Slik bader du en nyfødt: en trinnvis guide

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Det første babybadet

Legg til badet til barnets rutine er noe du kan starte umiddelbart etter barnets fødsel.

Noen barnelikere råder deg til å forsinke et barns første bad til de har noen dager. Dette fordi etter fødselen din er barnet ditt dekket med consemaling, som er et voksaktig stoff på huden som beskytter barnet mot bakteriene i # 8217; miljø.

Hvis du har en fødsel på sykehuset, vil sykepleiere eller sykehusets ansatte rense den fosterske væsken og blodet etter fødselen av barnet. Men du vil nok ha sjansen til å fortelle dem å forlate huset i overskudd hvis du ønsker det.

Når du tok med barnet ditt hjem, kan du gi det et svampbad. Du kan rense hodet, kroppen og # 8217; bleieområdet. Dette er den sikreste måten å bade barnet ditt til hans navlestreng faller.

Når kabelen har falt alene, kan du begynne å bade barnet ditt ved å nedsenke kroppen sin i et grunt badekar.

Fortsett å lese for å lære å bade barnet ditt og andre ting du trenger å vite om # 8217; tid av badet.

Hvordan lage et svampbad til barnet

Ditt nyfødte skal vaskes med et svampbad for de første ukene i livet. Dette er den enkleste måten å rense barnet ditt før navlestrengen faller.

Svampbad er også den beste måten å bade guttene som har blitt omskjæret mens omskjæringsstedet helbreder.

Du kan også ta et svampbad til barnet ditt når du vil vaske en del eller hele kroppen uten å vaske den.

Før du tar et svampbad til barnet ditt, må du sørge for at du har alt materialet du trenger for hånden. Du må også varme på rommet for å holde barnet ditt rolig.

Liste over rekvisita

 • Polstring for harde overflater, som et teppe eller et håndkle
 • Bolle med varmt vann, ikke varmt
 • håndkle
 • Milde barn såpe
 • Rengjør bleie
 • Håndkle for barn

Etter å ha samlet aksjer, følg disse trinnene:

 • Velg et varmt rom, på ca 75 ° C på badet, fjern babyens klær og bleie og vikle dem i et håndkle.
 • Støt babyen din på en flat overflate, som gulvet, skiftbordet, telleren ved siden av en vask eller sengen din. Hvis barnet ditt er hevet fra bakken, bruk et sikkerhetsbelte eller alltid hold en hånd på ham for å sikre at han ikke faller.
 • Kast håndkleet en del om gangen for å vise bare kroppen i kroppen du vasker.
 • Start fra ansiktet ditt og toppen av babyens hode: Første dukkert klut i # 8217; varmt vann. Bruk bare såpefritt varmt vann for dette trinnet for å hindre såpen i å komme inn i øynene eller barnets munn. Rengjør toppen av hodet og rundt de eksterne ørene, haken, nakkeplater og øyne.
 • Legg til en eller to såpedråper i # 8217; varmt vann. Senk kluten i # 8217; vann saponosa og klemme.
 • USA L’vann saponosa å rengjøre resten av kroppen og bleieområdet. Vi anbefaler deg å rengjøre under armhulene og rundt kjønnsområdet. Hvis barnet ditt er omskåret, unngå å rengjøre penis for å holde såret tørt hvis ikke annet er angitt av barnets lege.
 • Tørk babyen din, inkludert tørking mellom hudfolder. Bruk en ren bleie. Du kan bruke et integrert hettehåndkle for å holde hodet varmt mens du tørker.
 • Hvis du har en nyfødt som har blitt omskåret, følg legenes instruksjoner nøye for å holde & # 8217, rent eller tørt område til det er helbredet. Det tar vanligvis omtrent en uke å helbrede.

  Hvordan bade baby i badekaret

  Etter at navlestrengen til barnet ditt har falt, kan du vaske det i et badekar for barn. Følg disse trinnene for å bade barnets sikkerhet:

 • Fyll tanken med en liten mengde vann;. Vanligvis er de tilstrekkelige 2-3 tommer vann. Noen tanker kan plasseres i vasken eller i den normale tanken, avhengig av hvilken modell du har.
 • Etter å ha strippet babyen din, sett den umiddelbart i vannet, slik at du ikke kjøper.
 • Bruk en hånd for å støtte babyens hode og # 8217; en annen for å sette dem med føttene i karet. Hodet og nakken skal alltid være godt over’vann for sikkerhet.
 • Du kan forsiktig spray eller helle varmt vann til barnet ditt for å holde det varmt i karet.
 • Bruk en klut til å rengjøre ansiktet og håret og vaske hodebunnen en eller to ganger i uken.
 • Vask resten av kroppen fra # 8217; oppover, bruk varmt vann eller en fuktig klut.
 • Øker forsiktig barnet og tørker det med et håndkle. Pass på at du også tørker huden folder.
 • Husk aldri å forlate et barn uten tilsyn i en tank, ikke engang for et sekund. De kan raskt drukne, selv i en mengde d’lavt vann.

