Skapulære vinger: Symptomer, årsaker og behandling

Beskrivelse

Den scapulære winged, noen ganger kalt winged scapula, det er en tilstand som treffer skulderbladene. Scapula er det anatomiske begrepet for scapula.

Boulders hviler vanligvis flatt mot baksiden av thoraxmuren. L’Scapular Wing oppstår når en scapula protruderes.

Selv om tilstanden er sjelden, er det vanligvis smertefullt og gjør daglige aktiviteter vanskelig, for eksempel løfteutgiftsposer eller børsting av tennene dine.

Hva er symptomene på de scapulære vingene?

Symptomene på’Scapular Wing varierer fra person til person, avhengig av den underliggende årsaken, samt muskler og nerver involvert. De fleste med scapulære vinger har en scapula som stikker ut. Dette kan gjøre det ubehagelig å sitte på en stol eller ha en ryggsekk.

Hvis den bevingede scapula er et resultat av skade på nerver, kan det forårsake svakhet til musklene i nakken, skuldrene og armene. Denne svakheten kan gjøre det vanskelig å heve, trekke og skyve tunge gjenstander.

Scapular Wings påvirker ofte evnen til å heve armen over skulderen. Det kan også være forbundet med andre symptomer, inkludert:

 • smerte eller ubehag i nakken, bak og tilbake
 • utmattelse
 • En fallende skulder

Hva er årsakene til de scapulære vingene?

De scapulære vingene er nesten alltid forårsaket av skade på en av de tre nerver som styrer muskler i armer, rygg og nakke:

 • Den lange thoracic nerven, som styrer den forreste tannede muskelen
 • Den dorsale scapular nerve, som styrer rhomboid muskler
 • Den spinale tilbehørsnerven, som styrer trapesformet muskler

Skader og kirurgiske inngrep kan både forårsake skade på disse nerver og muskler.

Ulykke

En rekke lesjoner kan skade nerver og viktige muskler, noe som fører til en vinget scapula.

Traumatiske lesjoner

En traumer konsesjon til nerver som styrer nakke musklene, av den øvre delen av ryggen og skuldrene kan føre til scippolare vinger. Eksempler på konsesjonstrauma inkluderer skulderforskyvning eller nakkevridning på en uvanlig måte.

Repeterende bevegelsesskader

Selv repeterende bevegelser kan forårsake skade. Denne typen skade er vanlig blant idrettsutøvere, men kan også være forårsaket av daglige aktiviteter, for eksempel:

 • Vaske maskinen
 • utgraving
 • Trimning av hekker
 • Bruker armene for å støtte hodet mens du ligger ned

Ikke-traumatiske lesjoner

Ikke-traumatiske lesjoner er ikke forårsaket av fysisk styrke. I stedet kan de være forårsaket av:

 • Virussykdommer, for eksempel influensa, poliomyelitt eller tonsillitt
 • Allergiske legemiddelreaksjoner
 • overdose
 • Eksponering for giftstoffer, som herbicider
 • Noen medisinske forhold, for eksempel medfødte hjertefeil, livmorhalskurs-radikulopati og muskeldystrofi

Kirurgi

Reseksjonene av ribbenene, mastektomene og prosedyrene som krever generell anestesi, kan forårsake skade på nerver.

Et studio i Kreftstøttebehandlingfulgte personer som hadde hatt en aksillær disseksjon, en kirurgisk behandling for brystkreft. Blant de 112 intervjuene, 8217; 8% viste scapular vinger 15 dager etter intervensjonen.

Hvordan det er diagnostisert med scapular winged?

Legen din vil først undersøke scapula for alle åpenbare tegn på vinger. De kan også be deg om å utføre visse bevegelser av armen eller skulderen. Informer legen din om ulykker, sykdommer eller nyere kirurgiske inngrep som kan slå nakken, armene eller ryggen.

Hvis legen din bestemmer at du har en vinget scapula, kan den bruke elektromyografien for å se om den er relatert til de forreste tannmuskulaturene, trapezi eller rhomboids.

Hvordan det blir behandlet l’scapular winged?

