Separat suturer: Årsaker, diagnose og konsekvenser

Hva er separate suturer?

Separate suturer er brede og atypiske mellomrom i skallen til en nyfødt. Hodet på et lite barn består av seks beinplakker som blander seg når barnet aldre. Kantene på plakkene er koblet til og danner den som er kjent som suturen. Sutures er sterke og fleksible stoffer som holder kraniale bein sammen. To suturpunkter danner en membran kjent som mykt punkt, eller fontene, hvor de møtes. Sutures bidrar til å beskytte et barns hjerne, noe som gir vekst. Hvis suturene er skilt, kan du merke en «8217 åpenbar separasjon av plakettet, sammen med et hakket eller fremspringende rom som er tydeligere i den øvre delen av babyens hode. Kontakt lege umiddelbart hvis du oppdager en suturseparasjon i barnet ditt. Det kan være et tegn på en farlig medisinsk tilstand for livet.

Vanlige årsaker på undersiden av suturseparasjonen

Suturseparasjon kan skyldes en rekke faktorer. En vanlig og ikke-truende årsak er fødsel. Skullplater av en nyfødt kan overlappe og danne et kam. I disse tilfellene forsvinner springen generelt om noen dager, slik at skallen kan ansette en normal form. Andre årsaker til suturseparasjon er mer alvorlige og fortjener A & # 8217, umiddelbar oppmerksomhet. Noen av hovedårsakene til suturseparasjon er beskrevet nedenfor.

Ernæringsmessige mangler

Noen mangler av vitaminer og mineraler kan forårsake en suturseparasjon. Barnet ditt kan bli underernæret hvis det ikke mottar tilstrekkelige næringsstoffer for å holde bindevev og benplater. Dehydrering (mangel på væsker) kan også forårsake hule fontener som ligner suturseparasjonen.

Traume

Traumer, som det ikke-utilsiktede misbruk av mindreårige, kan forårsake suturer og et svakt fremspringende punkt. Et slag mot hodet kan forårsake en indre blødning i hjernen eller en blodsamling på overflaten av hjernen, kjent som en subdalert hematom. Det kraniale traumer i en nyfødt er en nødsituasjon og krever umiddelbar medisinsk hjelp.

Sykdommer og forhold

Sykdommer og forhold som forårsaker økning i trykk i skallen, kan øke risikoen for et barn av suturseparasjon. Noen forhold og sykdommer knyttet til det intrakranielle trykket inkluderer:

 • meningitt
 • hydrocephalus
 • cerebral tumorer
 • Infeksjoner som er tilstede ved fødselen
 • Downs syndrom
 • Dandy-Walker Misdannelse

Nødproblemer

Kontakt barnets lege umiddelbart hvis du oppdager en adskillelse av hjerneplaques eller et fremspringende, mykt punkt på barnet ditt. Kontakt lege umiddelbart hvis du merker hevelse, betennelse eller væskeutgivelse fra suturområder. Mange årsaker til sutureparasjon er farlig for livet, og rettidig behandling er viktig for et positivt utfall.

Ansikt og lindre symptomer

Noen få alternativer for innenlands helse kan hjelpe et barn med separate suturer. Det er en alvorlig tilstand som må adresseres av en lege.

Hjem Helsealternativer

Svakheter kan hovne når barnet ditt kaster, han ligger på ryggen eller gråtene. Det svake punktet skal gå tilbake til en normal posisjon, en liten kurve mot innsiden, når barnet beroliger, sitter i vertikal stilling eller stopper oppkast. Søk medisinsk hjelp hvis det svake punktet fortsetter å stikke ut. Hold et detaljert register av stadier av utvikling og barnets medisinske historie. Dette kan hjelpe medisinske fagfolk til å forstå barnets tilstand og symptomer. Dette vil være viktig hvis du bestemmer at den underliggende årsaken er kronisk.

Medisinsk undersøkelse og diagnose

Barnets lege vil trolig vurdere dem ved å utføre en fysisk undersøkelse. Eksamen inkluderer generelt visning av hodebunnen og følelsen av tomme mellomrom mellom platene for å bestemme avstanden mellom suturene. Legen kan også undersøke svakhetene til barnet ditt og venene i hodet. En medisinsk historie kan gjennomføres for å evaluere symptomer. Legen din kan spørre barnets appetitt, aktivitetsnivået, varigheten og utviklingen av presentasjonssymptomet og andre faktorer knyttet til barnets fysiske utvikling. Legen vil kanskje se beinstruktur og # 8217; interiør av barnets hode som utfører flere diagnostiske tester, for eksempel en datastyrt tomografi (TC), en magnetisk resonans (MR) eller A’ultralyd. Andre tester som kan bli forespurt, er blodprøver og en spinaluttak. En visningsundersøkelse kan gjennomføres for å avgjøre om barnet ditt har synproblemer og å observere den optiske nerven. De fleste av de underliggende forholdene som forårsaker suturseparasjonen, er svært alvorlige og potensielt farlige for livet. Søker umiddelbar medisinsk hjelp er grunnleggende for en vellykket prognose.

Hindre en suturseparasjon

Det er ingen endelig metode for å forhindre suturseparasjon. Det er imidlertid trinn du kan påta seg for å redusere risikoen for at dette skjer:

 • Hold deg oppdatert på barnets vaksiner, inkludert de som beskytter mot noen meningittfilamenter.
 • Unngå å utsette sønnen din til folk som nylig har hatt meningitt.
 • Beskytt barnet ditt mot et utilsiktet traumer til hodet ved å plassere støtfangeren i barnesenget, installer bilseterene riktig og eliminerer ustabile objekter fra # 8217; barnemiljø.
 • Gi barnet ditt riktig daglig ansettelse av næringsstoffer og væsker som anbefalt av legen din.
 • Kontakt lege umiddelbart for uvanlige symptomer som barnet ditt opplever.