Skjoldbruskkalderkalscyster: Kirurgi, behandling og symptomer

Cos’det er en skjoldbruskkalderkalk?

En skjoldbruskkalderkalscyst oppstår når skjoldbruskkjertelen, en stor halskjertel som produserer hormoner, etterlater ekstra celler bak mens de danner under utviklingen i # 8217; livmor. Disse ekstra cellene kan bli cyste.

Denne typen cyster er medfødt, noe som betyr at de er tilstede i nakken fra det øyeblikket du ble født. I noen tilfeller er cyster så små ikke å forårsake noen symptomer. Store cyster, d’en annen del, kan hindre deg i å puste eller svelge riktig, og du må kanskje fjerne dem.

Hva er symptomene på en skjoldbruskkalderkalk?

Det mest synlige symptomet på en skjoldbruskkalderkanalcyst er tilstedeværelsen av et knutepunkt i midten av forsiden av nakken mellom Pomo D’Adam og Chin. Nodulen beveger seg vanligvis når man svelger eller skyter ut språket.

Nodulen kan ikke bli tydelig inntil noen år eller senere etter fødselen. I noen tilfeller kan du ikke engang merke en nodule eller vet at cysten er der til du har en infeksjon som svulmer på cysten.

Andre vanlige symptomer på en Tireoglosso-kanalcyster inkluderer:

 • Snakker i roca stemme
 • har problemer med å puste eller svelge
 • A’åpning i nakken i nærheten av cysterene som slimet unnslipper
 • Følelse av ømhet nær området av cyster
 • Hudrødhet rundt cysterområdet

Rødhet og ømhet kan bare forekomme hvis cysten er infisert.

Hvordan denne cysten er diagnostisert?

Legen din kan være i stand til å si om du har en skjoldbruskkalderkalk-cyste som bare ser på en knutepunkt på nakken din.

Hvis legen din mistenker at du har en cyste, kan det gi deg en eller flere blodprøver eller avbildning for å lete etter cyster i halsen og bekrefte diagnosen. Blodprøver kan måle mengden stimulerende hormonskjoldbrusk (TSH) i blodet, som indikerer hvor godt skjoldbruskkjertelen fungerer.

Noen avbildningstester som kan brukes, inkluderer:

 • Ultralyd: Denne testen bruker lydbølger for å generere sanntidsbilder av cyster. Legen din eller ultralydet dekker halsen med en kald gel og bruker et verktøy som heter Transducer for å se cysten på en dataskjerm.
 • TC-skanning: Denne testen bruker røntgenstråler til å lage et’3-D-bilde av halsvev. Legen din eller teknikeren vil be deg om å ligge på et bord. Tabellen settes deretter inn i en donutformet skanner som kjøper bilder fra forskjellige retninger.
 • MR: Denne testen bruker radiobølger og et magnetfelt for å generere bilder av halevev. Som en TAC, kan du ta deg på et bord, og du vil bli stoppet. Tabellen vil bli satt inn ALLE’inne i en stor rørformet maskin i noen minutter mens bildene fra maskinen sendes til en datamaskin for visning.

Legen din kan også kjøre l’sug med tynn nål. I denne testen legger legen en nål i cysten for å trekke ut cellene som kan undersøke for å bekrefte en diagnose.

Hva forårsaker denne typen cysten?

Normalt begynner skjoldbruskkjertelen å utvikle seg i den nedre delen av språket og reiser gjennom skjoldbruskkjertelen for å ta plass i nakken, rett under strupehodet (også kjent som en vokalboks). Dermed folver Tolosso-ledningen før du Nasca.

Når ledningen ikke helt forsvinner, kan cellene i det gjenværende vev av kanalen forlate åpninger som fyller med pus, væske eller gass. Til slutt kan disse lommene full av materie bli cyste.

Hvordan kan denne typen cyste bli behandlet?

Hvis din cyste har en bakteriell eller virusinfeksjon, vil legen foreskrive antibiotika for å behandle infeksjonen.

Thyroglossal kanalkirurgi

Legen din vil trolig gi råd til kirurgi for å fjerne en cyste, spesielt hvis den ble smittet, eller du får deg til å puste eller svelge problemer. Denne typen operasjon kalles Sistrunge Proced.

Å kjøre Sistrunge-prosedyren, legen din eller kirurgen:

 • Gi deg l’generell anestesi slik at du kan sovne under hele operasjonen.
 • Lag et lite kutt på forsiden av nakken for å åpne huden og musklene over cysterene.
 • Fjern det cystiske vevet fra nakken.
 • Fjern et lite stykke fra # 8217; indre av bein-ioiden din (et bein over Pomo D’Adam som har formen på en hestesko), sammen med gjenværende stoff i skjoldbruskkjertelen.
 • Lukk muskler og stoffer rundt # 8217; bein-ioid og områdene som har blitt operert med poeng.
 • Lukk kuttet på huden med poeng.
 • Denne intervensjonen tar noen timer. Du må kanskje være på sykehuset om natten senere. Ta noen dager på jobb eller skole, og sørg for at en venn eller et familiemedlem er tilgjengelig for å ta deg hjem.

  Mens du skyter:

  • Følg alle instruksjonene Legen din gir deg å ta vare på kutting og bandasjer.
  • Gå til en oppfølgingsavtale som legen din planlegger for deg.

  Det er komplikasjoner forbundet med denne cysten?

  De fleste cyster er uskadelige og forårsaker ikke langsiktige komplikasjoner. Legen kan fortsatt råde deg til å fjerne en ufarlig cyste hvis du får deg til å føle deg ubehagelig for utseendet på nakken din.

  Cyster kan vokse igjen etter at de har blitt fullstendig fjernet, men dette skjer Mindre enn 3% av alle tilfeller. Cyste kirurgi kan også etterlate et synlig arr på nakken.

  Hvis en cyste vokser eller betar på grunn av en infeksjon på 8217, kan du ikke puste eller svelge riktig, noe som kan være potensielt skadelig. Også, hvis en cyste er infisert, kan det være nødvendig å fjerne det. Dette skjer vanligvis etter at infeksjonen ble behandlet.

  I sjeldne tilfeller kan disse cysterene bli kreftfremkallende, og det kan være nødvendig å fjerne dem umiddelbart for å forhindre spredning av kreftceller. Dette skjer i det Mindre enn 1% av alle tilfeller av cysterene i Tireoglosso-kanalen.

  L & # 8217;

  Cysterene til Tireoglosso-kanalen er generelt ufarlig. CYST Kirurgisk fjerning har et godt perspektiv: over 95 prosent av cyster De er helt helbredet etter operasjonen. Muligheten for at en returcyst er liten.

  Hvis du merker en knutepunkt rundt halsen din, kontakt legen din umiddelbart for å sikre at knutepunktet ikke er kreftfremkallende, og at eventuelle infeksjoner eller cyster for økt blir behandlet eller fjernet.