Skal man bruke tanntråd før eller etter tannpuss?

Hvordan bruke tanntråd med regulering?

Når du bruker tanntråd må du først lede tanntråden inn mellom tannkjøttet og tannreguleringen. Deretter tar du en god runde rundt tennene og tannkjøttet før du forsiktig drar ut tanntråden og begynner på neste mellomrom. Vær forsiktig når du drar tanntråden ut slik at du ikke løsner noe av tannreguleringen.

Skal man bruke tanntråd?

Vår anbefaling er at du bruker tanntråd en gang om dagen. Det holder for de aller fleste. Om du bruker tråden før eller etter tannpussen har ikke så mye å si. Det beste er at du benytter tanntråd om kvelden, for det er viktig at tennene er rene før du legger deg.

Skal man skylle munnen etter tannpuss?

Husk at du ikke skal skylle munnen med vann etter tannpussen, da skyller du ut fluoren. Fluor er viktig for å motvirke hull i tennene.

Hvordan holde tanntråd?

Hold tanntråden utspent mellom de to pekefingrene , styr tråden med tomlene ned mellom tennene med en forsiktig frem og tilbake-bevegelse.

Når skal man bruke munnskyllevann?

Munnskyll er altså best å bruke en stund etter tannpussen, og dette kan også være gunstig i forhold til fluoreffekten du får av tannkremen din. Når du har pusset tennene er det nemlig ikke så lurt å skylle munnen – hverken med vann eller munnskyll, rett etterpå, da tannkremen inneholder fluor som beskytter tennene.

Skal man pusse tenna før eller etter man har spist?

Hvis du griper tannbørsten som noe av det første du gjør om morgenen, gir du dermed tennene ekstra beskyttelse mot syre i maten. Tannpussen stimulerer dessuten spyttproduksjonen, noe som gjør munnen klar til å bryte ned mat. Så vitenskapens anbefaling er klar: Puss tennene før du spiser frokost.

Hvilken fluorskylling er best?

Tannlegens råd: Sjekk at fluorskyllen har riktig mengde med fluor! Styrken har nemlig alt å si for om fluorskyllen forebygger hull i tennene eller ei! For å forebygge hull i tennene anbefaler Helsedirektoratet daglig bruk av fluorskyll med 0,2% NaF (natriumfluorid) og fluortannkrem!

Hvordan få av regulering fortere?

Noen ting du kan gjøre for å fjernet tannreguleringen så tidlig som mulig inkluderer: Holde munnen ren: Bedre munnhygiene kan sørge for at tannstillingen retter seg raskere, slik at du ikke trenger å bruke tannregulering like lenge.

Hvor lenge skal man bruke GOM etter regulering?

Gom skal vanligvis brukes hele tiden i 6 måneder og deretter bare om natten i 2 år. Strengen på baksiden av tennene kan vanligvis fjernes etter noen år. Snakk med kjeveortopeden din dersom du er usikker på hvor lenge du bør bruke gommen/strengene.

Kan man bruke tanntråd for mye?

Du bruker ikke tanntråd daglig

Tannleger anbefaler regelmessig bruk av tanntråd, ikke bare for å fjerne matrester, men også for å fjerne plakket som hoper seg opp. Dersom plakket ligger for lenge, omdannes det til tannstein som en tannlege er nødt til å fjerne for deg.

Når kan man spise etter trekking av tann?

Etter tanntrekking anbefales følgende:

Ta første smertestillende tablett innen 30-45 minutter etter inngrepet, før bedøvelsen avtar. Svelges med vann. Vent minst 2 timer med å spise/drikke. Tygg maten på motsatt side de første dagene.