Sexavhengighet: Symptomer, behandling og prospekter

COS’Det er sexavhengighet?

Vesentlige tvister omgir diagnosen & # 8220; sexavhengighet & # 8221;. Ble utelukket fra den femte utgaven av & # 8220; diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser og # 8221; (DSM-5), men det er fortsatt skrevet og studert i sirklene i psykologi og rådgivning.

Dessuten, Det kan fortsatt bli diagnostisert Bruk av både DSM-5 (for eksempel «8220; andre spesifiserte seksuelle dysfunksjoner & # 8221;) og den internasjonale statistiske klassifiseringen av relaterte helse sykdommer og problemer og problemer. (ICD-10) Kriterier (som «8220; andre seksuelle dysfunksjoner som ikke er på grunn av et stoff eller en fysiologisk tilstand notat og # 8221;).

ICD-10 kriterier

Som en definisjon, SEX-avhengigheten & # 8221; er beskrevet som et tvangsmessig behov for å lage seksuelle handlinger for å få typen av & # 8220; korreksjonen & # 8221; At en person med alkohol bruk forstyrrelser kommer fra en drink eller noen med opiat bruk forstyrrelser oppnår opiat bruk.

Sexavhengighet (den tvangsmessige seksuelle oppførselen beskrevet her) bør ikke forveksles med forstyrrelser som pedofili eller bestialiteten.

For noen mennesker kan sexavhengighet være veldig farlig og forårsake betydelige vanskeligheter i relasjoner. Som narkotikamisbruk eller alkohol, har det potensial til å ha en negativ innvirkning på fysisk og psykisk helse, på personlige forhold, på livskvaliteten og sikkerheten til en person.

Det antas å være ganske vanlig (selv om statistikken er inkonsekvent) og noen hevder at det ofte ikke er diagnostisert.

Det antas at en person med avhengighet av sex vil se etter flere seksuelle partnere, selv om dette i seg selv ikke nødvendigvis er et tegn på en lidelse. Noen rapporterer at det kunne manifestere seg som et tvangsmessig behov for å onanere, se pornografi eller finne seg i seksuelt stimulerende situasjoner.

En person med sexavhengighet kan betydelig endre sitt liv og aktiviteter for å gjøre seksuelle handlinger flere ganger om dagen, og som rapportert, er han ikke i stand til å kontrollere sin oppførsel, til tross for de alvorlige negative konsekvensene.

Hva er symptomene på sexavhengighet?

Siden kjønnsavhengighet ikke er skissert i DSM-5, C’det er en betydelig kontrovers på hvilke kriterier utgjør en avhengighet.

En funksjon kan være hemmeligheten til atferd, der personen med uorden blir dyktige i å gjemme sin oppførsel og kan til og med hemmelige tilstanden til ektefeller, partnere og familie. De kan ligge på sine aktiviteter eller engasjere seg i dem i øyeblikk og steder der de ikke vil bli oppdaget.

Men noen ganger er symptomene til stede og åpenbare. En person kan ha en sexavhengighet hvis du viser noen eller alle følgende tegn:

  • Kroniske og obsessive seksuelle tanker og fantasier
  • Kompulsive rapporter med flere partnere, inkludert fremmede
  • ligge for å dekke oppførsel
  • Bekymring for å ha sex, selv når det forstyrrer hverdagen, produktiviteten, arbeidsytelsen og så videre
  • Manglende evne til å stoppe eller kontrollere atferd
  • Sette seg eller andre i fare på grunn av seksuell oppførsel
  • Prøv anger eller skyld etter kjønn
  • gjennomgå andre negative personlige eller faglige konsekvenser

Kompulsiv oppførsel kan sette forholdene for å teste, for eksempel med stress på’utroskap, selv om noen mennesker kan hevde å ha sexavhengighet som en måte å forklare L’utroskap i et forhold.

Det er viktig å huske at nyter den seksuelle aktiviteten er ikke et tegn på sexavhengighet. Sex er en «8217; sunn menneskelig aktivitet og nyter det er normalt. Videre betyr forskjeller i nivået av seksuell interesse blant partnere ikke at en partner har en sexavhengighet.

Hva er behandlingene for sexavhengighet?

Siden diagnosen er kontroversiell, mangler behandlingsalternativer basert på «.

De som beskriver behandlingen av sexavhengighet, kan anbefale en eller flere av følgende metoder.

Sykehusbehandlingsprogrammer

Det er mange sykehusbehandlingssentre som tilbyr gjenopprettingsprogrammer fra sexavhengighet. Ofte blir folk med en sexavhengighet fjernet fra sitt normale daglige liv i minst 30 dager for å hjelpe dem med å gjenoppta kontrollen av impulser og begynne å helbrede. Disse typer programmer inneholder generelt individuelle og dyptgående gruppeterapi-økter.

Programmer i 12 faser

Programmer som sexavhengige anonyme (SAA) Følg de samme Alkoholikere Anonymous (AA) Recovery Model. De kan være veldig nyttige for å håndtere sexavhengighet.

Medlemmene er ikke pålagt å fullstendig gi opp sex, men de oppfordres til å avstå fra tvangsmessig og destruktiv seksuell oppførsel. Gruppemøter med andre som står overfor de samme utfordringene gir et godt støttesystem.

Kognitiv atferdsterapi

Denne typen terapi kan hjelpe en person til å identifisere utløsere for seksuelle impulser, og til slutt lærer dem hvordan man skal endre atferd. Dette oppnås gjennom individuelle økter med autorisert mental helse terapeut.

Dressing

Noen mennesker kan dra nytte av en farmakologisk terapi syklus. Noen antidepressiva kan bidra til å lindre impulser (som er skilt fra de potensielle bivirkningene av noen antidepressiva som kan forårsake en reduksjon i libido eller endre andre aspekter av # 8217; seksuell opplevelse).

Det er imidlertid ikke klart, hvis en lege vil foreskrive medisiner for denne tilstanden.

Hva er utsiktene for sexavhengighet?

Personen som står overfor sexavhengighet, må møte en unik serie utfordringer. De kunne være involvert i atferd som truer deres relasjoner, deres sikkerhet og helse og helse av partneren deres. Samtidig anses sexavhengighet som en kontroversiell diagnose og mangler diagnostiske kriterier og behandlinger basert på Evidence.

Få hjelp

Hvis du tror at du har en sexavhengighet, begynner du å snakke med din familie lege. Det er også organisasjoner som kan gi støtte.

Hvis du eller en kjære person lider av sexavhengighet, kan disse ressursene være nyttige: