Sesongallergier: Symptomer, årsaker og behandling

Beskrivelse

A’allergi (allergisk rhinitt) som oppstår i en bestemt sesong, er mer kjent som høfeber. Om amerikanerne 8217; det opplever, rapporterer Amerikansk Allergy Academy, Astma og Immunologi.

Høyfeber oppstår når immunforsvaret ditt reagerer overdrevet til et eksternt allergen, som pollen. Et allergen er noe som utløser et allergisk svar. De vanligste allergenene er pollens av planter pollinert av vinden, som trær, urter og ugress. Pollini av plantene som er pollinert av insekter, er for tunge for å holde seg lenge i luften, og de er mindre sannsynlig å utløse en allergisk reaksjon.

Høyfeber kommer fra navnet sitt fra høskuttesesongen. Historisk skjedde denne aktiviteten i sommermånedene, samtidig da mange viste symptomer.

Sesongallergi er mindre vanlige om vinteren, men du kan lide av allergisk rhinitt hele året. Ulike planter avgir de respektive pollenene i ulike perioder av året. Avhengig av utløsningsfaktorene til # 8217; allergi og sted hvor du bor, kan du lide av hayjack mer enn en sesong. Du kan også reagere på interne allergener, for eksempel mugg eller kjæledyrhår.

Symptomer på sesongmessige allergier

Symptomene på sesongbaserte allergier varierer fra liten til alvorlig. Den vanligste inkluderer:

 • nysing
 • Cola eller lukket nese
 • Lacimosis og pruriginøse øyne
 • Kløe til brystene, hals eller høreapparater
 • Overbelastning av’øre
 • postnasal drenering

Mindre vanlige symptomer inkluderer:

 • hodepine
 • pust
 • Wheezing
 • hoste

Mange mennesker med høfeber lider selv fra astma. Hvis du har både høfeber og # 8217; astma, kan sesongens allergener utløse et angrep D’astma.

Årsaker til sesongmessige allergier

Hayfeber oppstår når immunforsvaret identifiserer en aerodispersa substans som vanligvis er ufarlig som farlig. Reagerer på stoffet, eller allergen, frigjør histaminer og andre kjemikalier i blodet. Disse kjemikaliene produserer symptomer på en allergisk reaksjon.

Vanlige utløsende faktorer av høfeber varierer fra en sesong alle & # 8217;.

Vår

Trær er ansvarlige for de fleste vårsesongens allergier. Birch er en av de vanligste delinventsene til Nordlige breddegrader, hvor mange mennesker med høyfeber reagerer på hans pollen. Andre allergifremkallende trær i Nord-Amerika inkluderer Cedar, Alder, Horse Chestnut, Willow og Poplar.

Sommer

Hayfeber tar navnet sitt fra høskuttesesongen, tradisjonelt i sommermånedene. Men de virkelige synderne av sommersesongallergier er urter, som loft og # 8217; Timothy Grass, så vel som noen ugress. I følge American Foundation for L’astma og allergi, Urter er den vanligste utløsende faktoren for folk med en høst.

Falle

L’Høst er sesongen av’Ambrosia. Navnet på sjangeren for Ambrosia er Ambrosia og inneholder mer enn 40 arter over hele verden. De fleste av dem vokser i de tempererte områdene i Nord-og Sør-Amerika. De er intraserende planter som er vanskelige å kontrollere. Deres pollen er et veldig vanlig allergen og symptomene på # 8217; allergi allergi; Ambrosia kan være spesielt alvorlig.

Andre planter som frigjør pollen i høst inkluderer nettles, artemisia, acetosa, fett høner og plantain.

Vinter

Om vinteren ligger de fleste eksterne allergenene sovende. Som et resultat, kan den kalde bringer lettelse til mange mennesker med hayfeber. Men det betyr også at flere mennesker bruker tid hjemme. Hvis du er utsatt for sesongens allergi, kan du også reagere på interne allergener, for eksempel mold, kjæledyr, pulvermidd eller kakerlakker.

