Skilsmisse effekter på barn: Behavioral, sosial og mer

Del på Pinterest

Separat er ikke lett. Hele romaner og popsanger ble skrevet. Og når barn er involvert, kan skilsmisse være en spesielt delikat situasjon.

Å puste. Du er på rett sted. Sannheten er at skilsmissen har innvirkning på barn, noen ganger på måter du ikke ville forvente. Men det er ikke alt skjebne og mørke.

Hvis du føler deg overveldet, husk deg selv at du gjør det som passer for deg og din familie. Fremover, gjør ditt beste for å planlegge, forstå de potensielle alarmsignalene og bli følelsesmessig tilgjengelig for barnet ditt.

Når det er sagt, går vi inn på noen måter hvor barnet ditt kan uttrykke sine følelser om separasjon.

1. De føler seg sint

Barn kan være sint på skilsmisse. Hvis du tenker på det, er det fornuftig. Hele verden endrer seg og har ikke nødvendigvis mye innspill.

Anger kan streike i alle aldre, men er spesielt tilstede i barn og skole-ungdoms ungdommer. Disse følelsene kan komme fra følelser av forlatelse eller tap av kontroll. Sinne kan også rettes mot interiøret, siden noen barn skyldes foreldrenes skilsmisse.

2. De kan trekke seg tilbake

Du kan også legge merke til at barnets sosiale sommerfugl har blitt ganske sjenert eller engstelig. De tenker nok og føler seg mye akkurat nå. De kan virke disinterested eller til og med frykt for sosiale situasjoner, for eksempel å gå ut med venner eller delta i skolehendelser.

Et lavt selvbilde er knyttet til både skilsmisse og sosial tilbaketrekking, så øker barnets tillit og indre dialog kan hjelpe ham med å komme seg ut av skallet igjen.

3. Deres karakterer kan bli påvirket

Fra et akademisk synspunkt kan barn som er i ferd med å skille seg til lavere stemmer og til og med møte en Høyest forlatelse Sammenlignet med sine jevnaldrende. Disse effektene kan allerede ses i en alder av 6 år, men kan være tydeligere når barn når 13-18 år.

Det er flere mulige årsaker til denne forbindelsen, inkludert det faktum at barn kan føle seg forsømt, deprimert eller distrahert av en økning i konflikten mellom foreldrene. Med tiden kan mindre interesse for akademikere på videregående nivå bevege seg til mindre interesse med å forbedre sin utdanning generelt.

4. De prøver separasjonsangst

Mindre barn kan vise tegn på separasjonsangst, som en økning i gråt eller vedlegg. Selvfølgelig er dette også en milepæl av utvikling som har en tendens til å starte mellom 6 og 9 måneder og løse innen 18 måneder.

Men større barn og barn kan vise tegn på separasjonsangst eller kan be om noen foreldre når de ikke er rundt.

Noen barn kan svare godt på et sammenhengende rutinemessige og visuelle verktøy, som en kalender, med besøk tydelig merket på den.

5. De små kan regressere

Små og førskolebarn i alderen 18 måneder og 6 år kan komme tilbake til atferd som vedlegg, peeing i sengen, tommelen suger og klemmer d’IRA.

Hvis du oppdager en regresjon, kan det være et tegn på størst stress for barnet ditt eller for vanskeligheten med overgangen. Disse oppføringene kan være bekymringsfullt, og du kan ikke vite hvor du skal begynne å hjelpe barnet ditt. Nøklene her er den kontinuerlige forsikringen og konsistensen i # 8217; Miljø og # 8211; Handlinger som gjør at barnet ditt føler seg trygt.

6. Deres spisevaner og søvnendringer

en 2019 studie Det utgjør spørsmålet om barn bokstavelig talt bærer vekten av skilsmisse. Mens L’Body Mass Index (BMI) hos barn viser umiddelbart en innvirkning, kan IMC i tide være «8220; betydelig & # 8221; høyere enn barn som ikke har skilt. Og disse effektene er spesielt åpenbare hos barn som opplever separasjon før de gjør 6 år.

Barn i de fleste aldersgrupper møter også søvnproblemer, som kan bidra til vektøkningen. Dette dateres tilbake til regresjon, men inkluderer også ting som mareritt eller tro på monstre eller andre fantastiske vesener som forårsaker følelser av angst før de går i dvale.

