Sennep på Burns: Fordi du ikke bør bruke den, så vel som rettsmidler som fungerer

Et raskt søk på Internett kan foreslå å bruke sennep for å behandle en’brenne. Ikke følg dette rådet.

I motsetning til disse nettklæringene, er det ingen vitenskapelig bevis som viser at senneps bidrar til å behandle brannskader. Faktisk kan bruken av ubegrunnede rettsmidler som sennep for å behandle brannsår faktisk gjøre såret ditt verre.

Les videre for å finne ut hvorfor du ikke bør bruke sennep på forbrenning, førstehjelpsbehandling og alternative rettsmidler som fungerer og når du skal konsultere en lege.

Fordi du ikke bør bruke sennep

Bare fordi noen sier å bruke sennep (eller ketchup for den saks skyld!) På en brenning betyr det ikke at du burde. Det er ingen vitenskapelig bevis for å støtte sennep som et middel for mindre brannsår. Faktisk kan sennep faktisk brenne huden eller forverre eksisterende brannsår.

En nylig studere tilfelle Han fremhevet brenningene som en kvinne ledet av en sennep og honningpakke i et forsøk på å redusere cellulitt. Sennep i # 8217; Pack har forårsaket brannskader som måtte behandles av en lege.

Sennep kan forårsake en reaksjon på kroppen fordi ingrediensene kan irritere huden og åpne blodkar. Din hud kan være varm når du setter sennep, men dette betyr ikke at brenningen din er helbredende.

«Jeg anbefaler ikke å bruke sennep på brenner av en rekke grunner. Først er sennepet ofte tilberedt med eddik, som kan irritere huden og forårsake smerte. Også, sennep (og # 8217; bruk av andre stoffer) på A’brenn kan potensielt forårsake en & # 8217;. & # 8220;

& # 8211; Dr. Jen Caudle, familie lege og lektor på Rowan University

Andre hjemmemedisiner som du ikke bør bruke til å behandle brannsår

Sennepet er ikke det eneste skadelige middelet for behandling av brannskader. EN studere Han fant ut at mange bruker hjemmemedisiner for å behandle sine brannsår, selv om det ikke er vitenskapelig bevis på deres effektivitet.

Noen av de ubegrunnede hjemmemedisinene som kan gjøre mer skade enn godt når de behandler brenner inkluderer:

 • smør
 • Oljer, for eksempel kokosnøtt og sesam
 • hvite d’egg
 • tannkrem
 • is
 • søle

Disse stoffene kan forverre brenningen, forårsake infeksjoner og til og med forårsake andre uønskede forhold uten å faktisk behandle skaden. For eksempel, L’isbruk på A’brenne kan forårsake hypotermi.

Førstehjelpstips for brannsår

Du kan behandle overfladiske forbrenninger hjemme med en enkel førstehjelp. Dr. Cauvle anbefaler en ganske enkel tilnærming til små mindreårige:

«Jeg anbefaler kjøling brenner med kalde pakker. Det er viktig å holde L’teppe brenner og beskytter den mot solen. Noen kan trenge counter medisiner for å lindre smerte & # 8220;.

Her er flere forslag til å behandle brannene alene:

 • Fjern smykker eller klær nær stedet for’brenne.
 • Påfør en ren og steril bandasje på # 8217; brenne, sørg for at ingen klistremerke er nær # 8217; brenne.
 • Unngå å bryte blærene forårsaket av # 8217; brenne.
 • Bruk narkotika som ikke-steroidal antiinflammatorisk eller paracetamol hvis du trenger å lindre smerte eller ubehag.
 • Rengjør området brent med vann og såpe og bruk bandasjen på nettstedet mens det helbreder.

Alternative rettsmidler som fungerer

Det er flere påviste alternative rettsmidler for behandling av mindre brannsår hjemme.

Ferskvann eller en frisk pakke

Du kan ta vare på A’brenner ved å rulle området brent under kaldt vann i 10-15 minutter innen tre timer fra # 8217; brenne. Denne prosessen:

 • Forbrenningsstopp
 • Rengjør såret
 • Lindrer smerten
 • minimere L’Akkumulering av væsker

Sørg for at resten av kroppen din forblir varm mens du ruller på det brennende vannet på brenningen.

Hvis du ikke har tilgang til det nåværende vannet, eller du foretrekker å ikke bruke den, kan du bruke en kald pakke i 10-15 minutter på # 8217; brent område.

Antibiotiske salver (Neosporin, Bacitracin)

L’Antibiotisk salve kan bidra til å forhindre infeksjon i sår. Du kan bruke et lite lag av antibiotisk salve på A’ikke alvorlig brenne etter avkjøling det helt.

Vurderer ideen om å snakke med en lege før du bruker denne typen krem ​​på en’brenne, siden det kan være bedre å behandle brenningen; bruk bare med en lys dressing. Hvis legen oppfordrer bruken, følg instruksjonene på emballasjen på salven for å bruke den riktig.

Aloe vera

L’bruk av aloe vera gel på brenning kan berolige og forhindre at det tørker ut. En studere antyder at aloe vera gel er mer effektiv enn D & # 8217 krem; OTC sølv i helbredelsen av overfladiske forbrenninger og delvis tykkelse.

Oppsummerer

Her er et sammendrag av hva du bør og bør ikke bruke for en mindre og # 8217;

Ja for Burngs No for Burns Fresh Water Custard Fresh Pack Smør

De forskjellige typer brenner

Brannene er en av de vanligste lesjonene. De kan oppstå av flere grunner, inkludert L’eksponering for sollys, varme eller stråling eller kontakt med brann, elektrisitet eller kjemikalier.

Det er tre hovedkategorier av brannsår:

Første grad brenner

Første grad brenner kalles også subtile eller overfladiske brannskader. De vil vare fra tre til seks dager. Disse brannsårene er på overflaten av huden og vises rødt. Du vil ikke ha blæret med denne typen brenn, men huden kan komme av.

Andre grad brenner

Andre grad brenner er også kjent som delvis tykke overfladiske forbrenninger eller delvis tykkelse. Disse brannsårene er blære og er veldig smertefulle. Omtrent tre uker kan være nødvendig for å helbrede avhengig av alvorlighetsgraden av # 8217; brenne.

Tredje grad brenner

Tredje grad brenner kalles også fullt tykke brannsår. Disse penetrerer hvert lag av huden og vises i hvitt eller brunt / svart. De kan ta måneder å helbrede og hudtransplantater kan trenge tilstrekkelig å reparere den brente huden tilstrekkelig. Du må lete etter umiddelbar medisinsk behandling for disse brannsårene.

Når skal du se en lege

Du bør alltid konsultere en lege hvis:

 • Du blir brent av’elektrisitet
 • Du har en’brutto eller stor brenning (mer enn 3 tommer)
 • L’brenne er på ansikt, ledd, hender, føtter eller kjønnsorganer
 • Brenning begynner å virke irritert og smittet etter å ha behandlet den hjemme

L & # 8217;

Førstehjelp for brannskader kan være enkle uten å reise i dispensasjonen din for sennep. Rådfør deg alltid med lege hvis du har A’alvorlig eller alvorlig brenning.

Du kan behandle mindre brannsår hjemme med kalde pakker, bandasjer og muligens en smertestillende middel.

Kontakt legen din dersom brenningen ikke begynner å helbrede innen få dager, eller hvis det ser smittet ut.