Interne allergener er ofte lettere å fjerne fra miljøet i forhold til eksterne pollen. Her er noen forslag til å frigjøre ditt hjem fra vanlige allergener:

 • Vask sengetøy i veldig varmt vann minst en gang i uken.
 • Deksel sengetøy og puter med allergen-bevisdeksler.
 • Kvitt polstret tepper og møbler.
 • Fjern plysj fra barnas soverom.
 • Løse vanntapene; vann og rengjør skaden forårsaket av vannet som kan hjelpe dannelsen av mugg og parasitter.
 • Rengjør de støpte overflatene og alle stedene som kan danne, inkludert luftfuktere, sump kjølere, klimaanlegg; luft og kjøleskap.
 • Bruk en avfukter for å redusere overflødig fuktighet.

Diagnose av sesongmessige allergier

Høyfeber er generelt lettere å diagnostisere enn andre allergier. Hvis du har allergiske symptomer som bare oppstår i visse perioder av året, er det et tegn på at du har sesongmessig allergisk rhinitt. Legen din kan også sjekke ørene, nesen og halsen for å lage en diagnose.

Allergologisk test er vanligvis ikke nødvendig. Din behandling for allergisk rhinitt vil trolig være den samme, uavhengig av typen allergen som du reagerer på.

Behandle sesongmessige allergier

Den beste medisinen for høfeber og allergisk rhinitt gjennom hele året er å unngå allergener som forårsaker symptomer på deg. Narkotika er også tilgjengelige for å behandle symptomene på høfeber. Noen mennesker tar også alternative behandlinger.

Å unngå

Den vedtar tiltak for å unngå sesongbaserte allergener. For eksempel, bruk en D & # 8217 klimaanlegg med et HEPA-filter for å kjøle hjemmet ditt om sommeren, i stedet for takvifter. Sjekk ditt lokale meteorologiske nettverk for pollen prognoser og prøv å bli hjemme når pollen teller er høy. I perioder med # 8217; år hvor høy feber er aktiv:

 • Hold vinduene lukket
 • Begrense tiden til friluft
 • anser å ha en støvmaske når du er ute, spesielt på de vindfulle dagene

Det er også viktig å unngå sigarettrøyk, som kan forverre symptomene på høstet.

Dressing

Når du ikke kan unngå allergener, er andre behandlinger tilgjengelige, inkludert:

 • Decongestants og benk-topp antihistaminer, som Cetirizina (Zyrtec) og kombinert medisiner som inneholder paracetamol, difenhydramin og fenylefrin
 • Reseptbelagte legemidler, som steroid nasal sprayer

I de mest alvorlige tilfellene kan legen anbefale allergi slag. De er en type immunterapi som kan hjelpe deg til å desensere ditt immunsystem til allergener.

Noen stoffer for allergys kan ha uønskede bivirkninger, for eksempel døsighet, svimmelhet og forvirring.

Kjøp Online Decongestants og Bench-Top Quality.

Alternative behandlinger

Få studier har blitt utført på alternative behandlinger for hayfeber. Noen tror at de følgende alternative behandlinger kan gi lettelse:

 • Quercetin, en flavonoid som gir frukt og grønnsaker farge
 • Lactobacillus acidophilus, bakterier & # 8220; venner & # 8221; Tilstede i yoghurt
 • Spirulina, en type blågrønn tang
 • Vitamin C, som har noen antihistaminegenskaper

Videre forskning er nødvendig for å forstå om disse alternative behandlingene er effektive.

Ta ut mat

Symptomene på sesongmessige allergier kan være ubehagelig. Hvis du mistenker at du har sesongmessige allergier, snakk med legen din. De kan bidra til å diagnostisere årsaken til symptomer og foreskrive en behandlingsplan. De vil nok oppmuntre deg til å handle for å unngå allergi utløsere. De kan også anbefale benk eller reseptbelagte legemidler.