  Du bør ta et bad til barnet i en vask eller på et komplett bad?

  Vaskinnsatser er tilgjengelige for å bade en nyfødt. Dette kan være et godt alternativ hvis du reiser, eller du har liten plass hjemme. Følg trinnene på tanken på for å bade babyen din i vasken, men vær oppmerksom på vannet som kommer ut av vasken kranen er ikke for varmt.

  Når barnet ditt er i stand til å sitte alene (vanligvis rundt 6 måneder), kan du bruke hele badekaret. Fyll tanken med bare noen få centimeter D’vann og kontroller dem alltid, slik at hodet og nakken forblir godt over vannet.

  Du trenger såpe?

  Du kan bruke en delikat baby såpe eller et boblebad mens du bader din baby. Unngå å bruke normal såpe fordi den kan være for vanskelig og kan tørke barnets delikate hud. Selv babyens hud trenger ikke fuktighetskrem.

  Hvordan vaske hodebunnen og babyhåret

  Planlegg å vaske hodebunnen eller barnets hår to ganger i uken. For å vaske hodebunnen eller barnets hår, må du forsiktig massere en sjampo for barn på håret, hvis du har, eller direkte på hodebunnen. Skyll dabbing med en fuktig klut.

  I en barneskuff kan du forsiktig vippe babyens hode på og hold en hånd på pannen mens versene Dell’varmt vann. L’Vannet stopper på sidene av hodet for å skylle sjampoen.

  Vask forsiktig babyens hår, vil ikke skade et svakt punkt, men snakk med barnelege hvis du er i tvil. Hvis barnet ditt har en melkaktig skorpe, kan du forsiktig pusse babyens hår og hodebunn. Men vær forsiktig så du ikke klemmer eller riper på hodebunnen.

  Hvor varmt må være vann; vann;?

  Temperaturen på vannet; vann for å bade barnet ditt, bør være varmt, aldri varmt. Den ideelle temperaturen er 98.6 ° F (mellom 37 ° C og 38 ° C). Du kan bruke et badetermometer for å overvåke temperaturen eller kontrollere vannet med håndleddet eller albuen for å bekrefte at det er varmt og ikke varmt.

  Også, sjekk de forskjellige sidene av karet eller badet for å bekrefte at det ikke er noen hot spots. Hvis du bruker en tank eller en bolle, åpent kaldt vann først og deretter varmt vann for å fylle det.

  Hvis du bor i et hus, kan du også justere vannvarmeren for å sikre at den ikke overstiger 120 ° F (48.8 ° C), som kan alvorlig brenne barnets hud. Du kan sannsynligvis ikke justere vannvarmeren hvis du bor i et kompleks av leiligheter eller condominium.

  Hvor mange ganger barn trenger bad?

  I det første året av barnet ditt, kan de kanskje bare ha omtrent tre bad i uken. Dette er vanligvis ganske vanlig hvis du vasker nøye L’bleieområdet hver gang du endrer barnet ditt.

  Selv bading en gang om dagen eller på alternative dager er bra, men oftere enn dette kan tørke barnets hud. Dette gjelder spesielt hvis du bruker såpe eller et annet barnrenser.

  L & # 8217;

  Ditt barn bør overvåkes når som helst på badet. Aldri la en uovervåket baby gutt i nærheten av vannet;.

  Hvis din nyfødte gråter eller ikke liker på badet nå, sørg for at rommet er ganske varmt, at vannet ikke er for varmt og for å holde det pakket inn i et håndkle (under et svampbad) for å holde det rolig.

  Når barnet ditt sitter alene, kan du vaske det i fullt badekar. Leker eller badebøker kan hjelpe barnet til å nyte badet, men vær forsiktig med bobler, da hyppige boblebadene kan tørke babyens hud.