Slik bruker du essensielle oljer med en diffusor, på huden, på badet, andre

De essensielle oljene er svært konsentrerte naturlige ekstrakter fra blader, blomster og stammer av planter.

Den vanligste måten å bruke essensielle oljer på er å inhalere dem, både for deres utrolige parfyme og for deres terapeutiske egenskaper. Men de kan også brukes i diffusorer og luftfuktere, så vel som fortynnet med en vektorolje og påført huden.

Essensielle oljer har et bredt spekter av medisinske og terapeutiske egenskaper. Deres antifungale, antibakterielle og antivirale egenskaper gjør dem til et nyttig produkt i medisinsk kabinett.

Det har også vist seg at de fremmer en sunn søvn, de lindrer hodepine og lindrer smerte. Videre kan essensielle oljer forbedre hudforholdene, noe som bidrar til å behandle forkjølelsen og oppmuntre til en sunn fordøyelse.

Nedenfor vil vi undersøke noen av måtene du kan bruke essensielle oljer sammen med deres fordeler og forslag til å bruke dem trygt.

Slik bruker du essensielle oljer med en diffusor

En diffusor er en anordning som dispergerer essensielle oljer i # 8217; luft. Det finnes forskjellige typer høyttalere om essensielle oljer som du kan bruke til dette. Av sikkerhetsgrunner, følg produsentens instruksjoner.

Populære typer høyttalere av essensielle oljer inkluderer:

  • keramikk
  • elektrisk
  • stearinlys
  • Lampe ringer
  • lamelli diffusor
  • ultralyd

Det inhalerte bare

Den enkleste innåndingsmetoden er å åpne en flaske ren essensiell olje og dypt inspirere noen ganger. Men ikke la’Unhyket olje berører huden din.

For dampmetoden trenger du en bolle med varmt vann og et håndkle. Plasser bollen på et bord og legg til noen dråper essensiell olje. Sett et håndkle over hodet og bollen. Lukk øynene dine og dypt inspirere dampen i flere minutter. Gjenta noen ganger i løpet av dagen.

Når du distribuerer essensielle oljer i # 8217; luft, vurdere gravide eller ammende kvinner, barn eller kjæledyr i ditt miljø. Noen essensielle oljer kan være farlige.

Tørr fordampning

Denne metoden krever bare en type tørt materiale som en bomullsbatc eller et stoff.

Legg til noen dråper essensiell olje til materialet. Hold den nær nesen og inspirere eller la duften naturlig spre seg.

Du kan legge til materialet til D & # 8217-stikkontakter; luft av bilen din, til skjorten eller puteputepute.

Slik bruker du essensielle oljer på huden din

Du kan bruke essensielle oljer for hudpleie og massasje på forskjellige måter. Fortynnende essensielle oljer Med en vektorolje og påfør blandingen på huden. Følg en oppskrift eller din intuisjon for å lage en rullemiks, slik at du har din favorittkombinasjon på fingertuppene.

Konsentrert på områder med muskelsmerter, følelse av undertrykkelse og spenning. Du kan også forsiktig gni oljen på trykkpunkter som templer, håndledd og det tredje øyet. Du kan også bruke oljer til å massere føttene dine og helle noen dråper rundt nesen.

A’Et annet alternativ er å legge til essensielle oljer til dine favoritt kosmetiske produkter, for eksempel tonere, serum og muskel rubbings. Men vær alltid forsiktig med å fortynne før den essensielle oljen i en vektorolje.

Slik bruker du essensielle oljer på badet eller dusjen

Mens det er bedre å holde essensielle oljer ut av badet på grunn av varme og # 8217; fuktighet, her finner du mange bruksområder for dem. Legg til noen dråper essensielle oljer til sjampo, balsam og boblebad.

For å inhalere essensielle oljer mens du tar en dusj, legger du til noen dråper på dusjveggene og inhalerer dypt mens du tar en dusj. Eller legg til noen dråper fortynnet essensiell olje til en varm klut som kan brukes til innånding og å forsiktig exfoliere kroppen din.

Fortynn noen få dråper essensielle oljer med en vektorolje før du legger til alt / 2217; badvann. Eller bruk et saltbad alle «8217, essensiell olje eller et boblebad.

Slik bruker du essensielle oljer i en luftfukter

Hvis du velger å legge til essensielle oljer til luftfukteren, må du kontrollere produsentens instruksjoner. Noen ultralyd luftfukter produsenter anbefaler ikke bruk av essensielle oljer.

