Slik bringer trikset meg tilbake fra depresjon

Helse og velvære berører hver av oss annerledes. Dette er en persons historie.

Sminke og depresjon. De går ikke akkurat på samme måte, sant?

Man innebærer sjarm, skjønnhet og er «8220, mens den andre innebærer tristhet, ensomhet, selvaktet og mangel på behandling.

Jeg rigged i år nå, og jeg er også deprimert i årevis og # 8211; Jeg visste ikke hvordan man faktisk ville ha innvirkning på # 8217; andre.

Jeg utviklet depressive trender for første gang da jeg var 14. Jeg var helt alle’obskure av hva som skjedde med meg, og jeg var ikke sikker på hvordan’Jeg ville ha gått. Men # 8217; det gjorde jeg. Årene gikk og til slutt i en alder av 18 år ble jeg diagnostisert med en bipolar lidelse, som er preget av stater D’seriøs sjel og høy maniacali. I løpet av skolens år svingte jeg mellom alvorlig depresjon og hypomani, ved hjelp av farlige metoder for å håndtere sykdommen min.

Det var bare etter de 20 årene som jeg oppdaget omsorg for meg selv. L’ideen har baffled meg. Jeg hadde tilbrakt år i livet mitt for å bekjempe denne sykdommen, ved hjelp av alkohol, autolesionism og andre fryktelige metoder for å håndtere det. Jeg trodde aldri at selvhjelp kunne hjelpe.

Selvbehandling innebærer bare en måte å hjelpe seg på en vanskelig tid og ta vare på seg selv, enten det er en bad bombe, en tur, en samtale med en gammel venn eller i mitt tilfelle sminke.

Jeg hadde trikset siden jeg var ung, og da jeg vokste opp, ble han en hjelp & # 8230; Og etter, en maske. Men da oppdaget jeg noe i øyevippene, i øyeskygger, i leppestifter. Jeg innså at det var mye mer enn det som virket på overflaten. Og det har blitt et stort skritt fremover i min helbredelse.

Jeg husker første gang trikset har hjulpet min depresjon

Jeg satt på pulten og tilbrakte en’nå hele på ansiktet mitt. Jeg formet, jeg sparket, jeg stodret, jeg skygget, jeg satte pusten. En & # 8217 hadde gått; nå og alle «8217; plutselig skjønte jeg at jeg ikke var i stand til ikke å føle seg trist. Jeg klarte å vare en’nå, og jeg følte meg ikke noe annet enn konsentrasjon. Jeg følte det tunge ansiktet og de pruriginøse øynene, men jeg følte meg noe annerledes enn det «Fryktelig tristhet som knuste meg.

Alle’Jeg satte ikke en maske i verden. Jeg var fortsatt i stand til å uttrykke mine følelser, men jeg følte en liten del av meg hadde & # 8220; kontroll & # 8221; med hvert pass på øyenhjelpens børste.

Depresjon hadde fratatt meg av hver lidenskap og interesse jeg noensinne hadde hatt, og jeg ville ikke ha tillatt det å ta dette også. Hver gang stemmen i hodet mitt fortalte meg at jeg ikke var god nok, eller at jeg var en mislyktes, eller at jeg ikke var noe jeg var bra, følte jeg behovet for å gjenoppta kontrollen. Så sitte til skrivebordet mitt og ignorere ryktene, ignorere negativiteten i hodet mitt og bare sminke, det var et stort øyeblikk for meg.

Selvfølgelig, de var fortsatt dager for å komme seg ut av sengen var umulig, og som jeg fikset min trick bag jeg snakket og sverget å prøve igjen i morgen. Men siden i morgen steg, begynte jeg å se hvor langt jeg kunne presse meg selv og # 8211; For å gjenoppta den kontrollen. Noen dager ville være et enkelt utseende og en åpen leppe. Andre dager, jeg gikk ut som en fabelaktig og fascinerende dragdronning. Ikke c’det var en midt. Det var alt eller ingenting.

Sitter ved skrivebordet mitt og maler ansiktet mitt med kunsten var så terapeutisk, jeg glemte ofte hvor syk jeg var. Trikset er en stor lidenskap av meg, og det faktum at jeg fortsatt var «8211; Selv i mine verste øyeblikk & # 8211; kunne sitte der nede og gjøre på ansiktet mitt, det var så vakkert. Jeg følte meg på toppen av verden.

Det var en hobby, en lidenskap, en interesse at depresjon ikke hadde ranet meg. Og jeg var så heldig å ha Quell’mål å starte dagen min.

Hvis du har en lidenskap, en interesse eller en hobby som hjelper deg med å møte depresjon, hold det stramt. Ikke la den svarte hunden ta den. Ikke la deg røve deg fra din selvbehandlingsaktivitet.

Trikset vil ikke holde min depresjon. Det vil ikke forandre humøret mitt. Men det hjelper. På en liten måte hjelper det.

DOV’er min mascara?

Olivia & # 8211; eller Liv i Short & # 8211; Han er 24 år gammel, han kommer fra Storbritannia og en mental helse blogger. Elsker alt som er gotisk, spesielt Halloween. Det er også en stor lidenskapelig om tatoveringer, med over 40 så langt. Hans Instagram-konto, som kunne forsvinne fra tid til annen, kan bli funnet her.