Slik bruker du essensielle oljer for forkjølelse

Hvorfor prøve?

De fleste kjenner lidelsen til forkjølelse og gjør alt for å finne rettsmidler. Hvis din kalde medisin ikke gir lettelse, anser den L’bruk alternative metoder for å behandle symptomer. Essensielle oljer kan behandle symptomer som overbelastning og til og med redusere kaldt liv.

Fordelene med essensielle oljer

fordeler

 • Essensielle oljer kan tjene som et alternativ til narkotika.
 • Noen oljer kan hjelpe deg med å sove, noe som kan redusere risikoen for forkjølelse.
 • Noen oljer kan bidra til å behandle virusinfeksjoner mens andre kan redusere feber.
 • De essensielle oljene er A-alternativ til reseptbelagte og benkemusikker (OTC). Noen essensielle oljer kan hjelpe deg med å sovne. En tilstrekkelig søvn kan bidra til å forhindre forkjølelse.

  Forskning viser at folk som sover mindre enn seks timer om natten fire ganger Risikoen for å kontrahere forkjølelse i forhold til folk som sover syv timer i natt eller mer.

  De essensielle oljene som fremmer avslapning og søvn inkluderer:

  • lavendel
  • kamille
  • bergamot
  • sandal

  Hva sier forskningen

  Selv om essensielle oljer har blitt brukt som populære rettsmidler i århundrer, er det ikke mye vitenskapelig forskning for å støtte deres effektivitet mot forkjølelsen. Noen studier støtter imidlertid deres bruk.

  en 2010 studio Han har vist at dampinhalasjonen med kamille essensiell olje bidrar til å lindre symptomene på forkjølelse. En egen 2010 studio Han fant ut at Melaleuca-oljen, også kjent som olje av Tea Tree, har antivirale egenskaper.

  En sterk kulde kan noen ganger bli et dårlig tilfelle av bronkitt. Sekund 2010 Review, L’eukalyptusolje har antivirale og antimikrobielle egenskaper. Disse egenskapene har blitt historisk brukt til å behandle forkjølelsen. L’inhalert eller oral eukalyptusolje og hovedkomponenten, 1,8-cinolo, kan bekjempe virus og respiratoriske problemer som bronkitt. Eukalyptuset brukes også til å skape en ny pakke for å redusere feber.

  L’Peppermynteolje brukes som en naturlig dekongestant og feberreduksjon. Inneholder mentol, en ingrediens i aktuelle gnidninger som bidrar til å lindre overbelastning. EN Studio in vitro 2003 demonstrert den virale aktiviteten til peppermynteoljen. Mentolen brukes også i mange hosteputer for å lindre ondt i halsen og stille hoste.

  Slik bruker du essensielle oljer for forkjølelse

  De National Association of Holistic Aromaterapy (Naha) Anbefaler flere metoder for å bruke essensielle oljer.

  L’Dampinnånding er som en badstue med essensielle oljer. For å få de beste resultatene, følg disse trinnene:

  • Sett opp til syv dråper essensiell olje i en stor panne eller en bolle med kokende vann.
  • Hviler på bollen (hold for et dusin centimeter unna, eller du kan brenne dampen) og dekke hodet med et håndkle for å skape et telt.
  • Lukk øynene og pust gjennom nesen i ikke mer enn to minutter om gangen.

  For å inhalere de essensielle oljene direkte, avbryter du direkte fra flasken eller legger til tre dråper til en bomullspute eller et lommetørkle og inspirasjon. Du kan også legge til noen få dråper til puten før du går i dvale.

  En avslappende og mindre intens måte å bruke essensielle oljer på er på badet ditt. Bland fra to til 12 dråper i en skje oljevektor og tilsett blandingen på badet vann.

  Du kan bidra til å lindre hodepine buffer en dråpe fortynnet peppermynteolje på templene.

  Aromaterapi-høyttalere er en mindre direkte metode for å inhalere essensielle oljer. Elektriske og stearinlyshøyttalere tilbyr en liten dispersjon av olje; Vaporizers gir en mer intens diffusjon.

