Slå brystkreft: min historie om mastektomi og 10 tips for å forberede

Sara Wilsons illustrasjon

For tre år siden var jeg 38 og jeg var ganske sunn. Jeg gjorde pilates fra fem til seks dager i uken og spiste en diett basert på magert protein og frisk frukt og grønnsaker. Jeg var den som folk kom til kontoret for å be om råd om hvordan man velger en sunn livsstil. Kroppen min var i god form, eller så jeg tenkte.

Sara Wilsons illustrasjon

Og så fant jeg nodule & # 8230; Og så mottok jeg anropet. Føler at jeg hadde brystkreft det var som å være plutselig dekket med edderkopper. Jeg visste ikke hvorfor det hadde skjedd, og jeg ønsket at jeg skulle ta bort det på den raskeste, effektive og effektive måten.

Sara Wilsons illustrasjon

Jeg ønsket å sørge for at han aldri ville komme tilbake og at han ikke ville skade meg mer enn han allerede hadde gjort. Etter biopsien har de anslått at jeg var på 2b eller 3a stadion, noe som medførte at svulsten var betydelig og kreft hadde funnet sted i lymfeknutene mine.

Å ha vært sunn nok til livet og mye mer konsentrert på # 8217; kunst som på vitenskapen, visste jeg egentlig ikke hvilket formål lymfeknuter som tjenet. Men jeg lærte veldig raskt enn & # 8220; kreft spredt til lymfeknuter og # 8221; Det er ikke noe du vil høre. Dette, damer og herrer, er et vendepunkt. Etter å ha mottatt nyheten måtte jeg ta noen avgjørelser. En nudulektomi var ikke en alternativet «8217. Svulsten var stor og måtte forsvinne. Med hjelp av brystkirurgisk onkolog, Dr. Jeannie Shen, bestemte jeg meg for å fjerne mitt høyre bryst. To uker før, kom hjem fra et Pilates-kurs og føler meg i form, fant jeg en nodule & # 8211; Nesten ved en tilfeldighet & # 8211; Og nå gjorde jeg en mastektomi.

Sara Wilsons illustrasjon

Selv om det er gal, kom jeg inn & # 8220; GO & # 8221;. Hvis C’det er noe der de er gode, det planlegger, koordinerer og blir forberedt.

Sara Wilsons illustrasjon

Jeg døde først i det jeg trengte å vite for å gjøre utvinningen fra min mastektomi best mulig. Jeg snakket med noen jeg kunne finne at han hadde hatt behandling av brystkreft. Og jeg lærte mye på kort tid. Samlet sett var det viktigste råd jeg mottok, fra en venn som sa: «Hva du tror du kan gjøre etter aktiviteten når det gjelder aktivitet, bør du sannsynligvis bare gjøre halvparten & # 8221;. Ord klok fra en kvinne som visste at jeg trodde jeg ville være unntaket til regelen, og jeg ville være tilbake på Pilates innen to uker på det meste.

Sara Wilsons illustrasjon

Det var en ekte overraskelse å finne at en uke etter intervensjonen jeg ikke engang kunne åpne døren til kjøleskapet alene. Å holde en gaffel var hvordan å heve en vekt, og gå fra soverommet til badet opp til kjøkkenet var den maksimale øvelsen jeg kunne bære. Men det var fint. Jeg hadde rett og slett nådd et øyeblikk av livet mitt, jeg lærte at jeg ikke er uovervinnelig.

Jeg lærte også mange andre ting. Noen kom fra kvinner som # 8217; de krysset foran meg. Noen lærte jeg om det. Alle har hjulpet meg og mine assistenter mer enn jeg kan uttrykke i ord, og jeg håper de kan hjelpe deg på reisen mot utvinning.

Del på PinterestSara Wilsons illustrasjon

10 tips for å overvinne mastektomi

1. Gjør store kjøp og lager opp.

Du lager opp med mat i to uker, du liker og er lett å forberede. Planlegg et tilstrekkelig antall stifter og ikke forgjengelig for å vare i måneden. Rådfør deg med legen din om hva du kanskje trenger når det gjelder medisinske forsyninger og sørg for at du har nok for hele varigheten. Selv om du har noen som hjelper deg, har du objektene du liker på fingertuppene, vil gjøre livet enklere og vil gi deg litt og mer enn kontroll.

