Sjokolade og gikt: Typer å spise og typer for å unngå

Hvis du finner deg selv spør: Kan jeg spise sjokolade hvis jeg får gikt? Vi forstår. Men det er ikke en enkel ja eller ikke.

Ethvert giktproblem som kan oppstå å spise sjokoladeproblemer, i de fleste tilfeller mindre sjokolade selv og mer det som har blitt lagt til det for å gjøre det søtt og deilig.

Jeg kan spise en standard sjokoladebar?

De typiske melk sjokolade barene som ligger i et supermarkeds søtsaker lane er ikke et godt valg hvis du gikt.

Selv om det varierer basert på merkevaren, størrelsene og typen, kan en sjokoladebar Hershey’S kan inneholde opptil 8 ts sukker.

Forbruket av mais sirup med et høyt fruktoseinnhold (et søtningsmiddel tilstede i mange bearbeidede matvarer og brus) har lenge vært forbinder gikt. Mest Anbefalinger for forebygging resultere i reduksjonen av mengden av dette søtningsmiddelet i kostholdet.

ytterligere Søk fra 2013 Også koblet til guten med en annen vanlig sukker: sukrose.

Basert på mengden sukker som ville bli slitt, er sjokoladen i form av en bar ikke et godt valg for en matbit for de som lider av gikt.

Og de andre typer sjokolade?

Mørk sjokolade

Du kan være vant til å høre om helsemessige fordelene med mørkt sjokoladekonsum, men mens du kan få mer sjokolade, bruker du generelt samme mengde sukker i en annen sjokoladebar.

Sekund American Heart Association, En fondant sjokoladebar med 70-85 prosent kakao kan fortsatt inneholde ca 24 gram sukker eller 6 ts.

hvit sjokolade

Hvit sjokolade er ikke alltid anerkjent som en ekte sjokolade fordi den ikke inneholder kakao faste stoffer. I virkeligheten er det fundamentalt kakaosmør, solid melk og sukker.

En hvit sjokoladebar vil ha omtrent samme mengde (eller mer!) Sukker av en melk eller mørk sjokoladebar.

Du kan ta sjokolade uten sukker?

Ifølge US Department; US Landbruk, er to kilder til sjokolade som har null totalt sukker:

Hvis du tenker på å kjøpe korn av kakao eller kakao i usøtet pulver, sjekk etiketten for å sikre at merkevaren ikke legger til sukker.

Hva er fordelene med å spise sjokolade?

Sjokolade som ikke er full av tilsatt sukker og søtningsmidler kan tilby noen fordeler for folk med gikt.

  • Sjokolade kan senke krystalliseringen av urinsyren, andre til 2018 Studio. Senk krystalliseringen av # 8217; urinsyre kan være nøkkelen til å sjekke gutten.
  • Sjokolade har polyfenoler assosiert med antioksidant og antiinflammatoriske aktiviteter. Reduksjonen av betennelsen er nyttig for å gi lettelse fra et giktangrep.
  • Antioksidanter i sjokolade, andre a 2007 analyse, kan senke blodtrykket. L’Hypertensjon kan være en risikofaktor for gikt.
  • Antioksidanter kan også bidra til å forbedre nyrefunksjonen og redusere nyreskader, ifølge 2017 Studio. Nyrene dine er avgjørende for å eliminere urinsyre og forhindre giktangrep. For tiden C’Ingen direkte test På sjokolade antioksidanter som støtter nyrefunksjon, så er det nødvendig med ytterligere søk.
  • Ifølge en 2017 Gjennomgang, Sjokolade inneholder teobromin som kan påvirke våre stater D & # 8217;. Et godt humør kan hjelpe deg med å håndtere giktangrep.

Ta bort

Så lenge du velger et sjokoladebasert produkt som ikke inkluderer ingredienser som kan utløse et giktangrep, kan spise sjokolade faktisk hjelpe din gikt:

  • senke krystalliseringen av # 8217; urinsyre
  • Reduserer betennelsen
  • Senking av blodtrykk

Snakk med legen din hvordan kostholdet ditt kan påvirke giktet ditt, inkludert hvis du skal spise sjokolade, hva slags og anbefalt mengde.