Settoplasty: Prosedyre, Risiko og gjenoppretting

COS’er septoplastiet?

Septum er veggen av bein og brusk som deler nesen i to separate nesebor. En viderekoblet septum oppstår når septumet beveges til den ene siden av nesen.

Noen mennesker er født med en viderekoblet septum, men det kan også være forårsaket av et nesesår. De fleste med en divenert septum har en mye mindre nasal passasje av # 8217; andre. Dette kan forårsake pusteproblemer. Andre symptomer på en viderekoblet septum kan inkludere hyppige epistaxis og ansikts smerte. Kirurgi er den eneste måten å reparere en viderekoblet septum.

Settoplastikk er en kirurgisk prosedyre for å korrigere en viderekoblet septum. Septoplasty straightens septum, slik at en bedre luftstrøm; luft gjennom nesen.

Forberedelse for en septoplastikk

Legen kan be deg om å forstyrre # 8217; rekruttering av visse stoffer to uker før / # 8217; intervensjon. Disse stoffene kan inkludere aspirin (bufferin), ibuprofen (Advil) og andre blodfluidanter. Dette gjøres for å redusere risikoen for overdreven blødning under og etter prosedyren. Pass på at du informerer legen din dersom du er allergisk mot visse stoffer, eller hvis du har en historie om blødningsproblemer.

I noen tilfeller har folk en septoplastikk i lokalbedøvelse, som nummerer området for å hindre smerte. Imidlertid har de fleste operasjonen i generell anestesi, noe som betyr at de sover under prosedyren.

Ikke spis eller drikk noe etter midnatt på natten før prosedyren hvis du er generelt anestesi. Dette vil hjelpe deg med å forhindre oppkast og kvelning hvis du blir syk av # 8217; anestesi under operasjonen;.

Bringer et familiemedlem eller en venn som kan følge deg hjemme etter bosetterny. L’Generell anestesi kan forårsake døsighet etter prosedyren. Du bør ikke kjøre til effektene er helt forsvunnet.

Legen kan ta bilder av nesen din før prosedyren. Sammenlign bilder før og etter at prosedyren kan hjelpe deg med å se hvordan nesen din har endret seg.

Septoplastikk prosedyre

En septoplasty tar fra 30 til 90 minutter som skal fullføres, avhengig av tilstanden av tilstanden. Du vil være i lokal eller generell anestesi, avhengig av hva du og legen din bestemmer deg, er bedre for deg.

I en typisk prosedyre utfører kirurgen A’gravering på den ene siden av nesen for å få tilgang til septumet. Deretter øker de slimhinnen, som er det beskyttende belegget av septumet. Så den viderekoblede septumet er flyttet til riktig posisjon. Noen barrierer, som ekstra bein eller brusk stykker, fjernes. L’Siste passasje er reposisjonering av slimhinnen.

Du må kanskje ha poeng for å holde septum og membranen på plass. Men noen ganger er det tilstrekkelig å fylle nesen med bomull for å holde dem på plass.

Kostnaden for septoplastiet

Potensielle risikoer for en septoplastikk

Noen mennesker vil trenge en andre intervensjon hvis de ikke er fornøyd med resultatene. Andre risikoer forbundet med en septoplastikk er sjeldne, men de kan inkludere:

  • blødning
  • arr
  • Perforering av septumet, som oppstår når et hull dannes i septumet
  • En form for den endrede nesen
  • En nese misfarging
  • en følelse av # 8217; lukten redusert

Blødninger og overdreven infeksjoner er mulige risikoer for en operasjon. Hold nesen ren og vask hendene dine, kan redusere disse risikoene.

Gjenoppretting fra en septoplasty

Settoplastikk utføres vanligvis som en poliklinisk prosedyre, med mindre større komplikasjoner oppstår. Dette betyr at du kan gå hjem samme dag i prosedyren, når anestesien er ferdig. Nesen din vil bli hovent, smertefull og full av bomull for å kontrollere blødning. L’emballasje kan fjernes en eller to dager etter operasjonen;. Legen vil også foreskrive smertestillende stoffer, om nødvendig.

Legen din vil trolig be deg om å unngå aspirin, L’ibuprofen og andre medisiner flytende blod. Dette er gjort for å redusere risikoen for blødningsproblemer etter prosedyren.

Du bør også begrense din fysiske aktivitet i flere uker etter operasjonen for å minimere hevelse og fremme helbredelse. Dette inkluderer de fleste intense treningsformer, for eksempel løpende, vektløfting og kontakt sportspraksis. Disse aktivitetene kan øke blodtrykket og føre til sterke blødninger.

Forslag til raskere utvinning inkluderer:

  • heve hodet over natten for å holde hevelsen lav
  • Ikke blåse nesen i minst tre dager etter intervensjonen
  • Bruk skjorter som knappen på forsiden, slik at du ikke trenger å trekke klærne dine over hodet ditt

Utsikter etter prosedyren

Nesen såret vil helbrede ganske raskt og pusten din vil trolig forbedre kort tid etter prosedyren. Imidlertid kan den generelle helbredelsesprosessen være sakte. Brusk og andre nesevev kan ta opptil ett år å stabilisere seg helt i sin nye form.

De fleste mennesker manifesterer ikke symptomene pågår etter intervensjonen. I noen tilfeller fortsetter brusk og nasal vev å bevege seg over tid og til slutt blokkerer strømmen av D’luft gjennom nesen. Dette betyr at en annen operasjon vil være nødvendig for å ytterligere omforme nesen og septumet.