Avhengig av hvilken nerve og muskel som forårsaker det, har scapular Winged behandlingsalternativer både ikke-kirurgisk og kirurgisk.

Ikke-kirurgisk behandling

Tilfeller av scapular Finance forårsaket av skade på den forreste tannen nerve noen ganger gjenoppretter de alene innen to år. Legen kan også anbefale lys fysioterapi eller # 8217; bruk av en verge i flere måneder alle’Start av utvinning.

For de scippolare vingene forårsaket av skade på den dårlige scapular nerven, vil legen sannsynligvis anbefale en blanding av fysioterapi og massasje. De kan også foreskrive mysterium, antiinflammatoriske stoffer, smertestillende midler eller en kombinasjon av alle tre. Støtter også som foresatte og seler kan være nyttige under utvinning.

Hvis ikke-kirurgiske behandlingsalternativer ikke gir noen lettelse, kan legen anbefale kirurgi. Videre er de scapulære vingene forårsaket av traumatisk skade på kirurgi av kirurgi mer sannsynlig. Selv de scapulære vingene på grunn av skade på Spinal Accessory Nerve krever vanligvis kirurgi.

Kirurgisk behandling

De vanligste kirurgiske behandlingene for scapulære vinger er nervøse og muskulære overføringer. Disse kirurgiske inngrepene innebærer antagelsen om alt eller en del av en nerve eller muskel og beveger seg til en annen kroppsdel ​​& # 8217;. Nervøse og muskeloverføringer for scapular vinger fokuserer vanligvis på skulder, rygg eller bryst.

A’Et annet alternativ kalles statisk stabilisering. Denne prosedyren inkluderer bruk av en slynge for å feste scapulaen til de spiny ribber eller spiny prosesser, som er bendeler som stikker ut fra ryggvirvlene. C’er risikoen for at slyngen er forlenget over tid, noe som forårsaker retur av den bevingede scapulaen.

Legen kan anbefale en scapolo-thoracic fusjonsprosedyre hvis andre behandlinger ikke virker. Dette innebærer scapula-angrepet direkte til ribbenene. Du kan ikke være i stand til å løfte armene dine etter denne prosedyren. Det kan også forårsake permanente beinfrakturer og lungeproblemer. Legen vil sannsynligvis bare foreslå denne prosedyren hvis det ikke er noen alternativer.

Innenlandsøvelser

Gjør strekking hjemme kan hjelpe deg med å forbedre din styrke og din bevegelsesfrihet. I noen tilfeller kan strekking og L’fysisk trening forverre scapular vingene, så kontakt legen din før du prøver å trene hjemme.

Prøv scapular stabiliseringsøvelser for å styrke skuldrene dine. OptimalCareproviders tilbyr utmerket video av øvelser, inkludert en For å styrke den forreste tannmuskelen under skulderen. Freefitguy viser også øvelser Spesifikk for scapular vinger.

Hvordan kan jeg forhindre scapular vinger?

L’Scapular Wing er ikke alltid forebygges, men du kan kanskje redusere risikoen:

 • Unngå repeterende bevegelse av skulderen eller armen når det er mulig
 • Opprettholde en korrekt holdning
 • Bruker en ergonomisk stol eller en pute
 • Bruke poser og ergonomiske skulderstroppposer
 • unngå å bringe for mye vekt på skuldrene
 • Strekk og styrke nakken, skuldrene og armer muskler

Scapular krans utvinning

Gjenoppretting fra’Scapular Wing må kanskje ta noen måneder til flere måneder, avhengig av den første årsaken, metoden for behandling og nerver og muskler bekymret. Ikke-kirurgiske behandlingsalternativer kan begynne å kjøre nesten umiddelbart, mens kirurgisk behandling vil trolig ta noen måneder for å produsere resultater.

Selv om scapularfløyen vanligvis kan forbedres, kan du i sjeldne tilfeller finne en permanent reduksjon i bevegelsesområdet. Pass på at du snakker med legen din så snart du begynner å manifestere symptomene for å øke sjansene for å gjenopprette helt.