Sitron for ansiktet ditt: Fordeler for helse, bivirkninger, bruksområder og forholdsregler

Å være en rik kilde til vitamin C og sitronsyre, er sitroner kjent for deres avgiftende effekter, spesielt når de legger til noen ferskt kutte øyne til 8217; drikkevann.

På grunn av helsemessige fordeler av Citons forbruk, C’Det er en økende popularitet for sitroner, som naturlig behandling for hudforhold som flekker av Dell’alder og # 8217; akne.

Imidlertid kan bruk av sitroner i ansiktet forårsake mer skade på huden enn fordelene. Her evaluerer vi risikoen og fordelene med sitronsaft på huden.

Mulige fordeler med’sitronbruk på huden

De påståtte fordelene med sitronbruken på huden har å gjøre med den naturlige surheten i denne sitrus, så vel som innholdet av vitamin C. Noen ganger brukes sitroner til:

Behandling av akne

Sitronsaft har astringent kvaliteter takket være surhetsnivået. Ingredienser med høyt pH-nivå som sitroner kan bidra til å redusere betennelse og # 8217; olje som kan bidra til dannelsen av akne.

Også sitronsyren, en type hydroksysyr alfa (AHA), kan bidra til å bryte ned døde hudceller som fører til ikke-inflammatoriske akneformer som hudormer.

Antimikrobielle effekter

Sitroner har også antimikrobielle effekter, som kan hjelpe deg med å temme propionibakterium acnes bakterier som fører til inflammatorisk akne.

Samtidig har sitronen også antifungale effekter, noe som kan bidra til å behandle kutane utbrudd fra Candida og hodebunnen sopp som noen ganger oppstår med seborrheic dermatitt.

Belysning av hud eller hår

Citrus-baserte ingredienser som sitron kan også fungere godt for å lette flekkene til Dells gamle eller akne arr, så vel som ansiktshår.

Behandling av psoriasis og flass

Fordi sitronsaft kan eliminere døde hudceller, er teorien at den også kan lindre hudpunkter som tilskrives psoriasis og flass.

Deachment Effects er tilskrevet det naturlige nivåene av sitronsyre av sitron, siden AHA har eksfolierende effekter på huden.

Økt kollagen

Noen tilhengere av Sitronbruk på huden hevder at sitrusfrukter er en naturlig metode for å øke kollagen på ansiktet.

Kollagen selv er et protein som naturlig bryter opp med alderen, som derfor kan forårsake tynne linjer og rynker.

Som en antioksidant kan vitamin C bidra til å forhindre frie radikaler som kan skade kollagen, slik at du får en jevnere hud.

Bivirkninger og forholdsregler for sitronbruk på ansiktet

Sitron har en tendens til å ha flere bivirkninger som drar nytte for huden, noe som gjør det til en-8217; risikabelt gjør-det-selv-alternativ for hudpleie hjemme. Risiko kan også være større hvis du har sensitiv hud eller avslører ansiktet ditt i solen etter at du har brukt sitron.

Hudirritasjon

L’Hudirritasjon er den vanligste bivirkningen som kommer fra fruktsyrene bruk. Sitron er ekstremt syre, som kan irritere huden.

Du kan føle tørrhet, rødhet og overdreven hud peeling. Disse effektene kan være verre hvis du har sensitiv hud. Som en generell regel bør folk med sensitiv hud holde seg borte fra aktuelle sitronapplikasjoner.

Fytofotododness

Fytofotododness er en type kutan reaksjon på sitrusfrukter, så vel som andre skyldige som persille, selleri og gulrotplanter.

Når du har sitruses på huden og huden, blir deretter utsatt for UV-stråler, kan det oppstå en inflammatorisk reaksjon. Dette kan forårsake symptomer som rødhet, hevelse og blærer.

leukoderma

Leucoderma, også kjent som vitiligo, oppstår når huden er ryddet på grunn av tap av melanin, stoffet som er ansvarlig for å skape den naturlige fargen på huden.

Mens noen bruker sitron på huden for å lette mørke flekker, kan flekker av stor og utbredt hvit leukoderm vokse.

Scalding

Lokalt anvendt sitrusfrukter kan også øke risikoen for solbrenthet. Bruk aldri sitronen før du går ut i direkte sollys og bruk det ikke i flere dager før noen aktiviteter alle «8217; åpen programmert.

Du kan sette sitronen på ansiktet hver dag?

Hvis du bestemmer deg for å prøve den friske sitronen som en ansiktsbehandling, kan du starte med applikasjoner en gang om dagen. Ideelt sett bør du slutte å bruke sitron når du ser forbedringer i din hudfarge.

Du bør ikke bruke sitron hvis du vet at du vil være ute i solen, siden dette kan øke risikoen for solbrenthet og andre bivirkninger.

Du kan la sitronen på ansiktet i løpet av natten?

Sitron er svært surt, og det kan være vanskelig å oppdage eventuelle bivirkninger som begynner å utvikle seg i løpet av natten. Det er best å begynne å bruke produktet i løpet av dagen når du kan overvåke huden din.

La også sitronen på ansiktet om natten, er ikke et godt alternativ hvis du har sensitiv hud.

Slik bruker du sitron på ansiktet ditt trygt

Når du bruker sitron direkte til ansiktet ditt, må du behandle frukten som du ville gjøre med noe nytt hudpleieprodukt. På grunn av sin kraft og potensielle bivirkninger, bør sitron bare brukes som en spotbehandling.

 • Lag en testoppdatering på en Hud-område i ansiktet, som albuen interiør. Vent en eller to dager for å sikre at du ikke utvikler bivirkninger før du fortsetter med sitronbruk på ansiktet.
 • Klem en liten mengde juice av en fersk sitron på en bomullspute. Påfør forsiktig til ønsket skinnområde ved å utøve et lite trykk (ikke gni).
 • Når sitronsaften har tørket, kan du fortsette med resten av hudpleie-rutinen.
 • Start med A’daglig applikasjon, potensielt opptil to ganger om dagen.
 • Stopp bruk hvis du har bivirkninger.
 • Andre rettsmidler for å behandle ansiktshud

  På grunn av risikoen knyttet til ansiktet på sitronen på ansiktet, er det bedre å bruke andre kjente rettsmidler for å hjelpe huden uten å skade det. Snakk med en hudlege enn følgende:

  • aloe
  • kokosolje
  • Lavendelolje
  • Sitron essensiell olje (fortynnet først med en vektorolje)
  • Oil Dell’Tea Tree (fortynnet først med en vektorolje)
  • gurkemeie
  • yoghurt

  L & # 8217;

  Mens sjarmen til å bruke naturlige sitroner i ansiktet kan være fristende, er bare små mengder trygge som sporadisk behandling av flekker, hvis huden din kan tolerere sitrusfrukter til å starte.

  Hvis du fortsatt vil bruke sitron, bør du vurdere benkproduktene som inneholder i stedet ekstrahert av frukten for å dra nytte av AHA og vitamin C.

  Du kan også konsultere en hudlege for behandling av eventuelle spesifikke hudforhold. De vil vite hvilke behandlinger som er trygge for huden din, sammen med de du bør unngå.