Separasjonsangst hos voksne: Symptomer, behandling og andre

Beskrivelse

L’separasjonsangst kan ikke ses hos barn. Det kan også ses hos voksne. Voksne med separasjonsangst har en ekstrem frykt som skjer dårlige ting for viktige mennesker i deres liv, som familiemedlemmer.

Forskere vet ikke hva denne lidelsen forårsaker. Hans sett ofte Sammen med andre forhold knyttet til # 8217; angst, som panikk, agorafobi og D & # 8217-forstyrrelser; generalisert angst.

Fortsett å lese for å lære mer om denne tilstanden.

Separasjonsangst hos voksne sammenlignet med barn

L’separasjonsangst er en vanlig del av utviklingen av barn i alderen mellom seks måneder og tre år. Når symptomene vedvarer i sen barndom, kan barnet ditt diagnostiseres med en D & # 8217-lidelse; spedbarnseparasjonsangst.

Hvis L’kontinuerlig separasjonsangst i den voksne alderen, vil du bli diagnostisert med en D & # 8217 forstyrrelse; voksen separasjonsangst. Symptomer på D & # 8217 forstyrrelser; angst hos barn og voksne er like. For barn, og # 8217; separasjonsangst er ofte forbundet med frykt eller ekstrem angst for å være borte fra foreldrene eller de som tar vare på ham. Dette kan gjøre et barn mindre villig til å delta i hendelser eller sosiale erfaringer, hvordan å tilbringe natten på en venns hjem eller gå til sommerleiren for å sove. For voksne, l’angst er å holde seg borte fra barn eller ektefeller. I stedet for skole, kan arbeid eller annet ansvar bli kompromittert.

Symptomer

Det er normalt å være bekymret for velvære av dine kjære. Folk med D & # 8217 forstyrrelse; Voksen separasjonsangst opplever høye nivåer av angst og noen ganger panikkanfall, når deres kjære er utenfor rekkevidde.

Folk med denne lidelsen kan bli sosialt trukket tilbake eller vise ekstrem tristhet eller vanskeligheter med konsentrasjon når de er langt fra deres kjære. I foreldrene kan uorden føre til en stiv og for involvert foreldre. I relasjoner kan du være mer tilbøyelig til å være en planleggingspartner.

Andre vanlige symptomer inkluderer:

 • Ubegrunnet frykt for at dine kjære, eller deg selv, blir kidnappet eller skadet til døden
 • Utgang eller ekstrem og vedvarende nektelse å forlate nærheten til dine kjære
 • Vanskelighetsgrad å sove vekk fra en elsket av frykt for at noe skjer med dem
 • Depresjon eller angstangrep relatert til noen av emnene som er nevnt ovenfor

Du kan også ha fysisk smerte, hodepine og diaré forbundet med perioder med angst.

Å bli diagnostisert med D & # 8217 forstyrrelse; Voksen separasjonsangst, symptomer må kompromittere driften og fortsette i minst seks måneder.

Risikofaktorer

L’separasjonsangst utvikler seg ofte etter tap av en kjære eller følge en betydelig begivenhet som overføring til college. Du kan være mer sannsynlig å utvikle voksen-separasjonsangst hvis du har blitt diagnostisert med en D & # 8217-forstyrrelse; barns separasjonsangst. Selv voksne dyrket med husholdninger kan være mer i fare.

Disorder D’Voksne separasjonsangst er ofte diagnostisert hos personer som en av følgende betingelser ble også diagnostisert:

 • D & # 8217 Forstyrrelser; generalisert angst
 • Post-traumatisk stressforstyrrelse (PTSD)
 • panikklidelse
 • D & # 8217 forstyrrelser; sosial angst
 • Personlighetsforstyrrelser

Diagnose

For å diagnostisere denne tilstanden, vil legen gjennomføre en komplett undersøkelse og vil bruke kriteriene som er skissert i diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser, Fifth Edition (DSM-V). Ifølge DSM-V er en av de første tegnene den overdrevne frykten eller angsten på å bli skilt fra de menneskene du er i nærheten. L’Angst og frykt må være utilstrekkelig fra utviklingssynspunktet. Dessuten:

 • Symptomer hos voksne må være til stede i minst seks måneder
 • Symptomene er så alvorlige å påvirke sosial drift og ansvar
 • Symptomer kan ikke forklares bedre av en annen lidelse

Legen din vil stille deg mange spørsmål for å avgjøre om du oppfyller kriteriene for denne diagnosen. Du kan trenge flere økter med en terapeut før du mottar en diagnose.

Legen din kan også snakke med kjente eller nære venner for å hjelpe dem bedre å forstå hvordan symptomene dine påvirker ditt daglige liv. De vil ikke avsløre noe du delte og snakke med dem bare hvis de har mottatt ditt samtykke.

Behandling

Behandling for lidelse D’Voksen separasjonsangst er lik behandlinger som brukes til å behandle andre lidelser D & # 8217;. Legen din kan gi deg en rekke behandlinger, eller du må kanskje prøve flere behandlinger før du finner en som fungerer for deg. Mulige behandlinger inkluderer:

 • Kognitiv atferdsterapi (CBT)
 • Gruppeterapi
 • Familie terapi
 • Dialektisk atferdsterapi (DBT)
 • Narkotika, som antidepressiva, bustepiron (buspar) eller benzodiazepiner

Outlook

L’voksne separasjonsangst kan manifestere i # 8217; barndom eller # 8217; voksen alder. På samme måte som andre lidelser D’angst av separasjon av voksne kan påvirke livskvaliteten, men tilstanden kan styres med behandling. Snakk med en lege hvis du mistenker deg eller noen du elsker å leve med denne lidelsen.