Skjoldbrusk medullær kreft: prognose, forventet levealder og overlevelse

Siden den medulære kreft i skjoldbruskkjertelen er sjelden, er du sannsynligvis ikke klar over prognosen av kreft. Heldigvis, med tidlig diagnose, er utsiktene for behandling av marrow skjoldbruskkreft.

Outlook

Ifølge en for tidlig studie, Overlevelse for Mide skjoldbruskkreft i 10 år er ca 75%.

Noen faktorer forbedrer utsiktene for midten av skjoldbruskkjertelen. Blant de viktigste er det diagnosen alder og stadium av kreft.

Yngre mennesker med diagnose av midten skjoldbruskkreft har en bedre perspektiv. Sekund Nasjonale Retningslinjer for kreftnettverk, Individer i alderen 40 eller mindre på tidspunktet for diagnosen har overlevelsesutsikter på fem og ti år på 10% og 95%. For de som er over 75, er overlevelsesutsiktene på fem og ti år 40% og 10%.

Prognosen reduseres drastisk når kreften fortsetter og sprer seg til fjerne organer. Tidlig diagnose er nøkkelen til å ha de mest positive utsiktene for skjoldbrusk medullær kreft. Her er den nyeste statistikken om prognosen knyttet til stadion:

  • Trinn 1: Prognosen er ekstremt god på dette stadiet når svulsten er mindre enn 2 centimeter bred og har ikke vokst utover skjoldbruskkjertelen. Ifølge en studere, 100% av de som har blitt diagnostisert med denne fasen, er i live etter 10 år.
  • Trinn 2: I fase 2 er svulsten mer enn 2 centimeter, men det er fortsatt i skjoldbruskkjertelen eller har spredt seg til andre vev utenfor skjoldbruskkjertelen, men ikke til lymfeknuter. Av 93 prosent av de som har blitt diagnostisert med denne fasen, er i live etter 10 år.
  • Trinn 3: Tumoren utvidet utover skjoldbrusk til de nærliggende lymfeknuter eller talekassen i trinn 3. Informasjon 71 prosent av mennesker med diagnose av midt skjoldbruskkircinom på stadion 3 levde etter 10 år.
  • Trinn 4: På dette stadiet sprer svulsten i nakkevev under huden, luftrøret, Larynx eller fjerne kroppsdeler som lungene eller beinene. L’10-årig utsikter reduserer betydelig på dette punktet: bare 21 prosent av de som har blitt diagnostisert med denne fasen, er i live etter 10 år.

Remote Metastasis

Utsiktene for de som har kreft ikke spredt utover nakken, er mye mer lovende enn folk hvis kreft har metastata. Et studio i Journal of Clinical Endocrinology og metabolisme Han oppdaget at 8217; 89% av pasientene med tumorer av like eller mindre enn 2 centimeter og uten avstand har metastase et positivt perspektiv.

Det er vanskelig å forutsi hvor raskt den medisinske skjoldbruskkjertelen medullær kreft vil utvikle seg. Selv om det ikke er behandlet når metastatiserte, kan palliative behandlinger som målrettet kjemoterapi og stråling redusere kreftveksten og forbedre livskvaliteten.

Selvfølgelig er kreften og situasjonen for alle unike. Det er viktig å jobbe med legen din for å forstå og evaluere forholdene dine og dine behov og prospekter som kommer fra det.