Skreddersydd Bursitt: Behandling, årsaker, forebygging og mer

COS’er l’skreddersydd valgus max?

L’Alfo verdt en skredder, også kalt bunette, er en bony nodule som danner langs siden av lillefingeren. Det skjer når den femte metatarsalbenet forstørrer eller beveger seg mot utsiden. Den femte metatarsus er L’lavere bein av lillefingeren. L’Maksimal anstendig kan være smertefull, spesielt hvis du gni mot skoen.

L’en skreddersydd verdi som er verdig til en skredder, ligner en alfo normal valgus, men i en annen posisjon. Typiske Boersitter Grow All’innsiden av foten under L & # 8217;. Skredderen bursites vokser alle «8217; utenfor foten på bunnen av den lillefingeren.

Skreddersydd Borses er ikke vanlige som vanlige bursites. I en studere Presentert på årsmøtet i American College of Rheumatology, undersøkte forskerne deltakerne med fotforstyrrelser. Bare 4% av befolkningen i studioet hadde L’stor tå verdig til skredder mens 39% hadde den vanlige valgus Hallux.

Symptomer

L’En skreddersyddelse er en skreddersydd, er en hovent fremspring alt’utvendig av din lillefinger. L’bump kunne begynne liten, men bli større med tiden. Det kan også være rødt og smertefullt. L’bigux kan bli mer hovent og smertefull når du gni mot skoen.

Du kan få denne typen verdig verdt på en eller begge føttene. L’Maksimal clearance på en fot kan være verre enn det på # 8217; andre fot.

Våre initiativer

Du kan kontrakt denne typen bigness som bærer lite passende sko, som tette sko med høye hæler. Det er mer sannsynlig at du får L’Alfo Valgo da skreddersydd hvis du arvet et strukturelt problem til foreldrene dine. Dette problemet kan skyldes det faktum at den lillefingerbenet er i en unormal stilling, eller at beinet på beinet er forstørret, noe som gjør beinet på & # 8217;.

Andre årsaker inkluderer:

  • en fot som lener seg mot utsiden (spilt fot)
  • løse leddbånd i foten
  • Femte metatarbenet lavere enn normalt
  • Smale kalvemuskler

L’en skreddersydd verdi som er verdsatt, begynner når du er ung og gradvis forverres over tid. Når du kommer til 40 år, kan jeg være smertefullt.

Visste du?

L’Tailors verdi Valgus tok navnet for hundrevis av år siden, da skredderne satt fra bena krysset med de ytre kantene på føttene presset mot jorden. Når den lille fingeren til en skredderen gnidd mot jorda, ble det dannet en fremspring ved fingården av fingeren.

Hvordan det er diagnostisert

En podiater bør kunne diagnostisere skreddersydde Echgood, bare ser på foten din. En røntgenstråle kan vise problemer med beinet på din lillefinger.

Hvordan behandle det hjemme

Noen enkle endringer kan bidra til å lindre smerten på # 8217; verdt en skreddersydd verdi, selv om de ikke eliminerer fremspringelsen. Prøv disse rettsmidler:

  • Sett en silikonpute for skredderseksten for å lindre smerte og forhindre at skroget gni mot skoen din.
  • Bruk sko som er fleksible og med et bredt tips. Unngå å bruke smale og skarpe sko og høye hæler.
  • Hold isen på foten i 5-10 minutter opp til 3 ganger om dagen.
  • Ta ikke-steroid antiinflammatoriske stoffer (fans) som ibuprofen (Advil, Motrin) for å redusere hevelse og lindre smerte.
  • Strekk kalvene to ganger om dagen. Hold deg foran en vegg med tær som vender mot veggen. Ta et skritt tilbake med benet bekymret for å strekke kalven. Hold posisjonen i 30-60 sekunder.

Andre behandlingsalternativer

Når domicilianske behandlinger ikke lindrer legen, kan legen foreskrive injeksjoner av et kortikosteroid rundt den lillefingeren artikulasjon. Kortikosteroider bidrar til å redusere hevelse. Legen kan også gi deg en skreddersydd skoinnsats for å pute på plikten og forebygge smerte.

Hvis smerten og hevelsen ikke forsvinner, eller hvis du ikke kan bruke vanlige sko fordi skreddersynet er blitt så stor, kan kirurgi være et alternativ for «8217. Bunette kirurgi er en poliklinisk prosedyre, så kom hjem samme dag på dagen i & # 8217;.

Kirurgen vil gi deg anestesi for å hindre smerte, og så vil den rode stoffet som stikker ut. Kirurgen din kan også fjerne en del av den lille fingerbenet for å rette den. Denne prosedyren kalles osteotomi. L’beinet vil bli holdt på plass med en skrue, en plakett eller et stykke ståltråd.

Utvinningsforventninger

Etter bunetteoperasjonen er det nødvendig å holde vekten vekk fra hitfoten. Du kan bruke krykker eller en walker for å hjelpe deg med å flytte. Du må kanskje ha en splint eller en oppstart i 3-12 uker for å beskytte foten din mens du helbreder. Du må være hjemme fra jobb i noen uker, spesielt hvis arbeidet ditt har mye å gå.

Ikke-kirurgiske behandlinger kan ofte løse symptomer på’Valgo Alluce innen 3-6 måneder. Med kirurgi kan komplett utvinning ta opptil tre måneder. Hevelsen av fingerfotten kan ta opptil et år å gå helt ned.

Gjør øvelser for føtter og ankler etter operasjonen, kan bidra til å holde leddene fleksible under helbredelse. Fysioterapi kan også være nødvendig. Prøv disse øvelsene for føttene dine for å styrke foten din.

Outlook

Kirurgi løser vellykket L’85 prosent vær. Noen ganger # 8217; en skreddersydd verdi verdt kan komme tilbake etter operasjonen;. Bruk stramme sko etter kirurgisk inngrep gjør retur av & # 8217 mer sannsynlig;.

Hvordan å hindre skreddersydden Valgus

For å unngå skreddersydd til skredderen, bruk alltid romslige og fleksible sko med et bredt tips. Unngå smale og spisse sko som strammer tærne. Hver gang du kjøper nye sko, målt for å sikre at de er romslige nok til føttene dine.