Sinovite Pigmented Villonodula (Pvns): Typer, symptomer og mer

Beskrivelse

Sinovia er et lag av stoff som dekker leddene. Det produserer også væske til å smøre leddene.

I pigmentert villonodulær synovitt (Pvns), er Sinovia tykkere, og danner en vekst som heter Tumor.

Pvns er ikke kreft. Det kan ikke spre seg til andre deler av kroppen, men kan vokse til det punktet hvor det skader de nærliggende beinene og til slutt forårsaker leddgikt. Overdreven vekst av felles belegg forårsaker også smerte, stivhet og andre symptomer.

Pvns er en del av en gruppe av ikke-kreftformige tumorer som påvirker leddene, kalt Tenosinovial Giant Cell Tumors (TGCT). Det er to typer Pvns:

 • Lokale eller nodulære Pvns påvirker bare en og bare Tendons som støtter artikulasjonen.
 • Utbredt Pvns innebærer hele fellesbelegget. Det kan være vanskeligere å håndtere de lokale Pvns.

Pvns er en sjelden tilstand. Slår bare opp 2 av 1 million mennesker.

Hva forårsaker Pvns?

Legene vet ikke hva denne tilstanden forårsaker nøyaktig. Det kan være en sammenheng mellom Pvns og en nylig skade. Også generene som påvirker celleveksten i # 8217; artikulasjon kan spille en rolle.

Pvns kan være en inflammatorisk sykdom, som ligner leddgikt. Forskere De har oppdaget høyere nivåer av inflammatoriske markører som C-reaktivt protein (CRP) hos personer med denne tilstanden. Eller det kan komme fra ukontrollert cellevekst, som ligner kreft.

Selv om PVNene kan starte i alle aldre, blir det oftere påvirket av folk mellom 30 og 40 år. Kvinner har en litt større sannsynlighet for å inngå denne tilstanden sammenlignet med menn.

Hvor er i kroppen

Hvem vi er 80 prosent av tiden er Pvns i kneet. Det nest vanligste nettstedet er hoften;.

Pvns kan også påvirke:

 • skulder
 • albue
 • håndledd
 • ankel
 • kjeve (sjelden)

Det er sjeldent at Pvns er mer av en’artikulasjon.

Symptomer

Når Sinovia utvides, produserer den hevelse i # 8217; artikulasjon. Hevelse kan virke dramatisk, men det er vanligvis smertefritt.

Andre symptomer inkluderer:

 • stivhet
 • Begrenset bevegelse i # 8217; artikulasjon
 • en følelse av burst, låsing eller fange når du flytter artikulasjonen
 • varme eller ømhet på # 8217; artikulasjon
 • Svakhet i # 8217; artikulasjon

Disse symptomene kan vises i en periode og deretter forsvinne. Med sykdomsfremgangen kan det forårsake leddgikt i # 8217; artikulasjon.

Behandling

Svulst vil fortsette å vokse. Hvis det ikke er behandlet, vil det skade de nærliggende beinene. Hovedbehandlingen for TGCT er operasjonen for å fjerne vekst. Kirurgi kan utføres på forskjellige måter.

Artroskopisk kirurgi

Denne minimalt invasive prosedyren bruker flere små graveringer. Kirurgen plasserer en subtil og opplyst søker med et kamera gjennom en av snittene. Små verktøy Angi de andre åpningene.

Kirurgen kan se interiøret i artikulasjonen på en video Monitor. Under prosedyren vil kirurgen fjerne svulsten og skadede områder av skjøtbelegget.

Åpne Sky Surgery

Noen ganger gir små graveringer ikke kirurgen tilstrekkelig plass til å fjerne hele svulsten. I disse tilfellene utføres kirurgi som en åpen prosedyre gjennom en stor gravering. Dette gjør at legen kan se hele fellesrommet, som ofte er nødvendig for svulster på forsiden eller baksiden av kneet.

Noen ganger bruker kirurger en kombinasjon av åpne og artroskopiske teknikker på samme ledd.

Felles erstatning

Hvis leddgikt har skadet en «8217; uopprettelig artikulert, kan kirurgen erstatte den helt eller delvis. Når de skadede områdene fjernet, er metall-, plast- eller keramiske reservedeler implantert. Tumorer gjenopptar vanligvis ikke etter en felles erstatning.

Reparasjon av sener

Pvns kan muligens skade sene av en «artikulasjon». Hvis dette skjer, kan du utføre en prosedyre for å sy de revet endene av senen.

Stråling

Kirurgi mislykkes alltid å fjerne en hel svulst. Noen mennesker er ikke gode kandidater for kirurgi eller foretrekker ikke å ha det. I disse tilfellene kan stråling være et alternativ for & # 8217.

Stråling Bruk høy-energibølger til å ødelegge kreft. Tidligere kom strålingsbehandling fra en ekstern kropp til kroppen.

Flere og oftere bruker legene intra-artikulær stråling, som injiserer radioaktivt væske i # 8217; artikulasjon.

Dressing

Forskere studerer noen rusmidler for Pvns i kliniske studier. En gruppe organiske stoffer kan bidra til å forhindre cellesamling i # 8217; tumorartikulasjon og formasjon. Disse stoffene inkluderer:

 • Cabiralizumab
 • Emactuzumab
 • MEDIATO DI IMATINIB (GLEEVEC)
 • Nilotinib (tasigna)
 • Pexidartinib

Gjenopprettingstid fra kirurgi

Hvor lang tid tar det å gjenopprette, avhenger av prosedyren du hadde. Noen få måneder kan være nødvendig for å fullstendig gjenopprette etter en utendørs kirurgi. Generelt oversetter artroskopisk kirurgi til en raskere gjenopprettingstid noen få uker eller mindre.

Fysioterapi er nøkkelen til en rask gjenoppretting. I løpet av disse sesjonene vil du lære øvelser for å styrke og forbedre fleksibiliteten til artikulasjonen.

Livsstilsendringer

Det er viktig å hvile artikulasjonen slått når det er smertefullt og etter operasjonen;. Løsner trykket på lagerleddene som kneet og hoften som står bort fra føttene og bruker krykkene når du går.

L’Regelmessig trening kan hjelpe deg med å holde bevegelse i # 8217; artikulasjon og forhindre stivhet. En fysioterapeut kan vise deg hvilke øvelser som skal gjøres og hvordan du skal utføre dem trygt og effektivt.

For å redusere hevelse og smerte, hold isen på 9217, interessert i 15-20 minutter om gangen, flere ganger om dagen. Viklet isen i et håndkle for å hindre at det brenner huden.

Ta bort

Kirurgi har vanligvis stor suksess i behandlingen av Pvns, spesielt den lokale typen. Mellom Prosentandel 10 og prosentandel 30 av diffuse tumorer vokser tilbake etter operasjonen;. Du vil se legen som behandlet deg i flere år etter intervensjonen for å sikre at svulsten ikke er tilbake.