Slag er hyppige av grunnen til at mennesker har utviklet seg til å se slik ut T

Uten kirurger (eller helseforsikring) trengte de første menneskelige menn å utvikle sin egen forsvarslinje mot det som da var det foretrukne våpenet: knyttneven.

I følge to forskere fra University of Utah, for å beskytte seg mot potensielt dødelige skader påført under kamper med andre menn, styrket de første menneskelige hannene bein og muskler i ansiktet og kjevene. Disse forhistoriske slagsmålene dreide seg sannsynligvis om ressurser, så vel som potensielle følgesvenner.

«Tennene var veldig store,» sa studieforfatter David Carrier, en biolog Salt Lake Tribune. «Underkjeven og overkjevebenene blir sterkere, mer robuste. De er tykkere; de er større.»

I tillegg tillot endringene i ansiktsform kjevemusklene å absorbere mer energi fra et hakeslag. Dette reduserte risikoen for brudd eller dislokasjon av over- og underkjeven og reduserte også risikoen for hjernerystelse.

Disse endringene i ansiktsstrukturen skjedde ikke over natten. De utviklet seg over mange, mange generasjoner, spesielt i australopittene: de første tobeinte, apelignende menneskene, som levde for fire til fem millioner år siden og umiddelbart gikk foran menneskeslekten Homo. Forskerne uttaler at evnen til disse homininene til å ta det på haken – eller på nesen eller kinnet – var parallell med utviklingen av knyttneven selv.

Relaterte nyheter: Moderne liv ødelegger menneskearten? «

Nøtter og frø eller knyttnevekamper?

Den nye teorien om «beskyttende støtte» går på hodet med den rådende hypotesen om at ansiktsstrukturen til de første homininene utviklet seg som svar på behovet for å tygge hard mat, som nøtter og frø.

Carrier, sammen med lege Michael Morgan, i en artikkel publisert forrige uke kl Økologiske anmeldelser, påpek at nyere studier, inkludert de som så på slitasjemønsteret på fossiliserte tenner, tyder på at tidlige homininer levde mindre på en diett med nøtter og frø, og valgte i stedet for mer frukt og urter.

Gitt at våre forfedre med steinansikt levde for millioner av år siden, kan det være umulig å fullstendig utelukke kosthold eller andre mulige årsaker til at ansiktet blir kraftigere.

«I naturen ser vi ofte co-evolusjonen av mange egenskaper som kan tjene flere formål,» sa Morgan.

Les mer: Gamle menneskelige hemmeligheter avslørt av ny DNA-analyse «

For å styrke hypotesen, vendte forskerne seg til nyere studier om vold mellom mennesker, inkludert en av Bristol University Dental Hospital.

«Det viser seg at når mennesker kjemper, er hovedfokuset på ansiktet,» sa Carrier. «Det er det folk slår mot. De aller fleste skader som oppstår ved brudd [på grunn av mellommenneskelig vold] er lokalisert i ansiktet.

De samme beinene som er i fare for å sprekke i moderne, utrente hånd-til-hånd-kamp mellom mennesker, er også de som utviklet seg i de tidlige hominidene for å bedre motstå slike køllelignende angrep.

Ser i speilet av vår voldelige fortid

Carrier og Morgan prøvde å forstå hvorfor våre eldgamle ansikter så ut som de hadde i mange år, og de er ikke fremmede for kontroverser.

I en studie fra 2013 hevdet de at den første menneskelige hånden utviklet seg til å bli en knyttneve å kjempe, noe som tiltrakk seg skepsisen til noen forskere.

Å bevise at «en lukket knyttneve er bedre styrket for kamp», beviser ikke at hendene utviklet seg for det, sa biolog Brigitte Demes fra Stony Book University i New York til Salt Lake Tribune.

For å unngå kritikk, sa Morgan, «Jeg tror vitenskapen vår er solid og fyller noen langvarige hull i eksisterende teorier om hvorfor muskel- og skjelettstrukturene i ansiktene våre utviklet seg slik de gjorde.».

Men forskerne vil fortsette å studere utviklingen til tidlige mennesker, spesielt når det gjelder kampevne. De jobber for tiden med en studie som involverer fotstillingen til menneskeaper, og leter etter tegn på at vold har spilt en større rolle i menneskelig utvikling, noe som kan være like anvendelig for moderne gatekamper.

Forskere påpeker at studien deres egentlig handler om å fremme fred ved å hjelpe oss å bedre forstå både vår fortid og vår nåtid.

«Gjennom vår forskning,» sa Morgan, «håper vi å se i speilet og begynne det vanskelige arbeidet med å endre oss selv til det bedre.».

Visste du: en av tre tenåringer i USA opplever datingvold, jenter har større sannsynlighet for å få en kroppsbygning «