Sennepallergi: Årsaker og symptomer

Beskrivelse

A’matallergi oppstår når immunsystemet har en negativ reaksjon på en bestemt mat. Kroppen produserer et allergisk antistoff mot mat, selv om det er ufarlig. Når maten inntas, har kroppen en allergisk respons.

Selv om det ofte brukes utveksling, er matallergi ikke det samme som matintoleranse, som hovedsakelig slår fordøyelsessystemet.

I henhold til mat- og narkotikaradministrasjonen (FDA), Omtrent 30.000 amerikanere blir behandlet til beredskapsrommet hvert år for seriøse matallergier. Omtrent 150-200 amerikanere dør hvert år på grunn av deres allergiske matreaksjoner.

Sennep allergier begynner å få mer oppmerksomhet.

Sennepsfrø inneholder sunne mineraler, for eksempel jern, sink, magnesium, fosfor og fotball. De er også en kilde til omega-3 fettsyrer og har antioksidantegenskaper. Historiske naturopatiske bruksområder inkluderer å lindre muskel og artrittiske smerter.

Mens sennep kan ha helsemessige fordeler, utvikler noen mennesker en allergisk sennepsreaksjon. Reaksjonen kan være alvorlig.

Allergisk mot sennep

Sennep er en av de Allergier mot de vanligste krydder. L’Hoved allergen i gul sennep er & # 8220; synd til 1.& # 8221; Enzymer nedbryter ikke mye i fordøyelseskanalen og L’Allergen er til stede selv om sennep er tilberedt i mat. Den viktigste brune sennep allergen er & # 8220; Bra J 1.& # 8221;

Alle kan utvikle en’sennepallergi. Det er mer vanlig i Storbritannia, Canada og India, landene som bruker krydderet mer.

Mange med sennepsallergi er også allergiske mot rapsfrø. Noen er også allergiske mot andre produkter fra Brassiceae-familien, inkludert brokkoli, kål, brusselspirer, blomkål, voldtekt og canola.

Sennep allergi symptomer

Sennep allergier er blant de mest alvorlige matallergene. L’Svelging kan forårsake en økning på # 8217; histamin og til og med Anafylaktisk sjokk.

De vanligste symptomene på’sennep allergi er:

 • klø, urticaria, eller utslett
 • åndedrettsproblemer, Wheezingog nasal overbelastning
 • følelse svimmel, svak eller bedøvet
 • kvalme, diaréog magesmerter
 • opphovning av halsen, ansiktet, tungen og leppene (dette symptomet krever akuttmedisinsk behandling)

Allergikere til sennep for å unngå

Det er ikke alltid lett å vite hvor sennep kan være lurking. Du tror kanskje du må bare unngå å sette den på vanlige matvarer, som pølser og pretzels. Men senneps er brukt som krydder i mange tilsynelatende ufarlige produkter.

Unngå sennepsfrø, pulver sennep, sennep og forberedt sennep. Det er også viktig å sørge for at følgende matvarer ikke inneholder sennep:

 • Potet og pretzels
 • grillsaus
 • Ketchup
 • majones
 • Fiskesaus og fiskpasta
 • salatdressing
 • Salater
 • pickle
 • Salami og kjøttpålegg
 • pølse
 • Supper, sauser og kjøttkraft
 • Smaksprøver og aromaer

Dette er bare noen av matene som kan inneholde sennep. Når du kjøper, sjekk lister over ingredienser. Når du spiser ute, spør servitøren hvis en tallerken inneholder sennep.

Når skal du se en lege

Hvis du tror du har en’sennepallergi, kan en lege utføre en test for å fastslå. Men noen ganger viser en test ikke en’selv om den er til stede.

Hvis et anafylaktisk sjokk oppstår, kontakt lege umiddelbart. Sjokket kan være dødelig hvis det ikke behandles.

Diagnose og behandling

En allergist kan utføre tester for å avgjøre om du lider av sennepallergi. De kan bruke en fil Hudpunkturstest eller en blodprøve. Men det er heller ikke alltid nøyaktig.

En mer nøyaktig test består av å spise en liten mengde sennep og se hva som skjer. Så, gradvis øker mengden for å se om du har en reaksjon. Utfør denne testen bare i nærvær av en lege.

Bruk et medisinsk armbånd som nevner matallergi, så fremmede kan hjelpe deg hvis du har en reaksjon. En lege kan også foreskrive en epinephrine (Epipen) autoinjektor å bruke på deg selv hvis du har en reaksjon. Selv om du brukte EpiPen, kan du umiddelbart konsultere en lege.

Ta bort

Sennep allergi er ofte seriøse. Symptomene er i samsvar med andre matallergier. Inkludere elveblest, kvalme og svimmelhet. Et mer alvorlig symptom er anafylaktisk sjokk, hvor du kanskje merker hevelse i halsen, pustevansker og tap av bevissthet.

Hvis du har en’Sennepallergi, se en lege for behandlingsalternativer. Allergiske reaksjoner kan behandles med EpiPen, etterfulgt av nødhjelp. Den beste måten å unngå en reaksjon på er å være klar over hva du spiser.