Skorpe på ansiktet: årsaker, symptomer og behandling

Beskrivelse

Har du noen gang lagt merke til et mørkt og grovt sted på ansiktet etter å ha spratt en kvise eller kutte den? Mest sannsynlig er det en skorpe. Er en & # 8220; crust & # 8221; eller beskyttende stoff som danner på et sår under helbredelse.

Når du skraper eller bryter huden din hvor som helst i kroppen din, begynner blodplaten å bli med for å danne en blodpropp. Denne blodproppen forhindrer blod eller andre væsker å unnslippe fra såret. Når blodplate koaguleringen har tørket, vil den herding danne en skorpe.

Skorpene, spesielt i ansiktet, er ment å beskytte såret mot bakterier og andre skadelige bakterier, slik at tiden for helbredelse.

Noen ganger kan skorpe ta mer enn noen få uker for å helbrede helt. I noen tilfeller kan de legge igjen et arr.

Skare kan være forbundet med andre symptomer, inkludert:

 • Kløe i det berørte området
 • smerte
 • Sår nedlasting
 • blødning
 • kriblende følelse

Hva forårsaker skorpe på ansiktet?

Skorpene er forsvaret av kroppen din mot bakterier, bakterier og blodlekkasje. Jeg er også et helbredende tegn. Mens riper og kutt er vanlige årsaker til skorpe på kroppen, kan de også bidra til dannelsen av skorpe på ansiktet.

Andre potensielle årsaker til ansiktsskare inkluderer:

 • kviser
 • Allergiske reaksjoner
 • Autoimmune lidelser
 • bakteriell infeksjon
 • vannkopper
 • Labial herpes
 • tørr hud
 • eksem
 • popping pimples
 • helvetesild

Hvordan bli kvitt skorpe på ansiktet

Skorpene vil helbrede fra seg selv, men kan være nødvendig mer enn noen få uker for å gjøre det helt. Her er noen forslag til å akselerere helbredelsen av skorpe og sår på ansiktet:

Hold en skikkelig hygiene

Å holde skorpen ren når som helst er viktig. Dette forebyggende tiltaket vil bidra til å unngå ytterligere irritasjon eller infeksjon.

Hvis du må røre skorpen, sørg for at du vasker hendene dine før du gjør det. Unngå å gni eller skrape såret. Disse handlingene kan forlenge helbredelsestiden og utløse arrene.

Fuktighet

En tørr skade reduserer helbredelsesprosessen. Hold den hydratiserte skorpe for å akselerere utvinning og hindre at tilhørende symptomer, for eksempel kløe og prikking. Vurderer den daglige anvendelsen av vaselin for å opprettholde fuktighet.

Ikke samle dine skorper

For hvor attraktivt det kan være, unngå å samle inn eller skrape skorpene. Skrape såret kan avbryte den naturlige helbredelsesprosessen og forlenget helbredelse. Dette kan også forårsake infeksjoner, betennelse og arr.

Hvis prude skorpe, evaluer å bruke en fuktig eller tørr klut til å dab de interesserte området. Vær forsiktig og ikke gni skorpen. Kan utløse blødning, rødhet eller andre irriterende symptomer.

Påfør antibiotika kremer

Salver eller aktuelle kremer kan lindre kløe, smertefulle symptomer og akselerere helbredelse. Vanlige benksalver (OTC), for eksempel NeOdportin, kan påføres det aktuelle området. Påfør bare et tynt lag av salve på skorpen.

OTC-salver eller kremer som inneholder benzoylperoksid inneholder også antibakterielle egenskaper som kan hjelpe helbredelsesprosessen.

Kjøp OTC-kremer online som inneholder benzoylperoksid.

Bruk en varm pakke

Riktig helbredelse innebærer hudregenerering. L’Påføring av en varmpakke på såret kan utløse hudregenerering og blodstrøm. Disse egenskapene kan akselerere helbredelsesprosessen, og gir også lettelse fra kløe. En varm pakke kan også bidra til å holde en «sunt fuktighet på sårstedet.

Påfør solkremet

Arrene er en vanlig skorpe bekymring, spesielt på ansiktet. Det er imidlertid kjent at det å beskytte skorpen til direkte sollys forhindrer arrdannelse og hastighet opp helbredelse for å hjelpe fade arr.

I tillegg til å hydrere skorpen, gjelder den en solkrem med en 30 eller høyere SPF for å hindre arr.

Kjøp Solar Creams Online med en 30 eller høyere SPF.

Hva er perspektivet?

Skorpene er et helbredende tegn. De er også den første forsvarslinjen for kroppen din mot bakterier og rusk. Imidlertid kan de ta dager eller uker for å helbrede seg helt. Noen skorper kan be om antibiotika eller hjemme rettsmidler for å hjelpe dem å helbrede.

Hvis du begynner å eksperimentere med en forverring av symptomene fra ansiktsskruen, eller du har spørsmål om helbredelsesprosessen, ring legen din. Kan hjelpe deg med å finne riktig behandling for deg.