  Risiko og advarsler

  Risiko

 • L’anvendelse av unilinerte essensielle oljer kan forårsake brannskader eller irritasjoner.
 • L & nr. 8217; innånding av en parfyme i store mengder eller i en lengre periode kan forårsake svimmelhet.
 • Mange essensielle oljer kan ikke være sikre på barn.
 • Essensielle oljer er generelt trygge hvis de brukes ved lave doser, men de er kraftige og bør brukes forsiktig. Du bør ikke innta essensielle oljer. Hvis du ikke brukte fortynnet på huden, kan essensielle oljer forårsake brannskader, betennelse, kløe og utslett. For å redusere risikoen for irritasjon, fortynn essensielle oljer med vektolje som:

  • jojoba olje
  • Søt mandelolje
  • Olje d’oliven
  • kokosolje
  • Frøolje D’druer

  Før du bruker essensielle oljer på barn eller babyer, er det best å konsultere legen din eller kvalifisert aromaterapeut. For barn anbefaler Naha å bruke Tre dråper av essensiell olje for A’unse olje. Vector. For voksne anbefaler Naha å bruke 15-30 dråper av essensiell olje for A’unse olje. Vector.

  L’Peppermynteolje bør ikke administreres til barn under seks år. Sekund 2007 studie, Mentol ledet små barn for å slutte å puste og utvikle gulsott.

  L’Innånding av essensielle oljer i store mengder eller i lange tidsperioder kan forårsake svimmelhet, hodepine og kvalme.

  Hvis du er gravid eller du har en alvorlig medisinsk tilstand, bør du ikke bruke essensielle oljer uten å konsultere legen din.

  DAI A’Se: Rask Tips for behandling av barn med kulde eller influensa »

  Tradisjonelle behandlinger for kalde symptomer

  Det er ingen kjent kur for forkjølelsen. Dette betyr at hvis du har en kald, L’Det eneste du kan gjøre er å la det gjøre kurset ditt. Sammen med bruk av essensielle oljer, kan du også lindre symptomene med:

  • Paracetamol eller ibuprofen for feber, hodepine og mindreårige
  • Decongestant medisiner for å lindre overbelastning og rengjør nesepassene
  • En gurgle med saltet vann for å berolige ondt i halsen og hoste
  • Varm te med sitron, honning og kanel for å berolige sår hals
  • Væsker å holde seg hydrert

  Hvis din mor ga deg å spise kyllingsuppe da du hadde en kald, hadde han noe. EN 2000 studie antyder at kyllingbuljong har antiinflammatoriske egenskaper som bidrar til å redusere alvorlighetsgraden av respiratoriske infeksjoner. Kyllingsuppe og andre varme væsker, som varm te, bidrar til å løsne overbelastning og forhindre dehydrering.

  Ifølge en 2007 Gjennomgang, L’Echinacea kan bidra til å forhindre forkjølelse og redusere varigheten. Selv sinkputer tatt innen 24 timer fra’oppstart av symptomer kan redusere levetiden til forkjølelse.

  Hva du kan gjøre nå for å lindre kaldt

  Hvis du er forkjølet, prøv å inhalere dampen som inhalerer essensielle oljer for å eliminere overbelastning. Drikk mange væsker og hvile så mye som mulig. De fleste forkjølelser løser innen en uke. Hvis din vedvarer eller du har vedvarende feber, hoste eller respiratoriske vanskeligheter, kontakt legen din.

  Den beste måten å forhindre en kald fremtid på er å holde immunforsvaret ditt sunt. Du kan gjøre det ved å følge et balansert kosthold, sove tilstrekkelig og gjøre fysisk trening regelmessig. Tid til å lære om essensielle oljer og kjøpe materialene du trenger, er ikke når du er syk. Lær alt du kan nå være klar til å bruke dem ved første tegn på symptomer. Start med noen grunnleggende oljer som lavendel, peppermynte og meleleuca mynte.

  Les på: 11 Husholdningsartikler for forkjølelse og influensa »