Slik bruker du en luftfukter: Typer, vedlikehold, forslag til sikkerhet og mer

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Du kan prøve en luftfukter hvis den interne luften er tørr. L’tørr luft oppstår ofte i vintermånedene når varmen er slått på. L’tilsatt fuktighet til luften ved hjelp av en luftfukter kan lindre symptomene på forkjølelse og allergier og til og med blødning fra nesen E tørr hud.

Imidlertid er ikke alle luftfuktere de samme. Les videre for å lære om de forskjellige typer luftfuktere og hvordan du bruker dem trygt, selv rundt barn.

Typer av luftfuktere

Ikke alle luftfuktere frigjør fuktighet på samme måte. Det er forskjellige typer. Noen er installert i ditt hjem og andre er bærbare. Her er mer informasjon om de mange luftfuktere.

CurrentEvaporarcool
tåke
(pumpehjul) Hot tåke (dampvaporizer) bærbar bærbar bærbar bærbar ultralyd installert i hjemmet ditt med oppvarming og air condition system veldig dyrt, veldig dyrt, veldig dyrt, dyrere, kan kontrollere fuktighetsnivået til hele huset, blåser luft med En intern vifte gjennom en fuktig wick eller et filter, frigjør en frisk tåke fra raske bevegelsesplater som roterer alle «8217; # 8217;. Som har blitt oppvarmet og deretter avkjølt alle maskinens interiør i maskinen, det avgir kald tåke med ultralydvibrasjoner, frigjør fuktighet i et rom usynlig produserer et stort antall mikroorganismer og mineraler hvis den ikke brukes med destillert vann og rengjøring regelmessig inneholder varmt vann som kan brenne barn hvis du har mer sannsynlig berørt enn å spre bakterier og andre skadelige agenter-elementer i # 8217; luft hvis ikke brukt med destillert og rent vann med såpe regelmessig dispergeringer i # 8217; luft mindre forurensende enn andre luftfuktere generelt gratis av bakterier eller andre skadelige mineraler eller kjemikalier fordi vannet kokes før det blir frigjort i luftens stilleAnbefalt av forbrukerrapporter Siden det er mindre sannsynlig å spre uønskede bakterier, krever det hyppig rengjøring og filterendringer for å holde seg trygge

Slik bruker du en luftfukter trygt

Før du bruker en luftfukter hjemme, må du være oppmerksom på noen av risikoen og sikkerhetsregler for disse enhetene for å unngå uønskede helseaksjoner.

Behandle fuktigheten

Ikke legg for mye fuktighet til et rom. Du vil ikke ha fuktigheten i et rom å være bedre enn 50 prosent. Når fuktigheten overskrider denne prosentandelen, kan bakterier og mugg vokse. Dette kan utløse respiratoriske tilstander som allergier og astma.

Ideelt sett bør fuktigheten av et rom være mellom 30 og 50 prosent. Du kan kjøpe en hygrometer for å måle fuktighet i hjemmet ditt.

Gjør luftfukteren bare når du trenger det, ikke hele tiden, for å holde fuktighetsnivåene lavt.

Bruk destillert vann

En annen helserisiko under driften av en luftfukter angår de forskjellige partiklene fra # 8217; vann som sendes ut i # 8217;. Malsan mineral partikler kan frigjøres av en luftfukter, spesielt med kaldt tåke maskiner.

L’destillert vann inneholder mindre mineraler og kan kjøpes for bruk i # 8217; luftfukter.

Kjøp destillert vann for luftfuktere.

Hold bilen ren

Du bør alltid rengjøre luftfukteren etter hver bruk og sørge for at tanken på’vannet tørker helt før de gjenbrukes på.

Skyll og erstatt vannet i tanken til Fukterenes tanken hver kveld for å unngå å bruke gammelt stillestående vann som kan inneholde mugg eller andre bakterier eller sopp.

Du kan legge merke til en akkumulering av hvitt på 8217; luftfukter. Dette er kjent som en trapp og kan sendes ut i luften og forårsake inngangspartikler i lungene, med følgelig helseproblemer.