Legg til et lite kjøleskap på listen din hvis du ikke allerede har en. Skriv inn og stå opp fra sengen for en drink, en matbit eller en isbryte når du ikke er i beste fall, det kan være litt & # 8216; overdreven, spesielt midt på natten. Jeg fant et mini kjøleskap ved siden av meg i sengen for å være utrolig nyttig.

2. Forbered en realistisk matplan.

Utvinning er lang tid, og på et tidspunkt vil din omsorgsperson ønske en gratis natt fra kjøkkenet. Forbered deg på denne muligheten ved å samle menyer og kontaktnummer på restaurantene du liker de leverer. Merker med dine favorittvalg på forhånd for å gjøre deg lettere når du er i vanskeligheter.

3. Fyll pilleboksen.

En av de beste tipsene jeg ble gitt til meg av en fighter kollega mot brystkreft var å få resept for alt jeg trengte & # 8211; Eller at jeg kunne trenge & # 8211; og fyll den før / # 8217; intervensjon. Legen din kan fylle ut en komplett liste over resepter og telleralternativer for deg. Ha medisiner for hånden for å lindre stress for å spore legen din eller få en kompilert resept etter timer eller i løpet av en helg.

4. En lanyard kan være en «8217; fortsatt av frelse.

Med en mastektomi kommer avløpene og behovet for å håndtere dem. En lanyard er et robust stykke med en krok som henger rundt halsen og er lett å koble til en drenering. Jeg er ikke sikker på hvordan jeg kunne ta en dusj eller kle seg uten. Gode ​​sportsbutikker har en tendens til å ta dem og er bare et klikk unna online.

5. Gjør garderoben din.

En mastektomi er generelt ledsaget av en disseksjon av lymfeknuter, for ikke å nevne punkter og dreneringsavløpende inngrep, noe som betyr at bevegelsesradiusen til armen vil være begrenset. Hold myke og brede plagg på fingertuppene, slik at du ikke trenger å kaste bort tid og energier for å lete etter dem. Organiser skapet ditt og kommode med klær som du enkelt kan sette på armene eller for å komme inn. Jeg ble diagnostisert i april, så jeg fant mye løs og vakker strandklær når jeg kunne komme inn og gå ut uten problemer etter # 8217; intervensjon.

Forberedt på et postoperativt plagg og en hylse for lymphedem før intervensjonen, for å få det hvis du trenger det eller ønske. Jeg dro til Nordstrom for mine postoperative klær. Jeg ønsket å handle i et tradisjonelt miljø og de tar en «8217; forsikring og har spesialister tilgjengelig.

Jeg valgte en kjærlighetstank topp med glidelås, så jeg måtte ikke heve armene hennes. Han hadde også en intern lomme for å beholde drenen min. Iført tanken Top fikk meg til å føle seg trygg om tilstanden til min helbredende kropp.

Jeg tilpasset ikke til en ermet for lymphedem til armen min startet hevelse. Dette er en ting jeg angrer. Lymphedem er en vanlig bivirkning av mastektomi, så det er intelligent å være forberedt.

Oppdag andre plaggalternativer »

6. Løft volumet på spillelisten din.

Musikkens kraft er ekstraordinært. Det kan være overraskende beroligende og de fleste leger vil tillate deg å ta det hvor som helst. Jeg lyttet til musikk hele tiden jeg ventet på å gå til kirurgi, og de tillot meg selv å ta med iPod til operasjonen med meg. Musikken har trøstet meg til jeg gikk ned, og da da jeg våknet. Det var fantastisk.

Selv spillelister og sanger er en flott gave. Hvis noen spør hva som kan gjøre for deg, vurder sjansen til å be ham om å sende deg musikk. En strålende kollega sendte meg komplette spillelister for hver fase av kreftbehandling. Det var en så kraftig gave under mitt følelsesmessige kamp, ​​som jeg anser det så viktig for min helbredelse hvor mye kostholdet mitt,’trening, kjemo, stråling og kirurgi.

Noen av mine favoritt sanger for å bekjempe kreft var: splitter nytt sett med vinger av Joe Purdy, Destiny Survivor’s barn, øye av Tiger of Survivor, Beautiful av Christina Aguilera og Giant Di Melissa Etheridge.

7. Øv nyttige treningsbevegelser.

