Skummende urin: Symptomer, årsaker og mer

Beskrivelse

L’urin er normalt farge fra blekgul til mørk gul og er også flat. En rekke faktorer, fra diett til narkotika til sykdommer, kan forårsake endringer i farge og urinskum.

Hvis urinen virker skummel, kan det være fordi blæren din er full og urinen rammer vannet ganske raskt for å løfte vannet;. Men forholdene som også kan forårsake skummende urin, er grunner til å konsultere legen din.

Finn ut hva urinen fremmer og hva du bør gjøre med det hvis det skjer.

Hvilke andre symptomer kan oppstå med skummende urin?

L’urin kan flykte kort nå og da. Dette skyldes vanligvis hastigheten på urinstrømmen.

L’Skummende urin er mer sannsynlig å være et tegn på sykdom hvis den ofte oppstår eller forverres over tid.

Hvis urinen er skummende, se etter andre symptomer. Disse symptomene kan være ledetråder at en medisinsk tilstand forårsaker problemet:

 • hevelse i hendene, på føttene, til ansiktet og alle «12177, som kan være et tegn på opphopning av væsker fra skadede nyrer
 • utmattelse
 • Et tap av appetitt
 • kvalme
 • Han retched
 • søvnforstyrrelser
 • Endringer i mengden av urin produsert
 • Turbid urin
 • Mørkere farge urin
 • Hvis du er en mannlig, tørket orgasmer eller slipper lite eller ingen frø under orgasmen;
 • Hvis du er en mann, har du infertilitet eller har problemer med å sette en partner gravid

Hva er årsakene til # 8217; skumig urin?

Den mest åpenbare årsaken til # 8217; Skummende urin er hastigheten på urinering. Akkurat som L’vann åpnes når det kommer ut raskt fra kranen, urinen; urin gjør skum hvis det raskt slår på toalettet. Selv denne typen skum skal rydde opp raskt.

Noen ganger kan urinen også skum når konsentrert. Din urin er mer konsentrert hvis du ikke har drukket mye vann og du er dehydrert.

L’skummel urin kan også indikere at du har for mange proteiner, som albumin, i urin. Proteinet i urinen reagerer med luften for å skape skum.

Normalt filtrerer nyrene på overflødig vann og avfallsprodukter fra blod i urinen. Proteiner og andre viktige stoffer som kroppen din trenger, er for store til å gå gjennom nyrene, så de forblir i blodet.

Men når nyrene dine er skadet, filtrerer de ikke som de burde. Skadede nyrer kan tillate for mye proteiner å trenge inn i urinen. Dette kalles proteinuri. Det er et tegn på kronisk nyresykdom eller den avanserte fasen av nyreskader, kalt en nyresykdom på terminalstadiet.

En mindre vanlig årsak til skummel urin er retrogradutløsningen, som er en tilstand som oppstår hos menn når sperma vender tilbake til blæren i stedet for å bli utgitt av penis.

L’Forutsetning om fenazopiridinemedisinen (pyridium, standard AZO, Uristat, AZO) er A’andre mindre vanlige årsak til skummende urin. Folk tar denne medisinen for å behandle smerten av urinveisinfeksjoner.

Og noen ganger er problemet faktisk bare ditt bad. Noen kjemikalier for rengjøring av toalettet kan gjøre urinskumet. Hvis dette er årsaken, bør skumet stoppe så snart du trekker ut roboten fra toalettet.

Hva er risikofaktorene?

Du kan være mer sannsynlig å ha en skumig urin hvis du har en full blære, som kan gjøre urinflyten sterkere og raskeste.

Urinen kan også bli skummet hvis den er mer konsentrert, som kan oppstå på grunn av dehydrering eller graviditet.

Selv proteinene i urin kan forårsake skum og skyldes vanligvis nyresykdom. Det er mer sannsynlig å bidra med nyresykdom hvis du har:

 • diabetes
 • En familiehistorie av nyresykdom
 • Høyt blodtrykk

Årsakene til / # 8217; retrograd ejakulasjon inkluderer:

 • diabetes
 • narkotika som brukes til å behandle høyt blodtrykk, forstørrelse av prostata eller # 8217; humør
 • skade på nerver forårsaket av ryggmargsskade, diabetes eller multippel sklerose
 • Prostata kirurgi eller alle’urinrør

Kontakt legen din dersom du mistenker at du har en sykdom til nyrer eller # 8217; retrograd ejakulasjon eller hvis urinen fortsetter å virke skummende.

Hvordan årsaken til «8217 er diagnostisert; skummende urin?

