Slå tennene dine: Årsaker, behandling, når du ser en lege

Kuldegysninger og tenner slå? Du er sannsynligvis kald. Dette er det vi liker mest med tennene.

Stresset? Du ønsker å overvinne en avhengighet? Selv tennene kan slå i disse situasjonene. Det er mange andre tilfeller der du kanskje er overrasket over å merke seg at tennene er et symptom eller en indikator på en underliggende årsak.

Vi vil utforske de vanligste årsakene til tennene og hva du kan gjøre med det.

Kaldt vær

Dette er den klassiske årsaken til tennene.

Den har alt å gjøre med skjelvende. Thrillen er en oppvarmingsprosess som aktiverer automatisk når den indre kroppstemperaturen begynner å gå under det normale området mellom 97.7 og 99.5. c (36.5 og 37.5 ° F).

Du er sannsynligvis kjent med 98.6 ° F (37 ° C), men en kroppstemperatur & # 8220; normal & # 8221; Det kan ha et bredt intervall. Komme nedover for normal kroppstemperatur kalles hypotermi.

Når du skjelver, er alle kropps muskler ufrivillig tendens til (de kontrakt) og slappe av med høy hastighet. Denne raske muskulære bevegelsen bidrar til å varme kroppsvev. Dette øker i sin tur indre kroppstemperatur nærmere normal.

Kroppsmusklene som kan bidra med ufrivillig, inkludere ansikt og kjeve, som muskler i’midt i mandibulær ledd (ATM). Disse musklene angriper kjeften i skallen, som er det samme området som er bekymret hvis du har en lidelse på’atm og kjeven stivner eller fryser.

Kjeften kontrakter og kommer ut når disse musklene kontrakterer og slapper av. Dette oversetter til bumping sammen de øvre og nedre tennene, noe som forårsaker beat.

Følelsesmessig stress eller panikk

Sliping av tennene, kjent som bruxisme, er et vanlig symptom på stress, angst og panikk. Denne typen tenner sliping kan også føre til at tennene slår.

TIL 2010 studio På Bruxismo i 470 oppdaget folk at angst og depresjon var konstant koblet til sliping av tennene dine. Dette kan gjøre tennene slå mens du er stresset eller engstelig.

Tennene tennene som er bundet til bruxismen som kommer fra angst eller panikklidelser, blir stadig mer vanlig over tid.

TIL 2014 Gjennomgang Studier fra 1955 til 2014 på Bruxismo fant at den voksende utbredelsen av stress, følelsesmessige lidelser og følelser av ikke å følge med arbeidet var relatert til en økning i bruxisme saker.

Det er ikke akkurat klart hva som fører til at tennene skal betales i disse tilfellene. Men det kan være relatert til muskelspasmer og tremor som noen ganger er symptomer på disse forholdene.

Bivirkninger av narkotika

Noen stoffer kan forårsake tenner basert på en bivirkning. Det er kjent at antidepressiva og antipsykotiske stoffer forårsaker bruxisme og tenner som slår. Selective Serotonina Reciptation Inhibitorer (SSRI) er et eksempel.

Et annet stoff, Sertralin (Zoloft), kan forårsake bruxisme og tenner som slår fordi det samhandler med nevroner i hjernen som reagerer på høye nivåer av serotonin og et dopaminunderskudd.

Andre som kan forårsake tennslag, inkluderer fluoksetin (prozac) og paroksetin (Paxil).

Tilbaketrekking fra narkotika eller alkohol

Kuldegysninger og tennslag er både mulige stoff- eller alkoholsymptomer ta ut. Disse kalles noen ganger tremor indusert av narkotika. I dette tilfellet blir tremor indusert av mangelen på rusmidler.

Risting og chatter forårsaket av kjedelige stoffer og alkohol oppstår fordi hjernen din brukes til strømmen av nevrotransmittere som dopamin når du har disse stoffene. Har blitt avhengig av produksjonen av høy dopamin.

