Skorpe på penis: årsaker, bilder, når du søker hjelp

Hver gang kroppens hud bryter, rusetter blodplater til nettstedet for å danne en blodpropp og begrense blodtap. Denne blodproppen kan herdes i en skorpe, som fungerer som et beskyttende lag på overflaten av huden og tillater dannelsen av nye hudceller under den.

Når en skorpe dannes på et riper, forstår du at det er en del av helbredelsesprosessen. Når en skorpe vises på penis, kan det være en «8217; mye mer forvirrende og kanskje alarmerende opplevelse.

Det er flere grunner til at en skorpe kan danne seg på penis. Det kan være et tegn på en vanlig hudtilstand, som psoriasis. Eller det kan være et mer alvorlig symptom på en Seksuell overføringsinfeksjon (STI).

Se på bildene og oppdag de mulige årsakene til en skorpe på penis, samt behandlings- og forebyggingsalternativene.

Hudforhold som kan forårsake penis skorper

En skorpe kunne danne på penis fordi du har en tilstand av huden som forårsaker dannelsen av blærer, utslett eller skorper hvor som helst i kroppen din. Uten tvil kan et hudproblem som dannes på penis kan være mer smertefulle enn andre områder.

En hudtilstand som påvirker penis kan kreve en annen behandling enn det som brukes til det samme problemet som påvirker en mindre følsom del av kroppen.

Noen vanlige hudproblemer som kan påvirke penis inkluderer:

Psoriasis

Psoriasis er en hudtilstand som er preget av en unormalt rask hudsyklus. Nye hudceller produseres raskere enn nødvendig, noe som resulterer i akkumulering av døde celler på overflaten. Disse områdene kan virke flekker eller tørre og squamous skorpe.

Siden penishuden er så følsom, kan behandlingen av genitalpsoriasis være mer komplisert enn behandlingen av psoriasis på andre deler av kroppen.

Noen aktuelle stoffer kan bidra til å redusere produksjonen av hudceller og lindre smerte og kløe som ofte følger med psoriasis. Selv lave doser av fototerapi med ultrafiolett B (UVB) kan være effektiv.

Smittsom mollusk

Utløst av et virus, vises den smittsomme mollusk som hvite fremspringene på huden. Dossi kan vises hvor som helst, inkludert penis. Samle dem kan forårsake dannelsen av en skorpe og lettere diffusjonen av # 8217; infeksjon.

Hud hudkontakt med noen som har viruset, kan føre til smittsom mollusk, samt kontakt med håndklær eller andre overflater som inneholder viruset.

Allergi

Skorpene eller tørr huden på penis kan også utlede fra allergier mot et nytt vaskemiddel, på latex på kondom eller noen av de mange allergenene. I tillegg til tørr hud, kan du også prøve brysttåring og overbelastning.

Hvis årsaken er latex, tester uten latex kondomer, som silikon eller polyuretan.

Bilder av vanlige hudforhold som kan påvirke penis

Jeg har en STI?

Ikke alle seksuelt overførbare sykdommer forårsaker sår eller andre åpenbare endringer i penis. Men støt, sår, utslett og skorpe er blant de vanlige tegnene på en seksuell overføringssykdom (STD) & # 8211; En vanlig, men mindre nøyaktig begrep, for TSI.

For å hjelpe til med å identifisere hvilke, hvis det er til stede, kan det ha utviklet seg, er det nyttig å forstå at det ser ut til å ha skorpen og hvilke andre symptomer som kan være tilstede.

Her er en runde av noen av de vanligste seksuelt overførbare sykdommene som kan forårsake penis skorper.

Kjønnsherpes

Når symptomene på # 8217; genital herpes begynner å vises & # 8211; fra to dager til to uker etter virus show & # 8211; Vanligvis er de i form av små fremspring eller blærer på penis.

Blærene kan snart bli eksklusive eller bløt sår og deretter danner skorper mens sårhjelper helbrede.

Disse samme symptomene kan også utvikle andre steder i # 8217; kjønnsområdet og være ledsaget av smerte og kløe.

L’Herpes Genital bryr seg ikke, men antivirale stoffer kan bidra til å kontrollere symptomene. To vanlige foreskrevne stoffer er L’Aciclovir (Zovirax) og Valaciclovir (Valtrex).

Kjønnsvorter

Human Papillomavirus (HPV) er et virus som forårsaker kjønnsvorter. Du kan imidlertid ha en infeksjon på 8217; ikke utvikle kjønnsvorter.

I noen tilfeller er kjønnsvorter bare synlige. Du kan også ha større kjøttproterninger opp og rundt din penis.

Genitalvorter kan være pruriginøse, men de er vanligvis indolor. Skrape dem kan forårsake skorpe som danner og forlenger helbredelsesprosessen.