En mastektomi og en disseksjon av lymfeknuter vil begrense overkroppen. Skriv inn og stå opp fra sengen, stå opp fra stolene og bruk på badet kan være vanskelig. Snakk med legen din om trekk og øvelser som kan forberede seg på postoperativ.

Å ha en pilates bakgrunn var ekstraordinært nyttig. Jeg forlovet min bunn i kroppen i Plié innvendig og ut av sittestedet, og jeg lærte å rulle nøye for å gå inn og gå ut av sengen.

8. La oss møtes på kinoen.

Postoperativet er et øyeblikk for å hvile, men det er ikke alltid lett: den følelsesmessige effekten av en mastektomi kan være tung. Kompilere et utvalg av filmer og TV-programmer på DVDer eller legg dem til Netflix-sjekklisten som får deg til å smile og la deg unnslippe. Dette er også et flott forslag til å gi til venner, familie og kolleger når de spør hva de kan gjøre eller ønsker å sende en gave.

9. Konto for noe med en utløpsdato.

Gi A’se på kalenderen din for den neste måneden, og lage en plan før mastektomi, slik at alt du trenger å gjøre etter å ha helbredet kroppen din og din sjel. Forberedelseskontroller, setter automatisk betaling og tilbud til to eller tre personer du stoler på dine midler for å hjelpe deg med alt du trenger, fra levering av en sandwich til betaling av # 8217; leie.

10. Organiser deg selv og ditt lag.

Ta ut telefontreet ditt og legg den mest organiserte personen på hodet på din bibel mot kreft. Jeg gjorde et bindemiddel som jeg tok med hvor som helst og ble organisert slik at alle kunne bruke det som en referanse. Også, jeg delte en kalender med hendelser og en telefonkatalog med alle mine venner, omsorgspersoner og kolleger, slik at ingen ville ha kort av hva jeg skulle gjøre hvis jeg trengte hjelp.

Personlige kontakter

Fyll ut en liste over kontaktnumre for frivillige som vil ha-provisjoner, vil sjekke deg, vil følge deg med en avtale av legen og alt annet. (Det er en god ide å legge merke til i # 8217; oppgi de beste dagene og tider når folk er tilgjengelige for å hjelpe.)

Medisinske kontakter

Hold styr på hver medisinsk profesjonell, hva han gjør, som det kan nås under og etter arbeidstiden, så vel som retninger for å gå hjemmefra til deres kontor.

Program

Del en kalender for alle dine avtaler med alle medlemmene av teamet ditt med å bekjempe kreft.

Medisinske journaler

Lag en kopi av alle testene du har hatt, eller som du har ordrer på og holder dem i samleren. Lagre flere kopier av ditt forsikringskort, Dokument D’identitet med bilder, anklagers kontor, anamnese og offisiell diagnose, samt andre relevante opplysninger knyttet til behandling.

Nå er det din tur!

Leser denne artikkelen, kan du si en fin liten & # 8216; av de som er som en person og hvordan jeg justerte mine forberedelser med min personlighet. Sinnet og kroppen av alle er unike og reaksjonen til en person til en diagnose og behandling kan være vanskelig å forutsi. Vet bare dette er øyeblikket når du kan være egoistisk. Gjør det du trenger å gjøre for å overvinne det.

Alt som er oppført her, hjalp meg mye, men jeg har alltid sjekket med mitt medisinske team før jeg tar noen beslutning. Jeg oppfordrer deg til å gjøre det samme med kampen mot kreft. Hold konsentrert, fra å sparke rumpa og leve livet ditt på det meste.

Om Allison W. Gryphon

Som svar på Allison W 2011 Cancer Diagnose. Gryphon, produsert og rettet dokumentarfilmen & # 8220; hva f @ # er kreft og hvorfor har alle det?& # 8221;, nylig publisert over hele verden som en eksklusiv iTunes. Han lanserte også hvorfor? Foundation, A’Non-profit Cancer Support Organization som er dedikert til å støtte folk under daglig behandling. Programmet inneholder en praktisk seksjon om kreftrespons og tilbyr mange kreative støttemidler, inkludert Piper Gore-kampkreft med moteprogram, neste Jim Krueger Fighter Cancer med tegneserieprogrammet og en kampkreft med musikkprogram som de har samarbeidet med Spilleliste Generasjon og Spotify. Tingen? Serien er utgitt, en samling av nettbaserte programmer. For å lære mer, besøk: WWW.Thewhyfoundation.org.