Når du slutter å konsumere medisiner eller alkohol, må hjernen kompensere for den enorme reduksjonen eller mangelen på disse kjemikaliene. Dette oversetter til en tilstand som heter Dyskinesia. Denne tilstanden forårsaker ufrivillige muskelbevegelser som kan forårsake spasmer til ansiktsmuskler og gjøre tennene.

L’agitasjon har vært Veldokumentert Hos personer som trekker seg fra både lovlige stoffer og ulovlige stoffer, som MLMA (kjent som «8220; Molly & # 8221;), metamfetamin eller kokain, som kan forårsake midlertidige tenner tenner.

Noen tilfeller av tannslag var korrelert til reduksjon eller alle «8217 koffeininntaket. Koffein anses som et psykoaktivt stoff som påvirker hjernens produksjon av nevrotransmittere som adenosin og dopamin.

Nevrologiske lidelser

Tenneslaget kan noen ganger være et tidlig tegn på noen nevrologiske lidelser, for eksempel oromandibulær dystonia (OMD). Denne tilstanden oppstår når musklene i kjeven, ansikts- og munnkontrakten og slapper av utilsiktet.

Du vet ikke nøyaktig hva OMD forårsaker, men har vært koblet til:

 • hjerneskade
 • Bruk proteser som ikke passer
 • tenner
 • lesjoner hos personer av det idiopatiske twist-gengenet (ITD), som kan forårsake spasmer som forårsaker tennene som slår

Parkinsons sykdom kan også få tenner å slå. Forskere tenker lave nivåer av nevrotransmittere Som dopamin og norepinefrin, som styrer produksjonen av dopamin, kan kobles til Parkinsons utbruddet. Dette kan kobles til muskelspasmer som forårsaker tennene.

Behandling for å slå tennene dine

Behandling for tannslag avhenger av årsaken. Her er noen mulige behandlinger.

Bruxisme

 • Clonazepam (Klonopin) for søvn Bruxisme
 • Skriv inn en botulinumtoksininjeksjoner (Botox) i kjeften
 • Okklusale slats eller paradikere

Stress, angst eller depresjon

 • Narkotika for å redusere chatting alle’angst eller brusering relatert til SSRI, som gabapentin (neurontin)
 • Rådgivning eller terapi for å kontrollere kildene til stress eller depresjon

Abstinens fra narkotika eller alkohol

 • Narkotika for å redusere smerte og tremor
 • Tilbaketrekkingsledelse Narkotika som clonidin (KAPVAY) eller metadon (metados)
 • Sakte reduser stoffet sakte

OMD

Parkinsons sykdom

 • Narkotika for å gjenopprette dopamin eller dopamin kontroller
 • Kirurgi for å sette inn elektroder i hjernen eller en pumpe i nærheten av tarmen for å administrere legemidler

Når skal du se en lege

Slå tennene som oppstår når du ikke er kaldt, kan kreve din oppmerksomhet. Dette gjelder også relaterte tannslipingssaker.

Kontakt legen din hvis du er bekymret for tennene dine, spesielt hvis du har lagt merke til andre symptomer, for eksempel muskelspasmer i andre deler av kroppen.

Anser muligheten til å se en tannlege hvis tennene dine har blitt konsumert eller skadet av en kontinuerlig sliping og takt.

Ta bort

Hvis tennene dine slår når du er kald, har du ingenting å bekymre deg for om du kan få et sted og varme opp snart.

Men hvis de begynner å slå uten en klar sak, kan det være nødvendig å undersøke den underliggende årsaken eller gjøre noen endringer i livsstilen for å redusere frekvensen som tennene slår eller Griggerno.

Ring Misbruk av stoffer og administrasjon av psykiatriske tjenester (Samhsa) National Helpline Alle’Adresse 800-662-Hjelp (4357) Hvis tenner og andre stoff eller alkohol abstinens symptomer oppstår.