Skråt livmoderhals: Årsaker, symptomer, helseproblemer og behandling

En kvinne på 5 har livmoderhals og # 8217; livmor (livmor) vipper til ryggraden i stedet for å sitte i vertikal stilling eller lene seg litt fremover på bunnen av # 8217; magen. Legene kaller ham A & # 8220; Tilted Uterus & # 8221; O & # 8220; Retracted uterus & # 8221;.

Mesteparten av tiden, forårsaker en skrå uterus ikke helseproblemer, fruktbarhet eller graviditet. Faktisk er det så vanlig at det regnes som en fil Normal variasjon.

I svært sjeldne tilfeller kan imidlertid et vippet livmor resultere i helserisiko, så det er en god ide å snakke med legen din.

Fortsett å lese for å finne ut hvordan en vippet livmor kan påvirke din helse, fruktbarhet og graviditet.

Terminologisk kontroll

Begrepet & # 8220; tilbøyelig livmoderhals & # 8221; Det er ikke vanlig brukt i medisin. De fleste leger refererer til en livmorhals tilbøyelig som en & # 8220; vippet uterus & # 8221; O & # 8220; Retracted uterus & # 8221;.

COS’er en vippet livmor?

Cervice er den delen av livmoren av skjeden. Hvis du tenker på den pæreformede livmoren, er livmorhalsen den smale enden av pæren. Når det ikke er gravid, er livmoren ca. 4 centimeter lang, selv om den nøyaktige lengden varierer fra person til person og under graviditet.

L’Nedre ende av livmorhalsen kommer ned i skjeden. Når livmoren er vippet, kan den også vippe livmorhalsen.

Hva å vanligvis forårsaker en vippet livmor?

Noen mennesker er født med en tilbøyelig livmor. Noen ganger strekker graviditeten ligamenter som støtter livmor, slik at den kan endre posisjonen i kroppen. Noen helsemessige forhold kan også føre til dannelsen av arrvev som drar livmoren, endrer orienteringen.

Endometriose, fibroids og Bekkenet inflammatorisk sykdom kan forårsake arr som forandrer formen og posisjonen til livmoren;.

Hva er symptomene på en skrå uterus?

For mange kvinner, har ikke å ha en skrånende eller retrovet livmor ikke noe symptomer. For andre, # 8217; hjørne av livmoren kan å forårsake:

 • smertefulle perioder
 • Smertefull sex (disparunia)
 • Blærens inkontinens
 • Problemer med å sette interne absorbenter

Som en vippet livmor er diagnostisert?

Legen kan diagnostisere denne tilstanden med en normal bekkenundersøkelse. Under eksamenen stiller legen to fingre på innsiden av skjeden din og deretter trykker forsiktig på underlivet og i ideen til livmoren din.

Du kan også se et tilbaketrukket livmor med en ultralyd eller magnetisk resonans.

En skrå uterus kan påvirke din evne til å bli gravid?

En gang trodde legene at det ville vært vanskeligere å bli gravid om hjørnet av livmorhalsen eller # 8217; livmor gjort vanskeligere for en spermatozon som nådde et egg. Nå, leger Tenk at en vippet livmor ikke vil hindre deg i å bli gravid.

Hvis du har fruktbarhetsproblemer, er det mulig at en underliggende medisinsk tilstand som Fibroids, endometriose, eller Bekkenet inflammatorisk sykdom Det gjør gravid til å være vanskeligere, i stedet for en oppbevarings livmor.

En skrå uterus kan påvirke graviditeten din?

Mesteparten av tiden, en retensjon uterus forstørrer og utvider normalt under graviditet og den første orienteringen forårsaker ingen problemer under graviditet eller fødsel.

Svært sjeldent tilstand: Uterinfanger

I svært sjeldne tilfeller kan omtrent 1 av 3000 graviditeter, en alvorlig tilbaketrukket livmor føre til en kallesituasjon livmorhjelp, som oppstår når interne arr på grunn av kirurgi eller medisinsk tilstand binder livmoren til andre deler av bassenget. Disse interne arrene kalles adhesjoner.

Som uterus livmoren vokser, hindrer adhesjonene ham i å utvide seg mot den høye, og tar den på bunnen av bassenget. Symptomer på’uterinfanger kan være vanskelig å gjenkjenne og vanligvis ikke manifestere seg før etter første kvartal.

