Silisiumdioxid er trygt?

Introduksjon

Når du ser på L & # 8217; etikett av en mat eller et supplement, er det sannsynlig at du vil se ingredienser du aldri har hørt om. Noen du kanskje ikke engang kan uttale dem. Selv om mange av disse kan få deg til å føle deg nølende eller mistenkelig, er andre trygge, og det er bare deres navn å være skremmende.

Silisiumdioxid er en av disse ingrediensene. Det finnes i mange produkter, selv om det ofte blir misforstått.

Hva så & # 8217;?

Silikondioksidet (Si02), også kjent som silika, er en naturlig forbindelse som består av to av de mest omfattende materialene i jorden: silisium (ja) og # 8217; oksygen (O2).

Silisiumdioksyd er oftere anerkjent i form av kvarts. Det finnes naturligvis i # 8217; vann, i planter, hos dyr og i jorden. Den terrestriske skorpen er 59 prosent av silika. Det er over 95 prosent av steinene som er kjent på planeten. Når du sitter på en strand, er det silisiumdioksyd i form av en sand som går inn i tærne.

Det finnes også naturlig i vevet i menneskekroppen. Selv om det ikke er klart hvilken rolle som gjør det, antas det å være et viktig næringsstoff av kroppens behov.

Fordi det er i mat og kosttilskudd?

Silisiumdioksid er naturlig funnet i mange planter, for eksempel:

 • Grønne bladgrønnsaker
 • rødbet
 • Peppers
 • Integrert ris
 • havre
 • alfalfa

Silisiumdioxid er også lagt til mange matvarer og kosttilskudd. Som et matadditiv, virker det som anti-graving agent For å unngå aggregering. I kosttilskudd, brukes den til å forhindre de forskjellige pulverformige ingrediensene å holde hverandre.

Som med mange tilsetningsstoffer, har forbrukerne ofte bekymringer om silisiumdioxid som et additiv. Imidlertid antyder mange studier at det ikke er en grunn til disse bekymringene.

Hva sier forskningen?

Det faktum at silisiumdioksid er i planter og # 8217; drikkevann antyder at det er trygt. Forskning & # 8211; Undersøkelser har vist at silika vi forbruker gjennom våre dietter akkumuleres ikke i kroppen vår. I stedet er det utvist fra nyrene våre.

Imidlertid kan silikose av progressiv lungesykdom, ofte dødelig, oppstå på grunn av den kroniske silisiumstøvet som inhalerer. Denne utstillingen og sykdommen skjer hovedsakelig blant de som jobber i:

 • gruvedrift
 • konstruksjon
 • hule
 • L & # 8217; stålindustrien;
 • sandblåsing

Mens mange av utdanning På silisiumet ble de utført på dyr, de forskerne fant ingen bånd mellom silisiumdioxidmatadditivet og en økning i risikoen for kreft, skade på organene eller døden. Dessuten, utdanning De har ikke funnet bevis på at silisiumdioksid som matadditiv kan påvirke reproduktiv helse, fødselsvekt eller kroppsvekt.

De US Food and Drug Administration (FDA) Han anerkjente også silisiumdioxid som et trygt matadditiv. I 2018, European Food Safety Authority oppfordret den europeiske unionen til å pålegge strengere retningslinjer på silisiumdioksyd til du kan gjøre ytterligere søk. Deres bekymringer fokusert på nanopartikler (hvorav noen var mindre enn 100 nm).

Tidligere fulgte retningslinjene Papir 1974 forberedt i samarbeid med L & # 8217; Verdens helseorganisasjon. Dette dokumentet fant at de eneste negative helseeffektene knyttet til silisiumdioksyd var forårsaket av silisiummangel. Siste forskning kan endre retningslinjene og anbefalinger.

Sikkerhetsgrenser er satt?

Selv om søket så langt antyder at det ikke er mange risikoer forbundet med silisiumdioksydinntak, FDA Han har satt maksimale grenser til forbruket: Silikondioksid må ikke overstige 2 prosent av den totale vekten av en mat. Dette skyldes hovedsakelig det faktum at mengder høyere enn disse faste grensene ikke har blitt tilstrekkelig studert.

Ta ut mat

Silisiumdioksyd eksisterer naturligvis i jorden og i kroppene våre. Det er ingen bevis som tyder på at det er farlig å innta som et matadditiv, men videre forskning er nødvendig på rollen han spiller i kroppen. L & # 8217; Kronisk silisiumdioksøvinnånding kan føre til lunge sykdommer.

Folk som lider av alvorlige allergier, har en interesse som er oppnådd i å vite hva som er tilsetningsstoffene i maten de spiser. Men selv om du ikke har slike allergier, er det bedre å være forsiktig med mat tilsetningsstoffer. Og til og med små endringer i mineralnivåer kan ha en dyp effekt på sunn drift. En god tilnærming er å spise hele matvarer og få sunne nivåer av silisiumdioksyd.