  De fleste spermicider har et vindu der de er effektive. Følg instruksjonene på spermicid-pakken og bruk ikke produktet utenfor vinduet. Som en generell regel bør du ikke sette spermicid mer enn 30-60 minutter før rapporten.

  Hva å gjøre med kondom etter bruk

  Hvis du vil bekrefte at kondomet ikke har ødelagt under rapporten, kan du fjerne kondomet forsiktig og fylle det med vann under en gjeldende kran. Hvis C’det er en pause i kondom, vannet, vannet vil kraftige gjennom hullet. Hvis det ikke er noen tap D & # 8217, vann, har kondomet ikke ødelagt under bruken.

  Deretter kan du vri kondomet eller knytte den åpne enden med en knutepunkt. Vik kondomet i lommetørkleet og kast det i søppel. Ikke skyll kondomet: Du kan tette rørene.

  Hva å gjøre hvis kondomet bryter under sex

  Hvis du er midt i sex når du oppdager en ødelagt kondom, trukket du straks fra partnerens kropp. Fjern kondomet og erstatt det med en ny kondom. Bruk en ny dam hvis du bryter eller tåre.

  Hvis du vet at kondomet brøt under kjønn, eller du er bekymret for å ha blitt utsatt for sæd, har du muligheter for å forhindre uønsket graviditet. Besøk legen din eller medisinsk klinikk og be om informasjon om beredskap prevensjon.

  Nødpilleren Pill og Intrauterine Copper (IUD) -anordningen kan brukes innen fem dager med ubeskyttet seksuelt forhold for å forhindre graviditet. De er 95 prosent Effektiv hvis det tas eller settes inn i løpet av denne tiden.

  Du kan også vurdere L’ide å gjennomgå tester for ists for å sikre at ingenting sprer seg mellom deg og din partner.

  Andre ting å vurdere

  L’Korrekt bruk av kondom går utover den korrigerte kondominnsetting eller rulling. Du bør også huske på følgende når du velger og bruker kondomer:

  Tiltakene teller. Ikke vær ambisiøs med valget av kondom. En godt tilpasset kondom er den mest effektive; En kondom for stor eller for liten kan glide eller rulle bort under kjønn.

  Øvelse gjør mester. Ikke vent å prøve å bruke en kondom når du er i øyeblikket. Prøv å bruke en kondom mer før du trenger det, så du vil føle deg tryggere.

  Søk alternative materialer. Latex er det vanligste kondomalternativet, men hvis du har en’allergi kondomer er tilgjengelige med andre materialer. Søk etter kondomer i polyuretan eller polyisopren. Lammets skinnkondomer er også tilgjengelige, men beskytter ikke mot ists.

  Få kondomer gratis. Din lokale helseavdeling, samt noen generelle helseklinikker, kan tilby gratis kondomer.

  Spare. Det er ikke en god ide å holde kondomer i lommeboken, i posen, med bil eller på badet. Konservere i stedet på et kjølig og tørt sted hvor de ikke vil bli utsatt for varme, fuktighet eller friksjon.

  Samtale. Ikke la beskyttelsen være et kjedelig emne. Snakk med partneren din av ulike alternativer som er tilgjengelige & # 8211; Kondomer er tilgjengelige i en rekke smaker og konsekvanter og # 8211; Og finn noe som gjør seksuell sikkerhet mer moro.

  Bunnlinjen

  Kondomer er en av de den mest effektive Prevensjonsmetoder. Det skjer også at de er den eneste form for beskyttelse som forhindrer spredningen av seksuelt overførbare sykdommer.

  L’bruk av forskjellige prevensjonsalternativer, for eksempel en hormonell prevensjon med kondom eller spermicid med kondom, gir dobbelt beskyttelse mot graviditet og ists.

  Vet å være beskyttet kan også gjøre sex mer avslappende og hyggelig. Når du vet at du er beskyttet av uplanlagt graviditet og seksuelt overførbare sykdommer, kan du og din partner slappe av og ha mer moro.