Skullfrakturer: Typer, årsaker og symptomer

En skallen fraktur er noen brudd på kranialbenet, også kjent som en skalle. Det er mange typer skallefrakturer, men bare en hovedårsak: en innvirkning eller en hit på hodet sterkt nok til å bryte beinet. En hjerneskade kan også følge frakturen, men det er ikke alltid tilfelle.

En brudd er ikke alltid lett å se. Men symptomer som kan indikere en brudd inkluderer:

 • hevelse og ømhet rundt’# 8217 område; påvirkning
 • Liv i ansiktet
 • blødning fra nesebor eller ører

Behandlingen avhenger av alvorlighetsgraden av frakturen. Smertestillende midler kan være den eneste nødvendige behandlingen i små brudd, mens nevrokirurgi kan bli bedt om mer alvorlige skader.

Typer av skallen frakturer

Den type skallen fraktur avhenger av styrken av skuddet, fra skallens posisjon og formen på # 8217; objektet som påvirker hodet.

Det er mer sannsynlig at et mer spiss gjenstand trenger i skallen med hensyn til en hard og avfaset overflate, som bakken. Ulike typer frakturer fører til forskjellige nivåer av skade og traumer. Se på et skallen kroppskart.

Lukket brudd

Med en lukket brudd, også kalt enkel brudd, er huden som dekker bruddområdet ikke ødelagt eller kuttet.

Åpen fraktur

Også kjent som en sammensatt fraktur, oppstår en åpen brudd når huden er ødelagt og beinet kommer fram.

Deprimert regning

Dette refererer til en brudd som bringer tilbake eller utvider skallen i hjernehulen.

Basal fraktur

En basal fraktur oppstår i skallen gulvet: områder rundt øynene, ører, nese eller øvre del, i nærheten av ryggraden.

Andre typer

I tillegg til de ovennevnte typene kan brudd også klassifiseres som:

 • Lineær (i rett linje)
 • Sminuzed (delt inn i tre eller flere seksjoner)

Årsaker til skallen frakturer

En skallenfraktur oppstår når en sterk sterk kraft for å bryte beinet treffer skallen. Enhver type innvirkning på hodet kan forårsake en skallen fraktur. Dette inkluderer å bli påvirket med et objekt, fallende og treffende jord, skade hodet i en ulykke D’bil eller annen type traumer. Kontakt lege hvis du har symptomer på hodeskader.

Symptomer på skallen frakturer

I noen tilfeller, som i en åpen eller deprimert brudd, kan det være lett å se at skallen er ødelagt. Noen ganger er brudd ikke åpenbart.

Alvorlige symptomer på en skallen fraktur inkluderer:

 • Blødning fra såret forårsaket av traumer, nær posisjonen til traumer eller rundt øynene, ører og nese
 • blåmerker rundt traumernettstedet, under øynene i en status kjent som vaskebjørn øyne eller bak ørene som i tegn på en kamp
 • Sterk smerte på traumernettstedet
 • Hevelse på traumernettstedet
 • rødhet eller varme på traumernettstedet

Mindre alvorlige symptomer, eller de som kanskje ikke synes nødvendigvis knyttet til en skallenfraktur, kan inkludere:

 • hodepine
 • kvalme
 • Han retched
 • tåkesyn
 • rastløshet
 • irritabilitet
 • Tap av balanse
 • stiv nakke
 • Elevene reagerer ikke på lys
 • forvirring
 • overdreven døsighet
 • svime av

Diagnose av skallen frakturer

En lege kan være i stand til å diagnostisere en brudd ved å bare utføre en fysisk undersøkelse av hodet. Det er imidlertid nyttig å diagnostisere den nøyaktige mengden av skaden. Dette krever mer spesifikke diagnostiske verktøy.

Legene kan bruke ulike bildebehandlingstester for å få et «8217; klarere bilde av typen brudd du har og hvor mye det strekker seg. X-stråler, TCS og magnetiske resonanser er typiske metoder for kroppsavbildning og kan hjelpe legen din diagnostisere skallen frakturer.

En røntgenstråle gir en’# 8217; bein. En magnetisk resonans kjøper et mykt bein og vevsbilde. Dette gjør at legen kan se både brudd på skallen og hjernen.

Det vanligste verktøyet som brukes er en tac eller en tac. Denne testen gir vanligvis L’Clearer bilde av brudd og eventuelle skader på hjernen fordi den produserer en’3-D-bilde.

Behandle skallen frakturer

Skullfrakturer styres ikke akkurat som andre beinfrakturer. Behandlingen vil avhenge av forskjellige faktorer. Legen vil ta hensyn til din alder, helse og medisinsk historie, samt typen brudd, dens alvorlighetsgrad og eventuelle resulterende hjerneskade.

De fleste av frakturene i skallen er ikke så smertefullt og skallen vil helbrede alene i de fleste av disse sakene. I noen tilfeller, som i frakturene i basalskallen, kan stoffet for å håndtere smerte være alt du trenger. Selv om narkotika noen ganger trengs, trenger de fleste med en skallefraktur bare benklignende stoffer som paracetamol (Tylenol) for et kort kurs.

Kjøp Tylenol produkter.

Imidlertid kan en basal fraktur kreve kirurgi hvis det forårsaker et overdreven tap av cerebrospinal væske (væsken som forårsaker og omgir hjernen og ryggmargen) fra nesen og ørene.

Kirurgi er oftere en behandlingssyklus som kreves for deprimerte skallefrakturer hvis depresjon er ganske alvorlig. Dette skyldes at frakturene i den deprimerte skallen har større problemer med å helbrede.

Deprimerte skallefrakturer kan ikke bare forårsake estetiske problemer, men også potensielle ytterligere hjerneskade dersom brudd ikke er korrigert. Kirurgi kan også være nødvendig hvis depresjonen utøver press på hjernen eller hvis C & # 8217, er et tap av cerebrospinalvæske.

Utsikter for skallen frakturer

Samlet helbreder de fleste av skallen frakturene alene og krever ikke kirurgi til det er skader assosiert med andre strukturer som hjernen. De våkner over tid, vanligvis i seks uker.

Imidlertid, under visse omstendigheter, som beskrevet ovenfor, er det karakteristika av frakturen selv eller tilhørende lesjoner som kan kreve kirurgi for å sikre at de helbreder.

Hindre hodeskalle frakturer

Skullfrakturer kan ofte forhindres. Bruk en beskyttende hodeplagg når du går på sykkel eller øve andre idretter der hodeskader er mulige, for eksempel fotball og fjellklatring, kan hindre en brudd på skallen.

Kjøp Hjelmer.