Skrapet kne: Behandling og infeksjon

Beskrivelse

De riperte knærne er en vanlig lesjon, men de er også relativt enkle å behandle. De riperte knærne oppstår vanligvis når du faller eller gni kneet mot en grov overflate. Det er ofte ikke en alvorlig skade og kan vanligvis behandles hjemme.

Det er imidlertid noen forholdsregler å ta slik at et skrapt kne ikke er smittet. Fortsett å lese for å lære å behandle et riper på kneet trygt.

Hva å gjøre når du riper på kneet

Enten du klør kneet for å tråkke på fortauet eller falle fra en sykkel, her er hvordan du skal behandle den hjemme:

 • Vask hendene. Germs kan enkelt spre seg. Vask hendene dine eller sørg for at personen som tar vare på hendene dine. Dette vil bidra til å unngå muligheten for infeksjon.
 • Stopp blødning. En skrape blø vanligvis ikke rikelig. Men hvis såret ikke har stoppet blødning, bruk et rent stoff eller gasbind for å trene trykk på grunnen til den slutter å bløde.
 • Vask scratch. Vask skrapet forsiktig med vann. Bruk en ikke-irriterende såpe for å vaske rundt såret. Ikke bruk hydrogenperoksid. Kan irritere såret.
 • Fjern rusk. Ofte inneholder en ripe rusk som smuss, sand, grus eller pulver. Hvis riperen din har rusk, kan du prøve å fjerne den. Du kan gjøre det med en ren klut eller en steril tweezer.
 • Påfør en antibiotikum pomade. Etter å ha fjernet noen rusk fra såret, skyll kneet med vann, tørk forsiktig såret med en ren klut og påfør en antibiotisk salve. Eksempler er Neosportin og Bacitracina. Du kan kjøpe dem i apotek og i mange supermarkeder.
 • Påfør en bandasje. Bruk en ren non-stick bandasje for å dekke såret. Pass på at du ofte endrer bandasjen og vask forsiktig det skrællede kneet hver dag.
 • Sjekk infeksjonen. Når du endrer bandasjen, må du kontrollere at du kontrollerer tilstedeværelsen av tegn på infeksjon. Hvis huden rundt såret forblir rødt og betent og såret er varmt til berøring eller har en lukt, kan du ha en infeksjon på 8217, og du bør konsultere legen din.
 • Hvordan min riperete kne vil helbrede?

  En liten ripe på huden vil helbrede fra bunnen til den høye. Kroppscellene vil begynne å reparere den skadede huden nærmest den indre kroppen. Den sentrale delen av såret vil begynne å virke gult under helbredelse. Dette er normalt og et godt tegn på hudvekst.

  En stor ripe som fjerner hele huden, vil helbrede fra # 8217; eksteriør mot interiøret. Grensene til såret vil begynne å helbrede før halvparten.

  En skorpe er ofte dannet. En skorpe er en god ting, siden det beskytter såret mot bakterier. Avstå fra å samle den. Dette kan forårsake en infeksjon og blødning på 8217; ikke nødvendig.

  Infiserte riper kne tegn

  Scratch har potensial til å bli smittet. Fortsett å overvåke riper for infeksjonen mens du helbreder. Hvis du oppdager tegn på infeksjon, kontakt legen din så snart som mulig.

  Tegn på infeksjon kan inkludere:

  • Gul eller grønn drenering fra såret
  • forverring av rødheten i nærheten av såret
  • hevelse eller smerte
  • Røde striper rundt og lesjonsområdet
  • Varme som utstråler fra såret

  Outlook

  Selv om det er smertefullt og ubeleilig, er et skrapt kne vanligvis ikke alvorlig skade. Pass på at du holder såret rent og bruk en antibiotisk salve. Hold det avskallede kneet dekket for å unngå mulighet for at skittent eller annet rusk kommer i kontakt med såret under helbredelsesprosessen.

  Hvis symptomer på infeksjon oppstår, kontakt legen din for å hindre den verste ripe.