Siri: Mer som en terapeut?

Ettersom smarttelefoner har blitt nesten allestedsnærværende over store deler av landet, lever mange av oss hverdagen med virtuelle assistenter som Siri i lommen.

Selv om disse assistentene kan være behjelpelige med enkle oppgaver som å videresende værmeldinger, er det kanskje ikke like betryggende at en robotstemme uten kroppsbygning er like betryggende i krisetider.

Dette kan imidlertid endre seg ettersom Apple-tjenestemenn oppsøker ingeniører med psykologbakgrunn i håp om å gjøre Siri lettere gjenkjennelig og nyttig i en nødssituasjon.

I et stillingsannonse ba Apple blant annet ingeniører om å jobbe med Siri med «kollegarådgivning eller psykologibakgrunn».

«Folk snakker med Siri om alle slags ting, selv når de har en stressende dag eller har noe alvorlig i tankene,» skrev Apple-tjenestemenn i forsendelse. «De henvender seg til Siri i en nødssituasjon eller når de ønsker veiledning om å leve et sunnere liv. Å forbedre Siri i disse områdene vekker interessen din? Kom og jobb som en del av Siri Domains-teamet og gjør en forskjell «.

Bruce Arnow, PhD, psykolog og psykoterapeut ved Stanford Health Care, sa at flere og flere psykisk helsepersonell har sett en mulighet til å nå mennesker i nød gjennom appene på telefonen deres.

Som et resultat av disse samarbeidene sa han at det ikke er overraskende å se Apple forfølge psykologieksperter for å gjøre Siri mer gjenkjennelig.

«For et par år siden ville det ha virket rart, og nå er det ikke det,» sa Arnow.

Han påpekte at folk allerede daglig henvender seg til telefonene sine for å få hjelp, og at noen sannsynligvis allerede har henvendt seg til sine virtuelle assistenter i krisetider.

«Jeg så en artikkel om hvordan Siri reagerte på folk som sa ting som «Jeg ble voldtatt. Hva burde jeg gjøre? ‘» sa Arnow. «De fikk ikke særlig kloke svar, så jeg er ikke overrasket over at de ansatte psykologer».

Arnow gjorde det klart at han ikke tenker på Siri som en mental helse-app, men at den kan være designet for å veilede folk midt i en psykisk eller fysisk helsekrise i riktig retning.

«Jeg tenker på Siri som en assistent som kan – hvis du er i en krise – snakke vennlig til deg og henvise deg til en selvmordstelefon,» eller en annen hjelpelinje, sa han.

Generelt har apper for psykisk helse blitt stadig mer populære med nye apper som nå er tilgjengelige designet for å hjelpe personer med avhengighetsproblemer, spiseforstyrrelser eller andre psykiske problemer.

«Vi har et alvorlig tilgangsproblem med hensyn til psykiske helsetjenester,» sa Arnow.

Han understreket at denne typen tjenester ikke kan erstatte omfattende psykisk helsebehandling for de som har et kritisk behov for hjelp.

«De fleste pasienter vil trenge et høyere nivå av omsorg,» sa Arnow.

Men han sa at disse appene kan være et første skritt for de som trenger hjelp.

Gjør Siri til en bedre venn eller assistent?

Ramani Durvasula, PhD, professor i psykologi ved California State University i Los Angeles, sa at når folk blir hekta på telefonene sine, vil det være interessant å se hvordan Siri og andre AI-assistenter utvikler seg.

«I den grad de ønsker å gjøre Siri mer attraktiv, er det den mest logiske måten å starte på,» sa Durvasula til Healthline. «Hva er komplisert med Siri, Siri er din assistent eller Siri er din venn?»

Han sa at ingeniører kan være i stand til å gjøre Siri og lignende enheter mer dyktige til å etterligne menneskelig atferd, og at ingeniører med psykologisk bakgrunn vil ha mer innsikt og informasjon om hvordan man effektivt kan etterligne den oppførselen.

Durvasula påpekte imidlertid at noen mennesker vil rope på Siri eller være stridbare, og ingeniører må finne ut om de vil at enheten skal speile den kamplysten eller forbli passiv.

«Det finnes måter du over tid kan få telefonen til å lære hva slags språk personen bruker, enten det er uanstendigheter eller lydstyrke eller rytme i språket, og å bruke disse dataene?sa Durvasula

Han sa at det er en mulighet for at folks interaksjoner med Siri eller andre enheter en dag kan påvirke hvordan de samhandler med ekte mennesker.

«Hvis du roper på en telefon og slipper unna med det, kan det være mer sannsynlig at du snakker med andre mennesker på denne måten,» sa han. «Hvis du roper på et normalt pustende menneske, vil de svare deg eller gå bort.»