For å unngå eller fjerne skala eller mugg, rengjør luftfukteren noen få dager med en blanding av vann og eddik eller hydrogenperoksid eller med A’annen vaskemiddelløsning anbefales av produsenten.

Du bør vurdere å erstatte en gammel luftfukter hvis den ikke ble rengjort regelmessig.

Bytt regelmessig filtre

Noen luftfuktere krever filtre eller har andre deler som må rengjøres eller erstattes. For eksempel, erstatt filteret regelmessig i # 8217; Sentralfukteren i henhold til produsentens instruksjoner.

Hold de indre dørene åpne

For å unngå å fuktigere et rom, må du sørge for at du holder døren til åpningen for å la luften komme inn og gå ut av rommet.

Bruk sunn fornuft når du bruker en luftfukter i et barns rom

Ikke alle luftfuktere er de samme, så du bør vurdere det sikreste alternativet hvis det vil bli brukt i barnets rom om natten.

En luftfukterbobler eller varmes vannet inne i det kan være en sikkerhetsrisiko. D’Andre deler kan kaldt tåkefuktigere avgi i de mest skadelige luftelementene, så det er nødvendig å holde det rent.

Risiko og forholdsregler i luftfukteren

Sikker bruk av en luftfukter bør redusere risikoen, men husk følgende:

 • For mye fuktighet i et rom kan være farlig.
 • Skitne luftfuktere kan avgi skadelige elementer som kan forårsake åndedrettsproblemer.
 • Hot tåkfuktere kan brenne barn hvis det berøres.
 • Kald tåkefuktigere kan spre farlige mineraler og andre partikler som irriterer lungene.
 • L’Destillert vann er den sikreste typen vann som skal brukes med en luftfukter.
 • En gammel luftfukter kan inneholde skadelige bakterier eller mugg som du ikke kan rengjøre eller fjerne.

Anbefalinger for luftfuktere

Ulike typer og merker av luftfuktere er tilgjengelige. Før du kjøper en, bestem hva slags luftfukter best tilfredsstiller dine behov.

Her er noen forslag å vurdere når du kjøper en luftfukter:

 • Bestem hvilken type luftfukter som fungerer best i rommet ditt. Kald tåkefuktere kan være den beste hvis du planlegger å bruke enheten i barnets rom eller i et rom hvor maskinen kan bli ved et uhell berørt. Hot tåkfuktigere kan være å foretrekke fordi de oppvarmer vannet før de slipper det, noe som gjør den sikrere luften, men bør ikke brukes rundt barn.
 • Les anmeldelser og vurderinger Dell’luftfukter før du kjøper en. En god luftfukter vil fungere bra, og det vil være lett å rengjøre og beholde.
 • Vurder innstillingene som er tilgjengelige på # 8217; luftfukteren. Du vil tilpasse luftfukteren til dine behov?
 • Måle rommet der luftfukteren vil fungere. Kjøp en maskin egnet for din plass.

Forbrukerrapporter Og Godt husrengjøring Han testet mange luftfuktere og anbefalte flere enheter produsert av Vicks. Disse inkluderte l’Vicks V3700 Luftfukter og Vicks V745 varm tåke.

L’kran ultralydskold tåke luftfukter satt inn i # 8217; liste over god housekeeping luftfuktere den beste luftfukteren for babyer.

Du kan kjøpe disse produktene på nettet ved å klikke på disse linkene:

 • Vicks V3700
 • Varm tåke luftfukter Vicks v745
 • Luftfukter med kald ultralyd kran tåke

Main takeaways

Luftfuktere kan hjelpe deg med å legge til fuktighet på et tørt rom og lindre uønskede helse symptomer. Men ikke alle luftfuktere er de samme.

Pass på at du kjøper en luftfukter som fungerer for dine behov, kjør det bare når det er nødvendig, og hold maskinen ren og i god stand for å unngå å utløse visse helsemessige forhold.

Kontakt legen din dersom du mistenker at luftfukteren din forårsaker åndedrettsproblemer.