Symptomer på’uterinfanger

Symptomer på’uterinfanger inkluderer vanligvis:

 • Vedvarende bekken smerte
 • trykk i nedre rygg eller i nærheten av endetarmen
 • forverring av forstoppelse
 • urininkontinens
 • urinretensjon

Komplikasjoner på Ytterine Incarcation

Hvis du finner disse symptomene, er det viktig å snakke med en lege. En fengslet livmor kan forårsake begrenset vekst, spontan abort, uterin pause eller tidlig fødsel. Tilstanden kan også skade nyrene eller blæren.

Diagnose av’uterinfanger

Legen kan diagnostisere en fengslet livmor med en bekkeneksamen, en ultralyd eller magnetisk resonans.

Behandling av livmoren; uterinen fengsling

De fleste av Vouchets, L’uterinfanger kan være behandlet med suksess. Hvis livmoren din er fengslet før du er 20 uker gravid, kan legen din foreskrive knærøvelser til brystet for å hjelpe deg med å frigjøre eller reposisjonere livmor.

Hvis øvelsene ikke korrigerer det, kan en lege ofte rotere manuelt livmoren for å frigjøre den. I noen tilfeller vil laparoskopi eller laparotomi svare til tilstanden.

En vippet livmor kan forårsake smertefullt sex?

Fordi en vippet livmor kan modifisere hjørnet av livmorhalsen i skjeden, har noen kvinner smerte under dyp eller energisk sex.

En av de vanskeligste tingene enn smertefullt sex er følelsen av isolasjon mange kvinner høre om de ikke kan diskutere det med noen de stoler på.

Hvis sex er smertefullt for deg, er det viktig å snakke med partneren din og legen din. En lege kan evaluere situasjonen din og anbefaler behandlingsalternativer som kan fungere for deg.

Det er andre helseproblemer forårsaket av et vippet livmor?

Smertefulle perioder

En skrå uterus er forbundet med mer smertefulle perioder.

TIL 2013 studie Han målte graden av flexion i 181 kvinner som hadde en betydelig smerte i perioder og fant at mer livmor var tilbøyelig, jo mer smertefulle var deres perioder.

Forskere tror at når livmoren er sterkt vinklet, kan den lukke blodbanen fra # 8217; livmor på livmorhalsen. Begrense at passasjen kan bety at kroppen din må kontrakt (kramper) sterkere for å presse av menstruasjonen.

To gode nyheter her:

 • Livmoren din kan endres med alderen eller etter en graviditet, som kan endre sin posisjon i kroppen din og redusere kramper.
 • Hvis periodene dine er smertefulle, er det enkle ting du kan gjøre hjemme som har vært effektive for å lindre smerte for mange kvinner.
 • Vanskelighetsgrad å sette inn interiørabsorberende eller menstruasjonskopper

  En skrå uterus kan også gjøre mer ubeleilig til å sette inn en buffer eller en menstruasjonskopp.

  Hvis du har problemer med å sette en pute, prøv en annen kroppsstilling. Hvis du sitter normalt på toalettet, kan du være med en fot på kanten av karet eller bøye knærne slik at du tar en hekkposisjon.

  Du kan også prøve en menstruasjonsplate, som du legger på baksiden av skjeden, slik at den dekker livmorhalsen. Noen kvinner finner de mest komfortable diskene i menstruasjonskopper eller interiørabsorberende.

  Slik bryr du deg om en vippet livmor?

  Hvis du finner irriterende symptomer, er det en god ide å snakke med en lege. Behandlinger er tilgjengelige for å rette opp hjørnet av livmoren din. En lege kan foreskrive:

  • Kne-til-bryst øvelser for å plassere livmoren
  • Øvelser for bekkenbunnen for å styrke musklene som holder i posisjon l & # 8217;
  • en pestery av plast eller silikon i form av en ring for å støtte livmoren
  • Uterin suspensjon kirurgi
  • Uterin løfteoperasjon

  Main takeaways

  Å ha en livmorhals eller livmor som vipper tilbake til ryggraden, er en normal variasjon av livmorposisjonen i bassenget. Mesteparten av tiden har kvinner med en opp-ned livmor ikke noe symptom.

  En skrå uterus burde ikke ha noen innvirkning på evnen til å bli gravid eller føde. For noen kvinner kan en skrå uterus forårsake mer smertefulle perioder, ubehag under kjønn og problemer med å sette inn interiørabsorbenter.

  I et svært begrenset antall tilfeller kan en reversert livmor forårsaket av arr føre til en alvorlig komplikasjon av graviditet som kalles fengslede livmor, som vanligvis kan behandles hvis det er diagnostisert nok snart.

  Hvis livmoren din er tilbøyelig og deg caus du forårsaker deg, kan legen din kreve øvelser, en støtteenhet eller kirurgisk prosedyre for å rette opp hjørnet av symptomene og lindre symptomene.