Legen din vil trolig plukke opp en prøve av urin for å teste nivået av protein i urinen. En urintest, utført i en periode på 24 timer, sammenligner albuminivåene med kreatininnivåer, som er et stoff som produseres når musklene bryter.

Dette kalles Albumin-Creatinin Ratio Urinary (UACR). Vis hvor godt nyrene dine filtrerer blodet ditt. Hvis UACH er mer enn 30 milligram per gram (mg / g), kan du ha en nyresykdom. Legen vil utføre andre eksamener for å verifisere hvordan hans nyrer jobber.

Hvis retrograd Ejakulation er en mistenkelig årsak til din skummende urin, vil legen sjekke tilstedeværelsen av sæd i urinen.

Hvordan årsakene til # 8217 blir behandlet; Skummende urin?

Behandling for den skummende urinen avhenger av årsaken. Hvis urinen er konsentrert, vil drikke mer vann og andre væsker frigjør dehydrering og stoppe skumdannelsen.

Behandling for diabetes og L’hypertensjon

Når den skummende urinen skyldes nyre skade, må du behandle årsaken. Ofte diabetes og # 8217; hypertensjon forårsaker nyresykdom. Du kan senke utviklingen av nyreskader som styrer disse forholdene godt.

Legen din vil gi deg råd til å følge et balansert kosthold og gjøre mye trening for å behandle diabetes. Du må ofte teste blodsukkernivået ditt for å sikre at det forblir innenfor et sunt intervall.

Høyt blodsukker kan skade nyrene. Det kan også trenge medisiner som senker blodsukkernivået.

For høyt blodtrykk, bør du også sjekke kostholdet ditt og være aktivt. Begrensning av salt og proteiner i kostholdet kan senke blodtrykket og forhindre at nyrene måtte jobbe så hardt.

Legen kan foreskrive blokkere av kalsiumkanaler, diuretika eller andre stoffer som senker blodtrykket. Dell & # 8217 inhibitorer; # 8217 konvertering enzyme; angiotensin og angiotensinreceptor blokkere er to legemidler som senker blodtrykket og beskytter nyrer fra ytterligere skade.

Behandling for retrograd Ejakulation

L’retrograde Ejakulasjon trenger ikke å bli behandlet med mindre du vil generere et barn eller tørre orgasmer irritere deg. Legen kan behandle denne tilstanden med narkotika godkjent for bruk for andre forhold, men som også lukker blærens nakke, slik at sperma ikke kan komme inn i blæren.

L’Bruk av etiketten til følgende stoffer kan bidra til å behandle denne tilstanden:

 • Bromfeniramin
 • Klorfeniramin (klor-trimeton allergi 12 timer, klorphen sr)
 • Efedrin
 • Imipramin (Tofranil)
 • Phenylefrin (4 gatene Nasal, Neo-Sinephrine, Neo-Sinephrina Mild, Neo-Synephrine Ekstra styrke)
 • Pseudoefedrina (Congestion Sudafed, Nexafed, Zephrex-D)

& # 8220; bruk av off-label-stoffer & # 8221; Det betyr at et stoff som er godkjent av FDA for en hensikt, brukes til et annet formål som ikke er godkjent. Imidlertid kan en lege fortsatt bruke stoffet til dette formålet.

Dette skyldes at FDA regulerer tester og stoffene, men ikke hvordan legene bruker narkotika til å behandle sine pasienter. Slik at legen din kan foreskrive et stoff som du anser det bedre for din omsorg.

Hva er perspektivet?

L’Skummende urin kan ikke være et problem hvis det oppstår nå og da. Hvis det fortsetter, kan det være et tegn på at du har en nyreskade. Vanligvis ser dette symptomet sent i nyresykdom, så umiddelbar behandling er viktig.

Sjeldnere, det kan være et retrograd ejakulasjonsskilt hvis du er en mann, eller det kan være en effekt av et stoff du tar. Behandle tilstanden eller avbryte stoffet som årsaken skal stoppe dannelsen av skummet.

Mesteparten av tiden, # 8217; Skumig urin er ingenting å bekymre seg for. Ofte kan du lindre den skummende urinen, bare å drikke mer vann.

Men kontakt legen din om:

 • L’Skummende urin forsvinner ikke innen få dager
 • Du har også symptomer som hevelse, kvalme, oppkast, tap av appetitt og tretthet
 • Din urin er også uklar eller blødning
 • Hvis du er en mann, produserer dine orgasmer liten eller ingen væske eller forsøker å være gravid din kvinnelige partner i et år eller mer uten suksess