For å bruke essensielle oljer i en luftfukter, legg til noen få dråper i vanntanken;. L’olje vil naturlig fordampe gjennom hele rommet. For å få de beste resultatene, bruk en frisk tåke og rengjør luftfukteren regelmessig.

Forholdsregler for L’bruk av essensielle oljer

Power E Potensielle risikoer for essensielle oljer De krever at du bruker dem nøye. Ikke ta essensielle oljer internt.

Folk som ikke bør bruke essensielle oljer uten en lege anbefaling inkluderer:

  • eldre mennesker
  • Barn under 12 år
  • Kvinner i graviditet eller amming

Pass på at du også vurderer kjæledyr i # 8217; miljø. Noen essensielle oljer kan være farlig for kjæledyr.

Snakk med en lege før du bruker essensielle oljer hvis du tar medikamenter, eller du har helseproblemer, inkludert hypertensjon, lav immunitet eller epilepsi.

Snakk med en sertifisert aromaterapeut hvis du vil ha mer informasjon om en individuell behandlingsplan. Du kan søke etter en aromaterapeut ved National Association of Holistic Aromaterapi Online database.

Bruk en vektorolje

Bland alltid essensielle oljer med en terapeutisk oljevektorolje. Unngå oljer avledet fra nøtter hvis du har valnøttallergier.

Hudfølsomhet

De essensielle oljene har potensial til å forverre huden. Unngå å bruke essensielle oljer i nærheten av følsomme områder som øyne, ører og munn. Ikke bruk dem på ødelagt, betent eller irritert hud.

Du kan søke etter potensielle hudallergier ved å utføre en oppdateringstest før du bruker en vektor eller essensiell olje. For å kjøre en testpatch, plasser en liten mengde fortynnet olje på innsiden av håndleddet eller under øret. Vent 24 timer for å se om irritasjon oppstår.

Noen sitrusoljer kan forårsake lysfølsomhet når huden er utsatt for sollys etter bruk. Unngå bruk på ethvert hudområde som vil bli utsatt for solen innen 12 timer.

Fordeler med’essensiell olje

Selv om det er behov for videre forskning, har essensielle oljer et vell av bevist helsemessige fordeler. Jeg er en praktisk, allsidig og praktisk måte å forbedre din helse og livskvalitet på.

Du kan bruke dem til å lindre smerte og kramper, forbedre respiratorisk helse og behandle hudforhold. Også lindre overbelastning, fremme sunn søvn og forbedre humøret ditt.

Her er fordelene med noen populære essensielle oljer:

Lavendel. De beroligende egenskapene til # 8217; lavendelolje gjør det til en nyttig olje for å berolige både følelser og fysiske bekymringer som mindre hudlesjoner, kramper og sinusbelastning. Brukes også til å lindre hodepine, l’søvnløshet.

Tetre. Fordelene med olje av olivenoljen av te-treet overskrider sin sterke medisinske duft. Denne oljen er en base mat i hudpleie og hjelper til med å kurere akne, negle sopp og vorter.

Peppermynte. L’Peppermynteolje er en kraftig olje som brukes til å forbedre åndedrettsfunksjonen og lindre sinusbelastning. Det har også egenskaper som bidrar til å forbedre fordøyelsen. Den stimulerende parfymen av peppermynte kan lindre kvalme og forbedre hjernens funksjon.

oransje. L’Orange olje kan lindre angst og stress. Denne essensielle oljen kan berolige ditt nervesystem og fremme en sunn lymfatisk strøm. Dette er imidlertid en viktig sitrusolje som kan forårsake brannskader på huden hvis den blir utsatt for sollys.

Sitron. Denne oljen brukes til Øke immuniteten, Lymfatisk sirkulasjon og flyt. Dens antibakterielle og antivirale egenskaper gjør det nyttig å behandle hudsykdommer som insektbitt, koker og kviser. Men som oljen D’oransje, kan sitronolje forårsake lysfølsomhet på huden.

Ta bort

Essensielle oljer har en rekke helsemessige fordeler, fra hudpleie til stressavlastning. Den vanligste måten å bruke essensielle oljer på er å inhalisere dem direkte fra flasken eller bruke en diffusor eller en luftfukter.

Du kan også fortynne essensielle oljer med vektolje og bruke den direkte på huden. Eller du kan være kreativ og legge til blandingen på et boblebad, sjampo eller bad.

Husk å alltid bruke forsiktighet med essensielle oljer, spesielt når du begynner å prøve dem for første gang. Hold øynene dine åpne for eventuelle bivirkninger og vær oppmerksom på kraften.