Kroppens immunsystem kan bekjempe infeksjonen, så vorter kan forsvinne uten behandling. Ellers kan legen foreskrive en aktuell krem ​​eller salve som er spesielt opprettet for kjønnsvorter.

Du bør ikke bruke produkter for fjerning av benkvorter på penis.

De siste feriestedbehandlingene inkluderer kryoterapi (vorter frysing) og kirurgi.

Syfilis

Syphilis kan være en farlig sykdom for livet hvis det ikke er diagnostisert og behandlet tilstrekkelig. Denne bakterielle infeksjonen kan forårsake dannelsen av en eller flere sår på penis.

Denne pesten, kalt Chancre, er vanligvis smertefri og kan gå ubemerket. Det kan snart danne en skorpe på pesten og kunne forsvinne innen få uker, selv uten antibiotikabehandling.

Men med infeksjonen fremdeles tilstede, en’utslett kan utvikle på kofferten og deretter slå resten av kroppen. Akkompagnement symptomer inkluderer tretthet, muskelsmerter og forstørrelse av lymfeknuter.

Syfilis er lett å behandle i sine tidlige stadier. Det er ofte tilstrekkelig A’# 8217 injeksjon; penicillin antibiotika. Men hvis infeksjonen vedvarer i over et år, kan ytterligere injeksjoner være nødvendige.

ChanceCroid

ChanceCroid er en «8217; annen bakteriell infeksjon som vanligvis overføres gjennom seksuell kontakt. Kan forårsake et ulcer og deretter dannelsen av en skorpe over eller i nærheten av penis. Disse sårene kan være ganske smertefulle.

Lymfeknuter alle’inguine kan også bli hovent og vondt på en eller begge sider.

Antibiotika er generelt effektive i behandlingen av kreft. I de mest alvorlige tilfellene kan imidlertid et arr forbli.

Venus Lymfogranulom

Venereo Lymfogranulom er forårsaket av en type klamydia, en vanlig bakteriell infeksjon med seksuell overføring. Det første symptomet er vanligvis en eller flere sår på penis som kan være indolor. Sårene kan danne seg selv om du blir smittsom.

De kan følge hevelse og smerte i de nærliggende lymfeknuter.

Antibiotika, som tetracyklin, er vanligvis tilstrekkelig til å behandle tilstanden og hindre deg i å overføre viruset til andre.

Når jeg skal søke hjelp?

Utseendet på fremspring, skorper eller andre endringer på penishuden bør be et besøk til en lege eller en annen helsepersonell.

Det kan bli rådet til å konsultere en hudlege, en urolog eller en spesialist i smittsomme sykdommer hvis det ser ut til at en infeksjon har utløste dine symptomer.

I noen tilfeller kan en liten prøve av stoff fra en fremspring eller en skorpe sendes til et laboratorium for analysen. Resultatene kan bekrefte en diagnose.

Hvis skorpene eller sårene er smertefulle eller hvis du vet smerte og hevelse i lymfeknuter i nærheten av inguine, se etter en medisinsk vurdering så snart som mulig. Du vil kanskje besøke et nødrom eller et presserende omsorgssenter.

Hvis du er foreskrevet et antibiotikum eller antiviral farmakologisk terapi, kan du fortsatt være smittsom under legemiddelinntaket. Pass på at du diskuterer med legen din når du er sikker på at du skal gjenoppta den seksuelle aktiviteten.

Forslag til forebygging

For å forhindre en TSI, bør du og din seksuelle partner bli screenet for potensielle infeksjoner av en helsepersonell. Husk at en tilstand som syfilis kan forbli sovende uten åpenbare symptomer i årevis.

Vanlig ist screening er en god ide for alle seksuelt aktive, spesielt for de med en ny partner eller flere partnere.

Iført kondom under vaginal og analsex kan gi effektiv beskyttelse mot mange seksuelt overførbare sykdommer.

Dental dammer kan også gi beskyttelse under oralsex.

Husk imidlertid at enhver type hudkontakt med noen som har en betingelse for smittsom hud, kan sette deg i fare.

Selv god personlig hygiene er viktig. I tillegg til å ta en dusj regelmessig og ha på seg rent undertøy, bør du også unngå å dele håndklær med andre som kunne ha en smittsom hudtilstand.

L & # 8217;

Det er mange grunner til at en skorpe kan danne seg på penis. Men siden mange forhold gir lignende symptomer, er det viktig å få en korrekt diagnose så snart som mulig.

Noen av forholdene som forårsaker en skorpe på penis kan føre til veldig alvorlig helse og kan være smittsom.

Enten det er en flekk eller mer godartet tilstand, tilbyr tidlig diagnose og behandling deg flere helbredende muligheter med mindre helsekomplikasjoner.

Tidlig behandling bidrar til å forhindre spredning av smittsomme infeksjoner.