7. De kan velge hvilken side å bo

Når foreldrene kjemper Undersøkelser Forklar at barn krysser både kognitive dissonanser enn lojalitetskonflikter. Dette er bare en elegant måte å si at de føler seg ubehagelige å stå i midten, uten å vite om de skal side med en forelder i stedet for en annen.

Dette kan manifestere seg som et sterkt behov for Equity & # 8221; Selv om det er skadelig for sin egen utvikling. Barn kan også vise deres ubehag med en økning i magesmerter eller hodepine.

Loyals konflikt kan bli enda mer uttalt som barn i alderen, noe som fører til en total pause i kontakt med en forelder (selv om foreldrene som er valgt, kan endres over tid).

8. Kryss depresjonen

Mens et barn i utgangspunktet kan føle seg trist eller trist for skilsmisse, Studieapport at skilsmisse barn er i fare for å utvikle klinisk depresjon. Enda mer bekymringsfull, noen er også i større risiko for trusler eller selvmordsforsøk.

Selv om disse problemene kan påvirke barn i alle aldre, har de en tendens til å være tydeligere med barn fra 11 år oppover. Og guttene kan være mer i fare for selvmordstanker enn jentene, ifølge American Academy of Pediatrics.

Be om hjelp fra en autorisert psykisk helsepersonell er av fundamental betydning av denne grunn.

Relatert: Ja, barn må ta dager med mental helse

9. Engasjere seg i risikabel oppførsel

Alkoholmisbruk og narkotika er også mulig, aggressiv oppførsel og tidlig introduksjon til seksuell aktivitet. For eksempel, utdanning Vis at tenårings jenter har en tendens til å ha sex i en tidlig alder når de bor i en familie der faren ikke er til stede.

Søket viser ikke samme risiko for gutter. Og dette tidlig og # 8220; seksuell debut & # 8221; Det kan tilskrives flere faktorer, inkludert ekteskapssamfunn og graviditetstanker.

10. Står overfor dine relasjonelle kamper

Til slutt, utdanning Vis at når foreldrene skiller seg, er det en god sjanse for at barna ender opp i samme posisjon som voksne. L’ide her er at en divisjon mellom foreldrene kan endre holdningen til et barn mot relasjoner generelt. De kan være mindre glade for å komme inn i langsiktige engasjerte rapporter.

Og leve skilsmisse viser til barn at det er mange alternativer til familiemodeller. Forskning tyder også på at barn kan velge samliv (leve sammen uten å være gift) i forhold til ekteskapet. Det er imidlertid verdt å merke seg at dette er ganske normalisert i vår nåværende kultur, uavhengig av familiehistorie.

Fortell dine barns barn

Ikke C’Det er måte å komme seg rundt: Snakker om skilsmissen med barna dine er vanskelig. Og når du skal skille seg, har du sikkert allerede tenkt på det og snakket om en million ganger.

Dine barn kan imidlertid ikke ha en ide om at noe skjer. For dem l’ideen kan være helt ut av venstre felt. En åpen og ærlig diskusjon kan hjelpe.

Terapeut Lisa Herrick, PhD, deler noen forslag:

 • Løfter emnet 2 eller 3 uker før separasjonen begynner. Dette gir barn litt og på tid for å behandle situasjonen.
 • Pass på at du har en plan i tankene, selv om den er oppløst. Barnet ditt vil trolig ha mange spørsmål om logistikk (den som beveger seg, hvor han flyttet, hva som synes, kunne han ha besøk, etc.) Og det sikrer seg selv om C’er en strukturert struktur.
 • Snakk i en rolig og ledig plass for distraksjoner. Du kan også sørge for at det ikke er noen presserende forpliktelser i løpet av dagen. For eksempel kan en helg dag være den beste.
 • Vurderer ideen om å si det hele og barnets lærer om en dag før du forteller barnet ditt. Dette gir en advarsel alle’lærer hvis barnet ditt begynner å handle eller trenger støtte. Selvfølgelig kan du også be om at læreren ikke snakker med barnet ditt med mindre sønnen din ikke nevner dem.
 • Avgrens noen poeng, for eksempel hvordan du og din partner ikke lett er kommet til avgjørelsen. I stedet har du lenge tenkt på det etter å ha prøvd mange andre måter å få ting til å fungere bedre.
 • Sikrer barnet ditt at splittelsen ikke er som svar på hans oppførsel. På samme måte forklarer han hvordan din lille er fri til å elske hver foreldre helt og det samme. Holder til en feil, selv om det virker umulig å gi omstendighetene.
 • Og sørg for at du gir din sønn plass til å føle at du trenger å føle. Du kan også si noe som: «Alle følelser er vanlige følelser. Du kan føle deg bekymret, sint eller enda trist, og det er greit. Vi vil jobbe sammen på disse følelsene & # 8220;.

