Shooting Orlando: Hvordan sykehus ga gratis medisinsk behandling

I forrige uke kunngjorde sykehusene i Orlando som behandlet ofrene for nattklubbskytingen i Pulse at de ville gi avkall på medisinske regninger for disse pasientene.

Overlevende av juni ble gjenopptatt, som forårsaket 49 dødsfall og 53 skader, kalte nyhetene «en stor lettelse«og»en velsignelse. «

Også andre ønsket kunngjøringen velkommen. Kommentarer oversvømmet en Orlando Sentinel Facebook-innlegg da nyhetene kom.

«Dette er imponerende! De har lidd nok og vil gjøre det lenge. De trenger ikke å stresse over sykehusregningen. To tomler opp for sykehus, skrev en person.

Men blant applausen var det uro. Hvorfor skulle noen betale for å bli skutt?

Forfatter og aktivist Dan Savage kalte annonsen «en dårlig smakshistorie maskert av en god historie».

«Det er mennesker som ble drept i Orlando rundt samme tid, kanskje til og med samme natt (dette er Amerika), som også står overfor overveldende medisinske regninger,» skrev han i Portland Mercury. «Men regningene deres vil ikke bli tilgitt fordi de ikke har vunnet et ekstremt perverst lotteri.»

Ofre for lavprofilskyting – og andre tragedier som ulykker og sykdommer – sitter fast med regninger som gjenspeiler utilstrekkeligheten til helsevesenet vårt, sa Savage.

Les mer: Hvordan gi førstehjelp under en masseskyting «

Fritak fra medisinske regninger

Det er noen regress for folk som står overfor svimlende medisinsk gjeld.

I henhold til Affordable Care Act (ACA) er non-profit sykehus nødvendig tilby økonomisk bistand til kvalifiserte pasienter.

Tjenestemenn fra Orlando Health, som driver det ideelle sykehuset der de fleste av ofrene til Pulse har blitt behandlet, fortalte Healthline at de behandler appeller om økonomisk pasientstøtte «regelmessig».

«Dette er ikke nytt for oss. Nyheten er omfanget og omfanget av denne tragedien, sa talskvinne Kena Lewis.

I fjor delte Orlando Health ut 63 millioner dollar til veldedighet, sa Lewis.

Det forventes å pådra seg omtrent 5 millioner dollar i kostnader forbundet med pulsskytingen, selv om det vil søke å få tilbake noe av tapet fra «statlige og føderale fond, privat forsikring, uføreforsikring, Florida for kriminalitetsoffererstatningsprogram, etablerte finansieringskilder for individuelle ofre, «Og Medicaid.

Florida sykehus, som har behandlet færre Pulse-ofre, sa at det ikke engang vil kreve pasientforsikring.

Les mer: Hvorfor vi er redde for å bli ofre for masseskyting? «

«Kuren for veldedighet» er ikke uvanlig

Slik lettelse fra medisinske regninger er ikke nødvendigvis uvanlig.

«Å tilby viktige samfunnshelsetjenester og tilby gratis eller rabattert omsorg basert på økonomiske behov, fellesskapsbehov og bidrag er noen av de mange måtene helseorganisasjoner betjener sine lokalsamfunn på,» Richard L. Gundling, visepresident i Healthcare Financial Management Association, fortalte Healthline.

Sekund American Hospital Association, «Ukompensert behandling» kostet sykehus nesten 43 milliarder dollar i 2014, tilsvarende litt over 5 % av totale utgifter. Ukompensert bistand inkluderer veldedige organisasjoner og utestående gjeld.

Pat Palmer, grunnlegger av Medical Billing Advocates of America, sier at mange pasienter er uvitende om muligheten for veldedig omsorg eller andre tjenester ment å lindre den økonomiske byrden.

«Vi må gi publikum mer utdanning om hva de må gjøre for å redusere helsekostnader fordi ingen andre vil gjøre det for dem,» sa han til Healthline.

Skremme medisinske regninger kan virke stive, men de kan faktisk forhandles ned, sa Palmer.

Anbefal pasienter å be om detaljerte kopier av regningene slik at de kan evaluere hver avgift som samles inn. Disse kostnadene er ofte unøyaktige eller dupliserte. Uforsikrede pasienter eller personer som behandles offline bør også spørre om rabatter.

Hjelpen er der for å bli tatt, men «hvis du ikke ber om det, skjer det ikke», sa han.

Les mer: Du overlevde kreft. Nå, hvordan betaler du regningene dine? «

Løpende helsekostnader

Selv om det er sjelden en betalende lege kansellerer kostnadene ved en spesifikk ulykke, er det ikke enestående.

I 2013, Boston-området sykehus og forsikringsselskaper forlovet for å dekke utgiftene til ofrene for bombingen i Boston Marathon. Mer enn 260 mennesker ble skadet i disse eksplosjonene, inkludert 16 som tapte lemmer.

Representanter fra Tufts og Blue Cross Blue Shield Massachusetts fortalte Healthline at de forble tro mot denne forpliktelsen.

Ingen av dem ga imidlertid informasjon om kostnadene ved løpende omsorg for disse pasientene, som fysioterapi og psykiske helsetjenester.

Dette er noe Orlando-leverandørene ikke kunne love.

«Vi kan ikke forutsi disse pasientenes fremtidige behov, deres økonomiske situasjon eller hva statlige eller føderale myndigheter kan kreve at vi gjør for veldedige politikker. Så selv om vi ikke kan anta at svaret er gratis for alltid assistanse, vil vi bruke våre generøse retningslinjer for veldedig og økonomisk bistand til å evaluere hvordan vi best kan sikre at våre pasienter får kvalitetspleie her ved Orlando Health på en måte som er mer økonomisk ansvarlig, «sa Orlando Health-representanter i en uttalelse.