Slik administrerer du Rosacea: Mine utløsende faktorer, hudpleie og behandlinger

Som barn hadde jeg alltid rosenkinn. Selv som barn hadde kinnene mine en rosa rødhet, noe jeg la merke til da min mor sendte meg babyens bilder.

Det var hyggelig å midtskolen da jeg forstod å rødme veldig enkelt. Det var ikke bare da jeg var flau. Det var en reaksjon på noen form for følelser: glad, skremt, nervøs eller flau. Selv heve hånden din for å si noe i klassen gjorde ansiktet mitt rødme.

Folk spurte meg: «fordi du er så rød?& # 8221; Men dette har bare forverret ting. Å gjøre noen form for fysisk aktivitet har forvandlet kinnene mine naturlig rosa til en rød tomat til fullt ansikt. Denne rødheten vil kreve opp til en’nå for å fullstendig redusere. Du kan forestille deg hvor ubehagelig og ubehagelig på medium!

På videregående skole begynte jeg å undersøke symptomene på huden min, og jeg kom over et skummelt ord: rosacea.

Og når jeg hadde et navn på min sykdom, ble jeg besatt av søket etter en kur.

Leter du etter en kur for rosacea

Da jeg begynte å lete etter en kur mot rosacea, forsto jeg umiddelbart at det ikke var noen N’det var en. Det er ingen fullstendig løsning for denne kroniske tilstanden.

Selvfølgelig kan du gjøre ting for å håndtere symptomene, men en ting har blitt klart: Jeg ville ikke bli løslatt lett.

Av en rekke grunner kan det være komplisert å se en hudlege i mitt område. Jeg kom inn i listen D’venter, men jeg ble fortalt at rosacea er klassifisert som en betingelse & # 8220; mindre & # 8221; og de kunne tilbringe år før du kan se en spesialist.

Selvfølgelig bestemte jeg meg for å plukke opp situasjonen.

Administrer Rosacea med tips om mat og livsstil

Hvis du er ute etter & # 8220; styring av symptomene på rosacea & # 8221; Du finner mange ressurser som omhandler mat og livsstil for folk som bor med rosacea. For eksempel inkluderer forslag ting som å unngå visse klima, unngå krydret og alkoholholdige matvarer, begrense solen og # 8211; og l’listen kunne fortsette.

Den gode nyheten er at rosacea utløsende faktorer er forskjellige for alle. Dette betyr at det som forårsaker en rehaustisering i noen mennesker, kan gå bra for deg.

Gjennom forsøk og feil oppdaget jeg at et glass vin vanligvis er greit. Jeg er også fint på stranden, selv om jeg må være flittig med solkrem. Imidlertid vil enhver form for fysisk innsats med varmen gjøre huden min bryst.

Dessverre, selv med disse tipsene om mat og livsstil, fant jeg huden min veldig følsom overfor andre ting som hudpleieprodukter og sminke. A’sommeren bestemte jeg meg for å fordype meg i verden av hudpleieprodukter for å se om jeg kunne finne en hudpleie rutine som beroliger min rosacea i stedet for å forverre det.

Finn riktig hudpleie og triks

For meg, bor med rosacea at når det gjelder hudpleie, er mindre mer og mer. Mindre jeg berører ansiktet, jo bedre.

Mindre ingredienser, færre trinn og mindre produkter: Hold hudpleie rutinen enkel og delikat gjør en stor forskjell.

Jeg oppdaget at en delikat vaskemiddelgel og en ultra myk ansiktsduk jobber bedre for å fjerne sminke uten å irritere huden. Dermed bruker jeg en delikat tonic, etterfulgt av en fuktighetskrem eller et serum. Min hensikt er å bruke naturlige og organiske merker med mer delikate ingredienser og søker merker som er «8220; delikat & # 8221; eller for & # 8220; sensitiv hud & # 8221; spesielt.

En gang i uken bruker jeg en enzymatisk exfoliator. Dette exfolses hud forsiktig, så jeg trenger ikke å gni den for å fysisk fjerne døde celler.

Med sminke må jeg holde den minimal. Jeg bruker en svamp til å søke på grunnlaget mitt og bruke alltid produkter med solkrem.

Med en god hudpleie rutine i mitt liv, har min rosacea roet seg utrolig. Men med noen form for trening, så vel som varme temperaturer og krydret mat, vil huden min fortsatt bli spart, rødt og veldig varmt.

Oppdage laserbehandlinger

Min store søk på Internett på & # 8220; Cures & # 8221; For rosacea til slutt tok han meg til laserbehandlinger.

Jeg fant en klinikk i mitt område som spesialiserer seg på Rosacea, jeg hadde en konsultasjon og har blitt utsatt for laserbehandlinger i ca 4 måneder. Jeg kan ikke si nok positive ting om behandlinger.

Mine laserbehandlinger har hjulpet mye med de naturlige rosenkinnene mine. Han har også begrenset det superrøde utseendet og følelsen av varme som jeg ville ha hatt etter å ha jobbet eller å være på # 8217; åpen med varmen.

De American Academy of Dermatology Rapporterer at videre forskning er nødvendig før du kan vite hvor mye lasere er veldig effektive for behandling av rosacea. De merker at de fleste pasienter ser en reduksjon på 20% i rødhet og en reduksjon på 50-75% av synlige blodkar.

For meg personlig har laserbehandlinger vært utrolig nyttige. Hvis jeg kan anbefale noe til alle som lider av rosacea, ville det få en konsultasjon i en laserklinikk. Det er dyrt, men for meg var det verdt det.

L’

Som så mange ting i livet, er ledelsen og behandlingen av rosacea annerledes for alle. Hva fungerte for meg & # 8211; Og det som ikke fungerte for meg & # 8211; Det kan være helt motsatt for deg.

Det er ekstremt viktig å søke etter hjelp av en profesjonell. Jeg anbefaler også å gjøre din forskning, slik at du kan ta informerte beslutninger for deg selv.

Jeg vet følelsen av å ønske å skjule under lag av sminke, slik at ingen kan se ansiktet ditt. Ikke glem: Du er perfekt som du er. Pass på at du ikke lar rosacea hindre deg i å leve livet ditt.

Olivia Biermann (Alias ​​Liv B) er en 24-årig youtuber av mat og vegansk livsstil som bor i New Skottland, Canada. Han åpnet sin YouTube-kanal, Liv B, Å vise folk hvor lett og deilig vegansk mat kan være. Hver uke deler oppskrifter, videoer og råd om livsstil med publikum på over 750 000 mennesker Instagram, YouTube og You blogg. Hans lidenskaper inkluderer deilig mat, velvære, naturlig skjønnhet og en sunn og bærekraftig livsstil.