Relatert: Depresjon og skilsmisse: Hva du kan gjøre?

Møter og nytt bryllup

Til slutt, du eller din tidligere du kan finne en’en annen person med hvem du vil bruke livet ditt. Og dette kan virke som en spesielt komplisert ting å ta til ballen med barn.

Det er viktig å snakke om denne ideen i god tid i forhold til et første møte. Ellers er de spesifikke tider, grensene og de grunnleggende reglene helt avhengig av de involverte foreldrene, men disse er alle diskusjonspunkter som skal dukke opp før de trykker på barn til en potensielt følelsesmessig situasjon.

Du kan velge for eksempel å vente til du har et eksklusivt forhold i flere måneder før du involverer barn. Men kronologien vil være forskjellig for hver familie.

Det samme gjelder for grensene du setter. Uansett hvordan du gjør det, gjør du det beste for å ha en plan og mye forståelse for alle følelser som dukker opp.

Relatert: Hvordan barnelegerne kan hjelpe en familie som går gjennom skilsmissen?

Hjelp barna dine til å takle

Ting kan bli vanskelig og utsatt, selv i de mest samarbeidende divisjonene. Skilsmisse er ikke et enkelt emne å håndtere. Men barna dine vil sette pris på din åpenhet og forståelse av deres e-post i situasjonen.

Noen andre forslag for å hjelpe dem med å takle:

 • Oppfordrer sønnen din til å snakke med deg. Forklar at du er et trygt sted å dele følelser som kan prøve. Så, enda viktigere, hør med ørene åpne alt de har å si.
 • Inkludere at alle barneseprosessene endres annerledes. Det som fungerer for en av barna dine, kan ikke snakke med en annen. Vær oppmerksom på eventuelle skuespillere eller andre signaler du ser og roter din tilnærming tilsvarende.
 • Prøv å eliminere konflikten mellom deg og din eks, om mulig (og kan ikke alltid være mulig). Når foreldrene går i strid foran sine barn, har han potensial til å bringe til & # 8220; Sideline & # 8221; eller lojalitet til en forelder i stedet for en annen. (Forresten, dette er ikke et skilsmisse fenomen. Det skjer også med de giftede parene som er i strid.)
 • Be om hjelp hvis du trenger det. Dette kan være i form av ditt familie støtte system og venner. Men hvis barnet ditt begynner å vise noen faresskilt, ring din barnelege eller en psykisk helsepersonell. Du trenger ikke å møte ting alene.
 • Vær forsiktig med deg selv. Ja, barnet ditt trenger deg til å være sterk og sentrert. Men du er bare menneskelig. Det er greit og oppfordret til og med til å vise følelser foran barna dine. Vis dine følelser vil trolig hjelpe barna dine åpne opp til din egen.

Relatert: medforeldre med en narcissist

L & # 8217;

I det meste av forskningen og skriften om skilsmisse er det klart at barn er motstandsdyktige. Effektene av separasjon har en tendens til å være mer utfordrende i den første 1 til 3 år.

Videre ser ikke alle barns negative effekter. De som bor i svært konfliktmiljøer, kan til og med se separasjon som noe positivt.

Til slutt, gå tilbake for å gjøre det som passer for familien din. Og familier kan ta mange former. Gjør ditt beste for å forklare barnet ditt som, hva som helst, du er fortsatt en familie & # 8211; bare endring.

Mer enn noe annet, vil barnet ditt vite å ha din kjærlighet og ubetinget støtte uansett din sentimentelle stat.